Modificări Codul Muncii. Firmele vor fi obligate să acorde compensaţii unor salariaţi. Cine beneficiază
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Modificări Codul Muncii. Firmele vor fi obligate să acorde compensaţii unor salariaţi. Cine beneficiază

GALERIE
angajat
  • angajat
- +

Angajații care pot fi chemați la serviciu oricând din timpul lor liber vor primi o compensație bănească sau de altă formă, precum pachete de vacanță sau cu diverse servicii. În cazul în care este chemat la lucru, angajatul va fi plătit în regim de muncă suplimentară.Modificarea, care va fi introdusă în Codul Muncii, a fost convenită de patronate și sindicate, şi confirmate de ambele părți, scrie profit.ro

Astfel, în Codul Muncii va fi introdus un articol care va stabili că:
 
(1) Pentru perioadele în care salariatul, în timpul său liber, se află la dispoziția angajatorului, putând fi chemat oricând să îndeplinească obligații de serviciu, beneficiază de o compensație bănească.
 
(2) Prin excepție de la prevederile alin.(1), compensația poate fi acordată și sub altă formă, prin acordul părților.
 
(3) Condițiile de acordare și cuantumul compensației se stabilesc prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau contractul individual de muncă, după caz, în condițiile legii.
 
(4) În situația în care salariatul este chemat la serviciu pentru îndeplinirea obligațiilor de muncă în condițiile alin.(1), activitatea prestată se remunerează în regim de muncă suplimentară.
 
Alineatul (2) a fost introdus la solicitarea expresă a patronatelor, care au arătat că pot conveni cu angajatul o compensație de altă natură decât cea strict financiară.
 
Reprezentanții patronatelor au arătat la rândul lor că salariații preferă adesea banilor diverse pachete de vacanță sau pentru alte servicii, în general legate de concediu sau de petrecerea timpului liber.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.