Moldova Center, un nou proiect de birouri şi retail în centrul Iaşului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Moldova Center, un nou proiect de birouri şi retail în centrul Iaşului

GALERIE
Moldova Center-zi
  • Moldova Center-zi
- +

O nouă investiţie de 10 milioane de Euro în fostul Moldova Mall, preluat în februarie anul acesta de către investitorul Gheorghe Iaciu, va aduce orasului Iasi o clădire modernă, multifuncţională, cu spaţii de birouri şi de retail adaptate la cele mai înalte standarde.


După obţinerea recentă a autorizaţiei de construcţie, săptămâna aceasta incep lucrările la reconversia Moldova Mall într-un centru de birouri şi retail. Finalizarea procesului de reconversie şi a lucrărilor de amenajare este estimată pentru prima jumătate a anului 2015.MOLDOVA CENTER va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 14.500 mp, dintre care 11.600 mp sunt destinaţi spaţiilor de birouri, cu o generoasă suprafaţă închiriabilă de aproximativ 2.350 mp pe etaj. Proiectul beneficiază de finisaje şi dotări standard, încadrate în clasa A şi de o serie de tehnologii verzi, având ca obiectiv obţinerea certificării BREEAM “Very Good”. Eficienţa şi consumul de energie scăzut ocupă un loc important în lista de priorităţi ale proiectului, astfel încât noile spaţii vor fi dotate cu sistem de iluminare cu LED, BMS, sistem modern de aer condiţionat şi ventilaţie şi se vor bucura de lumină naturală 360°, la toate etajele.

Am avut grijă ca proiectul de arhitectură şi amenajare să includă cele mai bune specificaţii tehnice. MOLDOVA CENTER se adresează unor categorii de companii care îşi doresc un sediu hipercentral, eficient, cu dotări moderne. Proiectul are toate premizele să devină o emblemă a oraşului.”- a declarat investitorul privat Gheorghe Iaciu, proprietarul proiectului, privind decizia de a investi în reconversia clădirii.
 

Acest important centru de birouri şi de retail este amplasat la numarul 1 al străzii Palat, în cea mai prestigioasă zonă a municipiului Iaţi, reşedinţă de judeţ care inregistrează una dintre cele mai dinamice dezvoltări pe piaţa de birouri românească.
 

Perimetrul în care este situat MOLDOVA CENTER beneficiază de o accesibilitate excelentă, prin toate mijloacele de transport şi de vecinatatea cu cele mai importante puncte de atracţie ale Iaşului: Palatul Culturii, Catedrala Sf. Nicolae, Prefectura, Primăria Municipiului, Biserica Trei Ierarhi şi Biserica Metropolitană.
 

Mulţumită localizării hipercentrale şi regimului de înălţime (Parter +6 Etaje), Moldova Center oferă o privelişte deosebită asupra Iaşului şi a împrejurimilor sale.
 

În ceea ce priveşte închirierea proiectului, investitorul estimează că primele contracte de închiriere vor fi semnate în luna octombrie şi că va obţine chirii cuprinse între 13 şi 16 euro/metrul pătrat lunar la etajele de birouri.
 

Birourile de clasa A ocupă etajele 2-6 ale clădirii la care se adaugă o zonă generoasă de retail, situată la parter şi etajul 1, în care se află spaţii comerciale, restaurante, diverse servicii, facilităţi banking, magazine de modă, bijuterii şi cosmetice, precum şi un supermarket Billa.
Proiectul dispune de 230 locuri de parcare pentru autovehicule şi 80 locuri de parcare pentru biciclete şi motociclete.
 

În spaţiile de birou urmează să lucreze peste 1.150 oameni, cea mai mare parte fiind locuri de muncă nou create de companiile care urmează să închirieze.

Moldova Center devine astfel un proiect inovativ şi emblematic pentru centrul Iaşului, îmbinând într-un mod echilibrat spaţiile de birouri cu cele de retail, raspunzând perfect nevoilor actuale de dezvoltare ale oraşului.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.