Modificări în circulaţia din două intersecţii mari din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Pregătiri timide pentru aglomeraţia de început de an şcolar:

Modificări în circulaţia din două intersecţii mari din Iași

GALERIE
intersectii
  • intersectii
- +

Au fost interzise viraje la stânga în intersecţia Cinci Drumuri şi cea de la Palatul de Justiţie. Sistemul de management al traficului tot nu este funcţional.

Comisia de circulaţie de la nivelul municipalităţii a stabilit noi reglementări de trafic. Primarul Iaşului Mihai Chirica a anunţat ieri că vor fi interzise viraje la stânga în două intersecţii, va fi înfiinţată o trecere de pietoni, va fi instituită circulaţia în ambele sensuri pe două străzi şi, nu în ultimul rând, va fi optimizat sistemul de management al traficului. O primă măsură a fost adoptată în cazul uneia dintre cele mai aglomerate intersecţii ale oraşului. „Este vorba despre reorganizarea circulaţiei rutiere în intersecţia Cinci Drumuri pe Elena Doamna, în sensul de a nu mai permite virajul de stânga pentru cei care urcă dinspre Tudor Vladimirescu (pe str. Benjamin Fondane, n.r.), ci doar obligatoriu la dreapta”, a declarat primarul Chirica. O altă reglementare are în vedere zona Târgu Cucu, respectiv interzicerea virajului la stânga în intersecţia str. Stihi – str. Cucu pentru cei care vin pe lângă Palatul de Justiţie şi vor să vireze stânga pe Stihii, spre Independenţei.

„O altă decizie este interzicerea virajului la stânga pe str. Stihii, care este în curs de modernizare, la virajul spre zona centrală, spre Independenţei, în str. Cucu deci nu se va mai putea face viraj de stânga pentru că se blochează intersecţia. Se poate utiliza intersecţia semaforizată de mai sus, de la fostul Bucegi”, a spus Chirica. În ceea ce priveşte introducerea circulaţiei în ambele sensuri, primarul Iaşului a nominalizat strada care face legătura între Elena Doamna şi Baş-Ceauş. „Pe str. Ornescu va fi instituită circulaţia în ambele sensuri”, a susţinut Chirica. În acelaşi timp, o altă propunere a Primăriei, dar care are nevoie de avizul Poliţiei Rutiere, face referire la circulaţia pe Splai Bahlui mal stâng.

„Ne gândim (...) să introducem circulaţia în dublu sens pe tronsonul cuprins între str. Ghibănescu şi str. Ipsilanti, cu două benzi spre Ipsilanti şi o singură bandă de retur către Podul Cantemir”, a mai spus primarul Iaşului. Potrivit acestuia, o măsură menită să prevină incidente în trafic a fost adoptată în cazul pasajului Păcurari. Şefii Primăriei au decis amplasarea unor corpuri de iluminat pe led pentru a îmbunătăţi vizibilitatea. Nu în ultimul rând, edilul a vorbit despre înfiinţarea unei noi treceri de pietoni, o astfel de decizie fiind luată în cazul str. Fântânilor (în dreptul podului) la solicitarea Asociaţiei de proprietari din zona „Green Park”. 

„Amânăm punerea în funcţiune a semaforizării din Podu Roş”

Întrebat despre stadiul implementării sistemului de management al traficului, primarul Iaşului a menţionat că proiectul a fost recepţionat pe parcursul lunii august. Cu toate acestea, există încă intersecţii care nu au fost puse în funcţiune. Edilul a susţinut că, în ultima săptămână, specialiştii din Primărie au luat „intersecţie cu intersecţie” în încercarea de a eficientiza sistemul. „Punerea în funcţiune, de exemplu a intersecţiei din Podu Roş, o mai amânăm un pic până ce găsim o soluţie pentru Socola. Deja am început inventarierea terenurilor de o parte şi de cealaltă a pasajului Socola. Vrem să-i facem o supralărgire care să permită utilizarea pe direcţia Bucium şi Podu Roş a tuturor benzilor de circulaţie şi chiar o circulaţie reversibilă”, a declarat primarul.

Cea mai recentă situaţie furnizată de firma UTI, din luna iulie, arăta că 70 de intersecţii cuprinse în sistemul de management funcţionează în trei culori, nouă în galben intermitent, iar alte nouă nu au fost puse în funcţiune. În schimb, toate intersecţiile sunt finalizate din punct de vedere al montării instalaţiilor de semaforizare încă de la începutul acestei veri. „Se lucrează în permanenţă la sincronizarea acestui sistem. (...) Nici indicatorii de trafic nu au fost extraordinar de importanţi pentru a aduce neplăceri în trafic, să vedem ce se va întâmpla odată cu începerea şcolii. Noi deja lucrăm, avem aproape o săptămână de când am luat intersecţie cu intersecţie şi vedem ce este de făcut peste tot încât să putem să evităm aglomerările foarte mari”, a mai spus Chirica. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.