anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Comunicat de presa

Monica Berescu, deputată USR PLUS: Raport de activitate parlamentară pentru primele 4 luni de mandat (P)

GALERIE
Monica Berescu deputat
 • Monica Berescu deputat
- +

Aceasta este activitatea mea, din primele 4 luni de mandat, de când mi-am asumat să îi reprezint pe ieșeni în Parlamentul României.

Am candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2020 fiind votată de membrii PLUS Iași iar ulterior de locuitorii județului Iași pentru a reprezenta Alianța USR PLUS în Parlamentul României. În calitate de deputată, fac parte din 2 comisii parlamentare, fiind și vicepreședinte al uneia dintre ele. 

În Comisia pentru muncă și protecție socială ne concentrăm activitatea pe raporturile individuale de muncă și cele colective; pe statutul juridic al sindicatelor şi al organizaţiilor patronale; sistemul asigurărilor sociale; asistenţa socială; ajutoare materiale pentru persoane defavorizate sau despre problematica ocupării forţei de muncă. În primele 4 luni ale anului am dezbătut 148 de proiecte legislative în această comisie; care s-a reunit în 19 ședințe cu prezență fizică și online în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie, 2021.

În calitate de Vicepreședintă a Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, am în vedere proiecte legislative ce țin de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor; tehnologii avansate specifice domeniului; alinierea la reglementările, respectiv la standardele internaţionale. Această comisie s-a reunit în 9 ședințe cu prezență fizică și online în perioada 1 ianuarie-31 martie, 2021. În total, am dezbătut 30 de proiecte legislative în Comisia de IT, în primele 4 luni ale anului. 

Suplimentar, în primele 3 luni de mandat am contribuit la un număr de 10 inițiative legislative pe teme diferite, precum modificări ale Codului administrativ, Legea Educației Naționale, funcționarea Poliției Române, statutul parlamentarilor sau modificarea regulamentului Camerei Deputaților.

De asemenea, am avut mai multe interogări la adresa autorităților locale și naționale, pe subiecte punctuale. Locuitorii județului Iași mi-au semnalat, în cadrul audiențelor sau prin alte canale de comunicare oficiale, diferite probleme cu care se confruntă în viața cotidiană. Unele dintre acestea au fost prezentate oficial, sub formă de întrebări și interpelări adresate ministerelor din Guvernul României sau instituțiilor subordonate, după caz.

În contact cu cetățenii
Am definit un program de audiențe în fiecare zi de joi, pe baza unei programări prealabile. Majoritatea audiențelor se desfășoară online, însă există posibilitatea să ne vedem și la cabinet. Până în prezent am avut 19 audiențe cu cetățenii, care mi-au semnalat diverse situații cu care se confruntă. Am discutat despre opțiunile existente pentru modificarea unor legi pentru anumite categorii profesionale, proiecte de mare infrastructură, protecția mediului, educație, energie eoliană, situația copiilor cu dizabilități, dezvoltare locală. 
O parte dintre audiențe s-au concentrat pe tematici precum legea vaccinării obligatorii, Poliția Militară, legea 5G, educația sexuală în școli sau despre parteneriatul civil. 

Activitatea din comisii, Camera Deputaților este completată cu diverse opinii publice exprimate pe subiecte de interes local și național. Am avut declarații de presă ce au reflectat chestiuni specifice din activitatea parlamentară precum și puncte de vedere difuzate punctual, în presa locală și națională. Un proiect editorial de suflet este rubrica de Opinii de pe website-ul Digi24, unde am publicat periodic, materiale despre digitalizare și cetățenia digitală, fiind unul dintre proiectele legislative prioritar pentru mine, în acest mandat.

Vă invit să citiți raportul complet în format electronic, unde veți descoperi alte detalii despre legislația pentru mamele minore, întâlnirea cu Ambasadoarea Finlandei, ședințele de lucru pentru autostrăzile Moldovei, întâlnirile de la Ministerul Mediului și Compania Națională de Investiții la care am participat împreună cu primarii Alianței USRPLUS din județul Iași.

Vă invit să mă contactați ori de câte ori aveți un subiect care vă preocupă sau dacă doriți să discutăm despre inițiative legislative, situații punctuale; inclusiv în cazul în care doriți să purtăm un dialog constructiv în cadrul audiențelor.


Monica Berescu, deputată USR PLUS

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.