Moldova Center obține cel mai ridicat nivel de certificare sustenabilă din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Advertorial

Moldova Center obține cel mai ridicat nivel de certificare sustenabilă din Iași

BuildGreen a coordonat procesul de certificare

GALERIE
Rivium 9 martie081726m
 • Rivium 9 martie
 • 08
 • 17
 • 26m
- +

Moldova Center, clădirea de birouri de clasa A deținută de Gheorghe Iaciu, a obținut recent certificatul de sustenabilitate BREEAM Very Good, devenind astfel prima clădire certificată conform metodologiei BREEAM din Iași. BuildGreen, liderul pieței de consultanță în domeniul design-ului, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România, a coordonat procesul de certificare.

Moldova Center a obținut nivelul Very Good de certificare conform normelor BREEAM pentru construcții noi si proiecte de renovare majora. Procesul de evaluare și certificare a durat aproximativ doi ani și a fost coordonat de BuildGreen. Compania a oferit servicii de consultanță și evaluare conform normelor BREEAM, consultanta in proiectare si achizitii sustenabile precum definirea strategiei de sustenabilitate, modelare termică și energetică, plan de transport si ecologia proiectului.

Lucrările de reconversie au vizat în principal recompartimentarea eficientă a spațiului, care astăzi cuprinde 14,500 m.p. închiriabili, dintre care 11,600 sunt spații pentru birouri cu o suprafață pe etaj de până la 2,350 de mp. În plus, o atenție deosebită a fost acordată îmbunătățirii specificațiilor tehnice și eficienței energetice a clădirii. Moldova Center este astăzi recunsocută drept una din clădirile  exponențiale de birouri de clasa A din afara Bucureștiului, precum și un etalon pentru dezvoltarea sustenabilă, fiind distinsă cu premiul ESSA Leading Green Building of the Year în cadrul galei CIJ Awards 2015, una dintre cele mai importante ceremorii de premiere din industria imobiliară.

Suntem mândri că am contribuit la certificarea sustenabilă a proiectului Moldova Center și, mai mult decât atât, suntem onorați de încrederea acordată de reprezentanții clădirii pe durata procesului de renovare. Moldova Center stabilește un exemplu pozitiv pe piața locală și, în mod particular, am fost impresionați de nivelul ridicat de implicare din partea proprietarului, care s-a angajat să includă soluții ”verzi” în toate aspectele procesului de renovare, făcând din sustenabilitate un scop și nu un mijloc”, declară Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

Ca urmare a procesului de reconfigurare și certificare, Moldova Center beneficiază de dotări de clasa A și specificații tehnice superioare. Eficienţa şi consumul de energie scăzut ocupă un loc important în lista de priorităţi ale proiectului, astfel încât noile spaţii sunt dotate cu sistem de iluminare cu LED, BMS, sistem modern de aer condiţionat şi ventilaţie şi se bucură de lumină naturală 360°, la toate etajele.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.