Modificări pentru finanţarea de către Primărie a proiectelor societăţii civile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Modificări pentru finanţarea de către Primărie a proiectelor societăţii civile

GALERIE
Primaria Iasi
  • Primaria Iasi
- +

Primăria vrea să modifice Regulamentul care stă la baza finanţării proiectelor societăţii civile. Municipalitatea organizează în fiecare an concursuri de proiecte la care pot participa organizaţii neguvernamentale. În cazul proiectelor multianuale, valoarea finanţării pentru fiecare an în parte nu poate depaşi o treime din totalul fondurilor publice alocate programelor aprobate pentru anul respectiv prin decizia Consiliului Local (CL) Iaşi, se arată în noul regulament. 

Alte modificări ţin de eligibilitatea proiectelor, iar prima dintre acestea face referire la faptul că proiectul trebuie să fie în concordanţă cu „obiectivele şi scopurile pe care Municipiul Iaşi le promovează la nivel instituţional“. De asemenea, beneficiarii cărora li se adresează proiectele trebuie să fie din municipiul Iaşi, cu excepţia cazurilor care implică schimbul de experienţă, instruiri, vizite de studiu, participare la seminarii sau conferinţe. Modificări intervin şi în cazul evaluării proiectelor de guvernare transparentă şi participativă, fiind enumerate mai multe activiăţi eligibile: promovarea şi stimularea cooperării administraţiei cu ONG-urile, mediului academic şi sectorul privat, promovarea educaţiei civice, activităţi de capacitare a cetăţenilor, dezvoltarea cercetării în domeniul guvernării participative şi instrumente de eficientizare a proceselor administrative.

Unele schimbări sunt prevăzute şi în cazul documentelor care trebuie depuse la municipalitate, solicitanţii fiind obligaţi să înainteze actele şi în forma electronic. „Dacă în cazul unei tranşe (mai puţin prefinanţarea sau tranşa finală) suma justificată de beneficiar este mai mică, diferenţa nejustificată se poate justifica în tranşa/tranşele următoare în baza unei notificări argumentate a beneficiarului şi a justificărilor financiare aferente raportului tehnic şi financiar sau la plata finală“, este o altă modificare propusă în regulament. De asemenea, în cazul în care Primăria acordă sume în plus faţă de suma finală datorată, iar beneficiarul nu rambursează banii suplimentari în 30 de zile, atunci, municipalitatea poate percepe penalităţi de întârziere de 0,1% pe zi. Proiectul privind modificarea şi completarea Regulamentului pentru finanţarea proiectelor societăţii civile se află în etapa de consultare publică şi urmează să fie supus aprobării plenului Consiliului Local. Regulamentul poate fi consultat pe site-ul oficial al municipalităţii ieşene. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.