anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

Moldova Center obține cel mai ridicat nivel de certificare sustenabilă din Iași

BuildGreen a coordonat procesul de certificare

GALERIE
Rivium 9 martie081726m
 • Rivium 9 martie
 • 08
 • 17
 • 26m
- +

Moldova Center, clădirea de birouri de clasa A deținută de Gheorghe Iaciu, a obținut recent certificatul de sustenabilitate BREEAM Very Good, devenind astfel prima clădire certificată conform metodologiei BREEAM din Iași. BuildGreen, liderul pieței de consultanță în domeniul design-ului, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România, a coordonat procesul de certificare.

Moldova Center a obținut nivelul Very Good de certificare conform normelor BREEAM pentru construcții noi si proiecte de renovare majora. Procesul de evaluare și certificare a durat aproximativ doi ani și a fost coordonat de BuildGreen. Compania a oferit servicii de consultanță și evaluare conform normelor BREEAM, consultanta in proiectare si achizitii sustenabile precum definirea strategiei de sustenabilitate, modelare termică și energetică, plan de transport si ecologia proiectului.

Lucrările de reconversie au vizat în principal recompartimentarea eficientă a spațiului, care astăzi cuprinde 14,500 m.p. închiriabili, dintre care 11,600 sunt spații pentru birouri cu o suprafață pe etaj de până la 2,350 de mp. În plus, o atenție deosebită a fost acordată îmbunătățirii specificațiilor tehnice și eficienței energetice a clădirii. Moldova Center este astăzi recunsocută drept una din clădirile  exponențiale de birouri de clasa A din afara Bucureștiului, precum și un etalon pentru dezvoltarea sustenabilă, fiind distinsă cu premiul ESSA Leading Green Building of the Year în cadrul galei CIJ Awards 2015, una dintre cele mai importante ceremorii de premiere din industria imobiliară.

Suntem mândri că am contribuit la certificarea sustenabilă a proiectului Moldova Center și, mai mult decât atât, suntem onorați de încrederea acordată de reprezentanții clădirii pe durata procesului de renovare. Moldova Center stabilește un exemplu pozitiv pe piața locală și, în mod particular, am fost impresionați de nivelul ridicat de implicare din partea proprietarului, care s-a angajat să includă soluții ”verzi” în toate aspectele procesului de renovare, făcând din sustenabilitate un scop și nu un mijloc”, declară Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

Ca urmare a procesului de reconfigurare și certificare, Moldova Center beneficiază de dotări de clasa A și specificații tehnice superioare. Eficienţa şi consumul de energie scăzut ocupă un loc important în lista de priorităţi ale proiectului, astfel încât noile spaţii sunt dotate cu sistem de iluminare cu LED, BMS, sistem modern de aer condiţionat şi ventilaţie şi se bucură de lumină naturală 360°, la toate etajele.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X