anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mopedist beat, urmărit kilometri de Poliţie. Când l-au prins, n-au avut cu cine vorbi

GALERIE
moped
 • moped
- +

Un mopedist le-a scos peri albi poliţiştilor din Miroslava. L-au urmărit cale de 2 km până să-l poată opri, şi nu au avut cu cine sta de vorbă până nu l-au încătuşat. La rându-le, judecătorii s-au plictisit numărându-i abaterile de la Codul Rutier. A avut totuşi noroc, primind o pedeapsă uşoară.

În aprilie 2018, poliţiştii Secţiei 4 Rurale au vrut să oprească pe drumul dintre satele Balciu şi Corneşti un moped negru al cărui conducător nu purta cască. De asemenea, se cunoştea că mopedul respectiv mai fusese oprit în trafic, iar conducătorul său nu avea permis. Bănuind că la ghidon se află tot Vasile Ştirban, poliţiştii i-au semnalizat să oprească. Mopedistul nu a oprit, ci dimpotrivă. A accelerat, uitându-se din când în când peste umăr, pentru a vedea dacă poliţiştii îşi continuă urmărirea. Erau tot în spatele lui, filmând operaţiunea cu un telefon mobil. În cele din urmă, după 2 km de urmărire, mopedul s-a oprit la intrarea în Balciu. Într-adevăr, era condus de Ştirban, care le-a confirmat poliţiştilor că nu are permis.

Oamenii legii au încercat să procedeze la controlul corporal obligatoriu în cazul depistării autorului unei infracţiuni, dar Ştirban s-a opus. A trebuit încătuşat pentru a fi introdus în autospeciala poliţiei. Pentru ca mopedul, neînmatriculat de altfel, să nu fie furat sau distrus de trecători, un poliţist local l-a împins până la sediul Primăriei Miroslava. Cum pilotul mopedului emana halenă alcoolică şi abia se mai putea ţine pe picioare, poliţiştii au încercat să-i verifice alcoolemia cu aparatul Dräger, dar Ştirban s-a opus. A refuzat ferm şi recoltarea de probe biologice. În continuare, a precizat că nu vrea să declare nimic în legătură cu incidentul, refuzând de asemenea să semneze actele procedurale întocmite.

Ştirban a dat declaraţii doar în faţa procurorilor, precizând că deţine trei scutere. Cu cel negru mersese în ziua respectivă până în coada lacului Ezăreni, unde a petrecut la un grătar cu nişte prieteni, ocazie cu care se consumaseră în total trei bidoane de 2,5 litri de bere Timişoreana. Se îndreptase apoi spre casă tot pe moped, chiar dacă băuse şi nu avea carnet. A afirmat totuşi că atunci fusese prima oară când condusese pe drumuri publice. Ştirban a fost trimis în judecată pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea unui autovehicul fără permis.

Magistraţii Judecătoriei ieşene au consemnat că Ştirban nu se afla la prima faptă penală. El mai fusese condamnat „în nenumărate rânduri”, după cum au menţionat judecătorii, la pedepse cu închisoarea, împlinindu-se însă termenul de reabilitare pentru toate faptele comise. De altfel, în timpul procesului, Judecătoria s-a mai pronunţat o dată în privinţa lui pentru faptul că în octombrie 2019 fusese din nou prins fără permis, băut şi refuzase prelevarea de probe. Magistraţii au luat în considerare însă faptul că Ştirban nu provocase niciun accident, aşa că l-au condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. În plus, mopedistului i s-a interzis să mai conducă, fie şi cu permis, timp de 3 ani şi a fost obligat la prestarea a 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. Pronunţată joi, sentinţa poate fi atacată cu apel în decurs de 10 zile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.