anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Monitoare cu informaţii destinate vizitatorilor, la un mare spital ieşean

Tot aici a fost amenajat un spaţiu destinat vestiarelor, pentru ca medicii şi asistentele să nu se mai schimbe pe unde apucă.

GALERIE
vestiare maternitate (2)
 • vestiare maternitate (2)
- +

La Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi a fost amenajat un spaţiu pentru vestiar pe care îl folosesc aproximativ 300 de medici, fiind vorba despre o valoare totală de 350.000 de lei, investiţie realizată din bugetul propriu al spitalului. 

Spaţiul destinat vestiarului se află la subsolul pavilioanelor din curtea interioară, şi a fost dotat cu mobilier corespunzător, precum şi cu instalaţie de climatizare. Conform reprezentanţilor unităţii medicale, această investiţie era necesară de mai mult timp, personalul medical neavând un spaţiu destinat în acest sens, în care să se poată schimba de haine la venire sau la plecare. „Spaţiul deserveşte personalul medical, rezidenţi şi studenţi, fiind vorba despre o investiţie realizată din venituri proprii. Înainte erau condiţii insalubre, medicii se schimbau pe holuri, erau lucruri anormale pentru un spital. Acum este o zonă total nouă“, a precizat ec. Robert Dâncă, managerul unităţii medicale.

O altă modificare care urmează să fie făcută în perioada următoare este că în triajul spitalului vor fi instalate două monitoare pe care vor rula diferite informaţii pentru pacienţi şi aparţinători. Va fi astfel afişat programul medicilor de gardă, informaţii privind actele necesare internării, reguli pentru aparţinători, reguli de igienă, informaţii despre consumul de antibiotice. Reprezentanţii spitalului spun că acestea vor fi afişate ca urmare a faptului că s-a constatat că lipsesc anumite informaţii de bază pe care ar trebui să le aibă pacienţii şi aparţinătorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.