anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presa (P)

Monica Berescu: "La finele lui 2017 simțeam că mă sufoc în propria țară. Mă simțeam agasată de tot ce făcea guvernarea, de faptul că în fiecare dimineață când citeam știrile mai apărea o inepție" (P)

GALERIE
Monica Berescu
 • Monica Berescu
- +

La finele lui 2017 simțeam că mă sufoc în propria țară. Mă simțeam agasată de tot ce făcea guvernarea, de faptul că în fiecare dimineață când citeam știrile mai apărea o inepție. Devenea tot mai greu să rămâi.

Implicarea mea activă, în zona civică a început odată cu Februarie 2017. Ordonanța 13 a reușit să stârnească în mine sentimentul acela de revoltă pe care doar Colectivul îl stârnise înainte.

Dacă la Colectiv eram însărcinată în 38 de săptămâni și nu puteam să-mi strig oful în stradă, am decis să o fac la Ordonanță. Am ieșit în stradă în perioada aceea tulbure, alături de sutele de mii de români din toată țara. Și când am fost peste 500.000 m-am gândit că pleacă coaliția, dar nu a fost așa.
La finele lui 2017 simțeam că mă sufoc în propria țară. Mă simțeam agasată de tot ce făcea guvernarea, de faptul că în fiecare dimineață când citeam știrile mai apărea o inepție. Devenea tot mai greu să rămâi.

A început 2018 cu un nou Guvern PSD-ALDE , un prim ministru servil care făcea de rușine limba română la fiecare ieșire publică.Treceau zilele iar situația devenea tot mai apăsătoare.

Însă cumva , în negura aceasta a apărut și o veste bună. Dacian Cioloș un om pe care îl respectam pentru profesionalismul lui, un om al cărui guvernare în 2016 îmi dăduse un sentiment de liniște și de normalitate punea bazele Platformei RO100, un ONG care își dorea să creeze incubatoare civice. Să pornească o schimbare de la baza comunității.

M-am înscris în acel ONG și am început să demarăm acțiuni concrete. La Iași, eram vreo 15 oameni, diverși, din toate domeniile. Alături de colegii din RO100 Iași am început să sprjinim 30 de copii dintr-un centru de zi. Apoi am reîmpadurit o zona defrișată, cu 100 de puieți. Am strâns peste 2000 de cărți și le-am donat către biblioteci care practic nu mai aveau fond de carte, către centre de tineri dar și cămine de bătrâni. Ne-am mobilizat și în 4 zile am strâns 1.2 tone de alimente pentru sinistrații din județul Neamț. Toate acestea erau făcute de o mână de oameni. Toate lucruri bune, dar insuficiente pentru situația în care ne regăseam cu toții. Eram în continuare la proteste, iar fiică-mii i se părea ceva firesc. Învățase și lozinci iar pentru ea protestul devenise prilej de joacă cu alți copii.

Mi-am zis atunci că trebuie să mă implic în politică, că doar prin politici publice coerente determini o schimbare în plan național. Zis și făcut. Am început să pun umărul și să sprijin crearea în teritoriu a structurilor tranzitorii pentru actualul PLUS, astfel timp de aproape un an m-am ocupat de partea de comunicare din cadrul Grupului de Inițiativa Județeană Iași și am pus bazele alături de alți colegi la ceea ce este PLUS Iași, astăzi.

Ulterior, am candidat la președinția Filialei Județene și am devenit președinte pe 27 iulie 2019. De atunci, alături de un grup de oameni inimoși, nucleul activ al acești organizații încercăm să creăm un impact și să creștem această filială.

Astăzi, după alegerile locale, împreună cu  USR avem 67 de consilieri locali, 6 consilieri județeni și 3 primari.


De ce parlamentar?
Am plecat de la premisa că un parlamentar ar trebui, înainte de toate să fie un profesionist în domeniul lui de activitate ca mai apoi să fie capabil să genereze plus valoare în exercițiul legislativ din care face parte și către circumscripția pe care o reprezintă. 

Candidez pentru că am o experiență de peste 10 ani în domeniul IT iar Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor are nevoie de oameni competenți, care să înțeleagă concepte precum digitalizare, Fintech, Blockchain, Machine Learning și Automation, întrucât progresele în punerea în aplicare a politicii digitale au fost limitate în ultimii ani deși sectorul TIC este responsabil pentru 6-7% din PIB-ul României.

Acum este șansa României de se a moderniza, de a adopta la nivel instituțional instrumentele digitale, însă pentru aceasta, țara noastră are nevoie și de un cadru legislativ coerent, nu este suficient să avem doar legi pe comerț și plăti electronice, pe publicitate online, pe drepturi de autor și guvernare electronică, ele trebuiesc integrate și adaptate realității noastre, iar pentru aceasta ai nevoie de specialiști care înțeleg atât zona și impactul IT-ului cât și modalitatea de a crea reglementări legale și cadrul în care trebuiesc setate iar un astfel de specialist sunt eu. 

Digitalizarea este viitorul iar Iașul poate fi unul dintre centrele care construiesc acest viitor. 

România are nevoie de infrastructură, de educație și sănătate, de servicii publice de calitate iar pentru toate acestea digitalizarea este un motor esențial. 

Comandat de PARTIDUL LIBERTATE, UNITATE SI SOLIDARITATE Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200033.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.