anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Fericirea vine diferit la bărbaţi şi la femei: cercetătorii ne spun ce anume ne face fericiţi în funcţie de sex

GALERIE
femei, barbati, fericiti
 • femei, barbati, fericiti
- +

V-aţi întrebat vreodată dacă bărbaţii şi femeile ating fericirea prin aceleaşi mijloace? Acum, un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie vine să ne arate ce anume îi face pe băraţi fericiţi şi ce anume determină fericirea femeilor.

Deşi oamenii au priorităţi şi puncte de vedere diferite în ceea ce priveşte atingerea fericirii, un nou studiu a scos la iveală faptul că anumite principii de viaţă contribuie la fericirea noastră a tuturor. 

Pe de altă parte, studiul a constatat şi că normele de gen ar putea juca un rol important atunci când vine vorba de nivelul de fericire atins. 

Studiul a măsurat 12 factori ai vieţii în urma cărora s-a constatat că nivelul mediu de fericire raportat de indivizi este undeva la 64%. Cu toate acestea, femeile şi bărbaţii au raportat diferit nivelul de fericire, atunci când s-au luat în calcul factori multipli.

Mai exact, cercetătorii au constatat că bărbaţii erau cu mult mai satisfăcuţi aspectul lor fizic, motiv pentru care ating un nivel mai mare al fericirii, comparativ cu femeile. De asemenea, bărbaţii au declarat că se simt fericiţi în ceea ce priveşte cariera, venitul şi siguranţa la locul de muncă. 

În schimb, femeile au declarat că au un nivel mai crescut de fericire atunci când vine vorba de viaţa amoroasă, sex şi familie. 

În paralel, studiul a subliniat şi faptul că ceea ce îi îngrijorează pe oameni cel mai mult sunt problemele financiare. Aproape 46% dintre cei intervievaţi au declarat că în vaţa de zi cu zi îşi fac griji cu privire la situaţia bănească. Mai mult, potrivit participanţilor la studiu, lucrurile ar sta mult mai bine dacă ar beneficia de o mică creştere a veniturilor, lucru care sugerează că, în general oamenii nu vor să se îmbogăţească, ci să îţi diminueze grijile de zi cu zi. 

Pe de altă parte, chiar dacă jumătate dintre voluntari au declarat că au o privire pozitivă asupra vieţii, unul din cinci cupluri a raportat că optimismul partenerilor a scăzut după căsătorie. În aceeaşi ordine de idei, o treime dintre participanţi au spus că ar fi mai fericiţi dacă partenerul de cuplu ar da dovadă de mai multă dăruire. 

În acelaşi studiu, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că printre factorii care contribuie la atingerea unui nivel ridicat de fericire se numără şi: vremea bună, regimul alimentar sănătos, siguranţa locului de muncă şi observaţiile pozitive venite din partea superiorilor, prevenirea sau combaterea bolilor, timpul petrecut cu familia şi rezultatele bune obţinute de echipa favorită din sport. 

Studiul a arătat discrepanţele dintre ceea ce consideră femeile că este important în viaţă şi ceea ce cred bărbaţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.