Monica Berescu: "La finele lui 2017 simțeam că mă sufoc în propria țară. Mă simțeam agasată de tot ce făcea guvernarea, de faptul că în fiecare dimineață când citeam știrile mai apărea o inepție" (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Comunicat de presa (P)

Monica Berescu: "La finele lui 2017 simțeam că mă sufoc în propria țară. Mă simțeam agasată de tot ce făcea guvernarea, de faptul că în fiecare dimineață când citeam știrile mai apărea o inepție" (P)

GALERIE
Monica Berescu
  • Monica Berescu
- +

La finele lui 2017 simțeam că mă sufoc în propria țară. Mă simțeam agasată de tot ce făcea guvernarea, de faptul că în fiecare dimineață când citeam știrile mai apărea o inepție. Devenea tot mai greu să rămâi.

Implicarea mea activă, în zona civică a început odată cu Februarie 2017. Ordonanța 13 a reușit să stârnească în mine sentimentul acela de revoltă pe care doar Colectivul îl stârnise înainte.

Dacă la Colectiv eram însărcinată în 38 de săptămâni și nu puteam să-mi strig oful în stradă, am decis să o fac la Ordonanță. Am ieșit în stradă în perioada aceea tulbure, alături de sutele de mii de români din toată țara. Și când am fost peste 500.000 m-am gândit că pleacă coaliția, dar nu a fost așa.
La finele lui 2017 simțeam că mă sufoc în propria țară. Mă simțeam agasată de tot ce făcea guvernarea, de faptul că în fiecare dimineață când citeam știrile mai apărea o inepție. Devenea tot mai greu să rămâi.

A început 2018 cu un nou Guvern PSD-ALDE , un prim ministru servil care făcea de rușine limba română la fiecare ieșire publică.Treceau zilele iar situația devenea tot mai apăsătoare.

Însă cumva , în negura aceasta a apărut și o veste bună. Dacian Cioloș un om pe care îl respectam pentru profesionalismul lui, un om al cărui guvernare în 2016 îmi dăduse un sentiment de liniște și de normalitate punea bazele Platformei RO100, un ONG care își dorea să creeze incubatoare civice. Să pornească o schimbare de la baza comunității.

M-am înscris în acel ONG și am început să demarăm acțiuni concrete. La Iași, eram vreo 15 oameni, diverși, din toate domeniile. Alături de colegii din RO100 Iași am început să sprjinim 30 de copii dintr-un centru de zi. Apoi am reîmpadurit o zona defrișată, cu 100 de puieți. Am strâns peste 2000 de cărți și le-am donat către biblioteci care practic nu mai aveau fond de carte, către centre de tineri dar și cămine de bătrâni. Ne-am mobilizat și în 4 zile am strâns 1.2 tone de alimente pentru sinistrații din județul Neamț. Toate acestea erau făcute de o mână de oameni. Toate lucruri bune, dar insuficiente pentru situația în care ne regăseam cu toții. Eram în continuare la proteste, iar fiică-mii i se părea ceva firesc. Învățase și lozinci iar pentru ea protestul devenise prilej de joacă cu alți copii.

Mi-am zis atunci că trebuie să mă implic în politică, că doar prin politici publice coerente determini o schimbare în plan național. Zis și făcut. Am început să pun umărul și să sprijin crearea în teritoriu a structurilor tranzitorii pentru actualul PLUS, astfel timp de aproape un an m-am ocupat de partea de comunicare din cadrul Grupului de Inițiativa Județeană Iași și am pus bazele alături de alți colegi la ceea ce este PLUS Iași, astăzi.

Ulterior, am candidat la președinția Filialei Județene și am devenit președinte pe 27 iulie 2019. De atunci, alături de un grup de oameni inimoși, nucleul activ al acești organizații încercăm să creăm un impact și să creștem această filială.

Astăzi, după alegerile locale, împreună cu  USR avem 67 de consilieri locali, 6 consilieri județeni și 3 primari.


De ce parlamentar?
Am plecat de la premisa că un parlamentar ar trebui, înainte de toate să fie un profesionist în domeniul lui de activitate ca mai apoi să fie capabil să genereze plus valoare în exercițiul legislativ din care face parte și către circumscripția pe care o reprezintă. 

Candidez pentru că am o experiență de peste 10 ani în domeniul IT iar Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor are nevoie de oameni competenți, care să înțeleagă concepte precum digitalizare, Fintech, Blockchain, Machine Learning și Automation, întrucât progresele în punerea în aplicare a politicii digitale au fost limitate în ultimii ani deși sectorul TIC este responsabil pentru 6-7% din PIB-ul României.

Acum este șansa României de se a moderniza, de a adopta la nivel instituțional instrumentele digitale, însă pentru aceasta, țara noastră are nevoie și de un cadru legislativ coerent, nu este suficient să avem doar legi pe comerț și plăti electronice, pe publicitate online, pe drepturi de autor și guvernare electronică, ele trebuiesc integrate și adaptate realității noastre, iar pentru aceasta ai nevoie de specialiști care înțeleg atât zona și impactul IT-ului cât și modalitatea de a crea reglementări legale și cadrul în care trebuiesc setate iar un astfel de specialist sunt eu. 

Digitalizarea este viitorul iar Iașul poate fi unul dintre centrele care construiesc acest viitor. 

România are nevoie de infrastructură, de educație și sănătate, de servicii publice de calitate iar pentru toate acestea digitalizarea este un motor esențial. 

Comandat de PARTIDUL LIBERTATE, UNITATE SI SOLIDARITATE Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200033.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sfânta mare naivitate

Cătălin ONOFREI

Sfânta mare naivitate

Liberalii nu au făcut niciodată reforme. Vreme de peste 30 de ani, au trădat, au minţit şi au furat! La fel ca PSD. De ce acum ar fi altfel?

Filmuletul zilei

opinii

Poveste cu vaccin

Briscan ZARA

Poveste cu vaccin

Ce legătură are cartoful cu vaccinul anti-Covid? Chiar nu se vede? Poate că cel din urmă nu o fi la fel de bun la gust, dar cu siguranţă este util cum puţini dintre cei care-l urăsc sau cărora le e frică de el îşi imaginează.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor - runda 2021: om cu om, casă cu casă!

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor - runda 2021: om cu om, casă cu casă!

RPL-runda 2021 este un recensământ care va face istorie în statistica oficială românească deoarece este 100% digitalizat: de la culegerea datelor, verificarea, procesarea, analiza şi până la diseminarea acestora către utilizatorii de informaţii statistice. 

Regele Mihai. 100 de ani de la naştere

Mihai DORIN

Regele Mihai. 100 de ani de la naştere

Trăim vremuri urâte, întrucât suntem orfani de iubire şi de speranţă. Ne lipsesc spiritele înalte, dăruite cu iubire dezinteresată, credinţă neţărmurită şi curajul de a lucra împotriva risipirii. Vor fi fiind unii care cred că ne pot ei mântui. Dar eu sunt convins că doar un rege poate să o facă. El, regele taumaturg. De aceea îmi permit luxul să fiu pesimist şi să spun: ce mult ne-ai lipsit, ce mult ne lipseşti, Măria Ta!

pulspulspuls

Politichie de Bahlui cu mâinile înfinpte-n gât la adversari. Iată şpilul!

Politichie de Bahlui cu mâinile înfinpte-n gât la adversari. Iată şpilul!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre îmbrânceala cu mâini înfinpte-n gât de la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori, dar şi câteva şpiluri despre ce a urmat acestui episod politic sângeros. 

Caricatura zilei

Certificate mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.