Fericirea vine diferit la bărbaţi şi la femei: cercetătorii ne spun ce anume ne face fericiţi în funcţie de sex
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Fericirea vine diferit la bărbaţi şi la femei: cercetătorii ne spun ce anume ne face fericiţi în funcţie de sex

GALERIE
femei, barbati, fericiti
  • femei, barbati, fericiti
- +

V-aţi întrebat vreodată dacă bărbaţii şi femeile ating fericirea prin aceleaşi mijloace? Acum, un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie vine să ne arate ce anume îi face pe băraţi fericiţi şi ce anume determină fericirea femeilor.

Deşi oamenii au priorităţi şi puncte de vedere diferite în ceea ce priveşte atingerea fericirii, un nou studiu a scos la iveală faptul că anumite principii de viaţă contribuie la fericirea noastră a tuturor. 

Pe de altă parte, studiul a constatat şi că normele de gen ar putea juca un rol important atunci când vine vorba de nivelul de fericire atins. 

Studiul a măsurat 12 factori ai vieţii în urma cărora s-a constatat că nivelul mediu de fericire raportat de indivizi este undeva la 64%. Cu toate acestea, femeile şi bărbaţii au raportat diferit nivelul de fericire, atunci când s-au luat în calcul factori multipli.

Mai exact, cercetătorii au constatat că bărbaţii erau cu mult mai satisfăcuţi aspectul lor fizic, motiv pentru care ating un nivel mai mare al fericirii, comparativ cu femeile. De asemenea, bărbaţii au declarat că se simt fericiţi în ceea ce priveşte cariera, venitul şi siguranţa la locul de muncă. 

În schimb, femeile au declarat că au un nivel mai crescut de fericire atunci când vine vorba de viaţa amoroasă, sex şi familie. 

În paralel, studiul a subliniat şi faptul că ceea ce îi îngrijorează pe oameni cel mai mult sunt problemele financiare. Aproape 46% dintre cei intervievaţi au declarat că în vaţa de zi cu zi îşi fac griji cu privire la situaţia bănească. Mai mult, potrivit participanţilor la studiu, lucrurile ar sta mult mai bine dacă ar beneficia de o mică creştere a veniturilor, lucru care sugerează că, în general oamenii nu vor să se îmbogăţească, ci să îţi diminueze grijile de zi cu zi. 

Pe de altă parte, chiar dacă jumătate dintre voluntari au declarat că au o privire pozitivă asupra vieţii, unul din cinci cupluri a raportat că optimismul partenerilor a scăzut după căsătorie. În aceeaşi ordine de idei, o treime dintre participanţi au spus că ar fi mai fericiţi dacă partenerul de cuplu ar da dovadă de mai multă dăruire. 

În acelaşi studiu, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că printre factorii care contribuie la atingerea unui nivel ridicat de fericire se numără şi: vremea bună, regimul alimentar sănătos, siguranţa locului de muncă şi observaţiile pozitive venite din partea superiorilor, prevenirea sau combaterea bolilor, timpul petrecut cu familia şi rezultatele bune obţinute de echipa favorită din sport. 

Studiul a arătat discrepanţele dintre ceea ce consideră femeile că este important în viaţă şi ceea ce cred bărbaţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.