Monica Berescu, Deputat USRPLUS Iași: Elevii de la școala Roșu merită să fie respectați (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presa

Monica Berescu, Deputat USRPLUS Iași: Elevii de la școala Roșu merită să fie respectați (P)

GALERIE
5194cdb2-fa5f-4e31-8bda-b957afe3cfa5
  • 5194cdb2-fa5f-4e31-8bda-b957afe3cfa5
- +
Una dintre primele situații cu care m-am confruntat în calitate de parlamentar a fost o sesizare despre sălile de clasă de la școala gimnazială Roșu, din comuna Răducăneni. Mi-a fost adus la cunoștință faptul că încăperile nu sunt zugrăvite, clădirea fiind la "gri", pardoseala lipsește, sălile de clasă sunt insuficient încălzite, ușile și ferestrele nu se închid corespunzător iar copiii și profesorii stau îmbrăcați ca de iarnă în interior și nu sunt asigurate condiții minime pentru păstrarea igienei personale, nu exista deloc apă și săpun. Iată ce a urmat.
 
În calitate de deputat al județului Iași am redactat mai multe adrese oficiale - pe care le-am transmis către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, către Ministerul Educației și către Primăria Comunei Răducăneni - prin care am solicitat explicații pentru situația semnalată. Până în prezent, doar ISJ a răspuns acestei solicitări, prezentând rezultatele propriilor investigații. Astfel, am aflat că există un proiect de modernizare finanțat de către Ministerul Dezvoltării, dar al cărui termen de finalizare a fost amânat la finalul anului trecut pentru 2022. Pe perioada acestor lucrări, Primăria Răducăneni a închiriat o clădire de la o persoană fizică, în scopul desfășurării activităților didactice în anul școlar 2020 - 2021.
 
Învățământ ca în anii 1900 la școala Roșu și dezinteresul primăriei
 
Primăria plătește chirie pentru o clădire care a rămas în secolul trecut din perspectiva condițiilor de studiu iar copiii - cei care încă mai merg la școală - sunt nevoiți să stea în niște condiții greu de imaginat. Am trimis până acum două adrese către Primăria Răducăneni, pe 18 februarie și 11 martie, la care nu am primit niciun răspuns până în prezent. Această lipsă de comunicare îmi ridică semne de întrebare privind modul în care autoritățile de acolo înțeleg ce înseamnă transparența instituțională.
 
Situația de fapt este simplă: primăria din localitate a închiriat de la o persoană fizică o clădire cu condiții improprii pentru desfășurarea actului educațional, pe criterii necunoscute, refuzând în același timp să răspundă întrebărilor adresate de un parlamentar. În acest context, am trimis o nouă adresă către Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Răducăneni prin care am cerut noi lămuriri pe următoarele puncte:
● criteriile avute în vedere la alegerea clădirii pentru desfășurarea activității școlii în acea incintă;
● avizele pentru ca școala să poată funcționa în spațiul respectiv;
● de la cine este închiriată clădirea în care își desfășoară activitatea Școala Gimnazială Roșu;
● care este cuantumul chiriei lunare și perioada pe care este închiriat imobilul în discuție;
● care sunt lucrările de investiții preconizate pentru a asigura condițiile optime pentru desfășurare activităților didactice;
● în sarcina cui cad cheltuielile privind achiziționarea pardoselii necesare amenajării sălilor în care se desfășoară activități didactice conform contractului de închiriere.
 
Este inacceptabil ca o primărie să cheltuiască banii cetățenilor în mod nejustificat, susceptibile de conflicte de interese.
 
Monica Berescu, Deputat USRPLUS Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.