anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Modernizări de drumuri în patru comune din județ, finanţate prin fonduri europene

GALERIE
drum comunal
 • drum comunal
- +

Mai multe comune din judeţul Iaşi vor beneficia de fonduri europene în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), submăsura 7.2, pentru modernizarea a aproximativ 20 km de drumuri comunale. Programul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi Guvernul României. Cele 4 comune sunt: Ruginoasa, Ciurea, Bălţaţi şi Ion Neculce.

Valoarea investiţiilor se ridică la aproximativ 4 milioane de euro, după cum urmează: Ion Neculce (1.000.000 euro), Ciurea (999.973 euro), Ruginoasa (989.946 euro) şi Bălţaţi (967.145 euro). Fondurile sunt destinate modernizării infrastructurii rutiere locale.

„Pentru comuna noastră este cel de-al 7 lea proiect câştigat în cadrul PNDR. Urmează să primim notificarea de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), să transmitem ultimele documente şi sper ca în maxim 2 săptămâni să semnăm contractele de finanţare. Vom moderniza aproximativ 6.1 km de drumuri comunale în satele Lunca Cetăţuii, Dumbrava, Ciurea, Picioru Lupului şi Slobozia. În acest an procedura a fost foarte rapidă, până la sfârşitul lunii august vom depune şi cererea pentru avans şi vom demara procedurile de licitaţie pentru realizarea proiectului tehnic. Dacă totul va decurge normal la finele acestui an ar trebui să avem desemnat un constructor pentru execuţia proiectului, iar în primăvara anului viitor să înceapă lucrările”, a afirmat Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea.

„Mă bucură preocuparea primarilor PSD pentru a moderniza comunităţile pe care le reprezintă. Unul dintre punctele importante pe care îmi doresc să îl rezolvăm în acest mandat este modernizarea infrastructurii rutiere, atât judeţene, cât şi comunale. De asemenea, acordăm o atenţie deosebită îmbunătăţirii infrastructurii în sănătate şi învăţământ. Urmărim şi susţinem în continuare îndeplinirea programului naţional de guvernare”, a declarat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi. În cadrul apelului deschis în perioada martie - aprilie a anului curent au fost selectate pentru finanţare 67 de proiecte având o valoare totală de 68.993.237 euro. Numărul total de proiecte depuse a fost de 97. 

În acest an Consiliul Judeţean Iaşi a primit fonduri în valoare de aproximativ 40 milioane de euro în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locala II (PNDL) pentru modernizarea a 7 tronsoane de drumuri judeţene. De asemenea, tot în cadrul PNDL II au fost alocaţi aproximativ 15.2 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor comunale.  În total, judeţul Iaşi a primit de la Guvern, pentru perioada 2017-2020, fonduri în valoare de 256 milioane de euro, din care 185 milioane de euro pentru etapa a II-a şi 71.8 milioane de euro pentru continuarea proiectelor din etapa I a PNDL.

În această perioadă au fost finalizate lucrările de modernizare efectuate de Consiliul Judeţean la tronsonul de drum judeţean dintre Păun şi Tomeşti pe o lungime de 2 km. Totodată, au început lucrările pentru asfaltarea, pe un tronson de 2 km, a drumului judeţean Budeşti-Hadâmbu, iar la începutul săptămânii următoare vor începe lucrările de modernizare pentru cei 5 km de la ieşirea din DN 24 spre Bârnova. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.