Modificări în trafic, cu ocazia Zilelor Iaşului. Ce zone trebuie evitate?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Modificări în trafic, cu ocazia Zilelor Iaşului. Ce zone trebuie evitate?

GALERIE
trafic Iasi
  • trafic Iasi
- +

Şoferilor ieşeni li se vor testa nervii la maximum în următoarele zile. Primăria Iaşi a dispus o serie de restricţii de trafic, în contextul Sărbătorilor Iaşului. Unele modificări vor apărea şi în circulaţia mijloacelor de transport.

„Să răbdăm disconfortul normal generat de aglomeraţie şi de trafic, să ne gândim la beneficiile enorme de imagine pe care le are Iaşul în aceste zile“, este mesajul primarului Mihai Chirica către ieşeni. Punctul final al sărbătorilor va fi luni, 15 octombrie, când va avea loc un concert în faţa Palatului Culturii cu formaţii româneşti (capi de afiş: Holograf, Compact, Delia, Nicoleta Nucă şi Bună seara, prieteni!). În faţa Palatului, tot pe 15 octombrie, va avea loc şi un foc de artificii, deşi, în 2016, primarul Mihai Chirica declara că astfel de evenimente nu vor mai avea loc („niciodată în faţa Palatului“) întrucât afectează monumentul istoric.

Restricţiile de circulaţie vor fi impuse pe mai multe străzi centrale („în funcţie de necesităţi“), dar, în general, acestea se referă la Splai Bahlui mal stâng, străzile din spatele Mitropoliei (unde se desfăşoară, de obicei, rândul pelerinilor), Anastasie Panu (în special în ziua de luni când va avea loc concertul) şi, nu în ultimul rând, în campusul Tudor Vladimirescu (vineri, 12 octombrie, are loc Sfinţirea Bisericii „Sf. Iulian din Tars“). În ceea ce priveşte transportul public local, cele mai multe modificări vor fi în ziua de luni, 15 octombrie, atunci când unele trasee de tramvai şi autobuz vor fi devitate pentru desfăşurarea concertului din faţa Palatului Culturii. În această situaţie se află traseele de autobuz 28 şi 41 (deviate pe str. Sf. Lazăr) şi traseele de tramvai 8, 9 (ambele suspendate de la ora 17.30, luni), 1 şi 13 (tramvaiele vor fi deviate prin Tudor Vladimirescu). (Alex ANDREI)

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.