Monumentul Eroilor Revoluţiei va avea un sistem de iluminat arhitectural
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Monumentul Eroilor Revoluţiei va avea un sistem de iluminat arhitectural

GALERIE
monument
  • monument
- +

Plenul Consiliului Local (CL) va aproba săptămâna viitoare reabilitarea ansamblului Monumentul Eroilor Revoluţiei. Conform studiul de fezabilitate, investiţia ajunge la circa 2,6 milioane lei.

„Se propune reabilitarea ansamblului existent, modificarea şi extinderea platformei rectangulare într-o platformă rotundă care să permită integrarea elementelor sculpturale noi din bronz“, se arată în proiectul de hotărâre de CL.

Suprafaţa pe care se află monumentul, din apropiere de Palatul Culturii, este de circa 450 mp. Potrivit documentaţiei tehnice, monumentul va avea şi un sistem de iluminat arhitectural. Crucea de marmură existentă va fi păstrată pe poziţia actuală, urmând a fi restaurată, în timp ce soclul va fi finisat cu noi materiale.

„Noua platformă va fi circulară şi va avea un diametru de circa 12 m. Pe această platformă, central, este amplasată crucea din marmură. Perimetral vor fi amplasate 19 elemente sculpturale din bronz grupate. A 12-a piesă din bronz este o placă comemorativă pe care sunt trecute numele celor jertfiţi precum şi numele tuturor revoluţionarilor din Iaşi“, se mai precizează în proiect.

În ceea ce priveşte cele 19 elemente noi, identice ca formă, acestea sunt, conform Primăriei, „sugestii ale martirilor căzuţi pentru cauza revoluţiei“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.