Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Declarația primarului că se blochează orașul nu demonstrează decât incapacitatea lui Chirica de a gestiona o astfel de situație” (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Comunicat de presa

Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Declarația primarului că se blochează orașul nu demonstrează decât incapacitatea lui Chirica de a gestiona o astfel de situație” (P)

GALERIE
Monica Berescu deputat
  • Monica Berescu deputat
- +

Este absurd ca primarul să solicite votul pe buget în ultima zi a termenului legal și fără să prezinte execuția bugetară pe anul anterior. Incompetența administrației locale este mascată prin lansarea unor afirmații aberante și a unor amenințări cu plângeri penale în lipsa unui vot pe buget. Consilierii USRPLUS nu sunt șantajabili și nici nu dau curs vendetelor personale ale lui Mihai Chirica.

Respingerea bugetului în Consiliul Local nu pune în pericol în niciun fel salariile și celelalte venituri ale angajaților primăriilor și a regiilor din subordine, ci sistează investițiile până ce bugetul va fi adoptat. În caz contrar, PMI va funcționa pe baza bugetului din 2020.

Incapacitatea primarului Mihai Chirica de a propune un buget coerent, transparent și în interesul tuturor ieșenilor reprezentați în Consiliul Local este mascată prin declarații politice belicoase și prin inventarea unor tragedii și drame locale. 

Nimic mai fals: Conform legii, bugetul local se poate aproba și ulterior celor 45 de zile de la aprobarea legii bugetului de stat. Primarul în funcție ar trebui să știe că în cazul respingerii bugetului local în 45 de zile de la aprobarea Legii bugetului de stat atunci direcția finanțelor publice sistează alimentarea bugetelor locale cu cote din impozitul pe venit, respectiv cu sume defalcate din TVA; iar ordonatorul principal de credite poate efectua cheltuieli în limita a 1/12 din bugetul anului anterior dar doar din venituri proprii (impozite și taxe locale). Ceea ce nu este nicio tragedie, pentru că bugetul poate fi aprobat și ulterior.

Atacurile personale, denigrarea publica și amenințările domnului Mihai Chirica exprimate pe pagina de Facebook personală, a partidului său și cel mai grav, pe pagina unei instituții publice (PMI) nu fac altceva decât să arate ipocrizia, agresivitatea și mentalitatea feudală a primarului, care se crede stăpânul tuturor. În orice democrație, aleșii locali au dreptul să aibă o viziune diferită și trebuie să se asigure că există echilibru și cumpătare în cheltuirea banilor publici.
Primarul cercetat penal și urmașul condamnatului Gheorghe Nichita ar trebui să fie ultima persoană din PMI care ține lecții de moralitate, responsabilitate și profesionalism. Bugetul local va fi votat atunci când acesta va include proiecte pentru toți ieșenii și va optimiza cheltuielile primăriei. 

Iașul are nevoie de un buget în care investițiile să fie majoritare, ceea ce din păcate nu se întâmplă în prezent pentru că în varianta prezentată de Mihai Chirica, mai mult de jumătate din buget este alocată pentru cheltuieli de funcționare și salarii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.