Mort înhumat prin scufundare în apă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

Mort înhumat prin scufundare în apă

GALERIE
cimitir, inormantare, inundatie2
 • cimitir, inormantare, inundatie2
- +

Experienţă şocantă pentru o familie din Botoşani, care a fost nevoită să îşi îngroape o rudă în condiţii umilitoare, la Cimitirul Pacea. Înainte de înmormântare, oamenii s-au trezit că cripta este inundată pe aproape toate cele trei nivele şi au trebuit să găsească singuri o soluţie pentru a putea continua ritualul de înhumare, deoarece cei de la cimitir au spus că nu se ocupă cu aşa ceva.

Fiica defunctului spune că părinţii ei au concesionat locul pentru criptă în urmă cu cinci ani, când a murit o soră de-a ei, din cauza unei boli grave. Cripta a fost construită pe trei nivele. După înmormântarea surorii, cripta a fost acoperită şi nu a mai umblat nimeni la ea până în urmă cu câteva zile, când femeia a fost nevoită să îşi îngroape tatăl. Cu o seară înainte, femeia a fost anunţată că două dintre cele trei nivele sunt inundate, iar pentru că nu mai putea amâna înmormântarea, a fost nevoită să recurgă la o soluţie extremă: să scoată apa din mormânt şi să îşi îngroape tatăl în acele condiţii.

„Am venit joi seară să scoatem capacul şi m-a sunat domnul care s-a ocupat de mormânt şi mi-a spus că este multă apă şi să facem ceva ca să scoatem apa de acolo. Am venit vineri dimineaţă şi am vorbit cu cineva din administrația cimitirului, dar mi-a spus că nu are tarif pentru scos apa. Am cerut măcar o pompă, dar mi-a spus că nu deţin nici pompă, nimic, şi să ne descurcăm singuri”, a spus Mihăiţă Hrom, ginerele defunctului.

„Am plătit nişte oameni şi au sos cu găleţile”
În acest context, oamenii nu au mai putut să-şi plângă ruda care trecuse la cele veşnice, ci au fost nevoiţi să caute soluţii pentru a scoate apa din mormânt.

„Aici sunt trei locuri, unde este îngropată şi sora mea. Este tip cavou, zidit, cimentuit. Când am văzut apa aia până sus am avut un şoc. Am făcut un atac de panică.

Am plătit nişte oameni şi au scos cu găleţile, dar tot nu au reuşit să scoată toată apa. Când am ajuns la cimitir, la ora unu, tatăl meu a fost pus în apă. A fost băgat sicriul 20-30 de centimetri în apă. Acum, după trei-patru zile, apa ar putea fi din nou până la nivelul trei. Ar trebui ca toată lumea să ridice capacul la morminte şi să vadă despre ce este vorba. Sicriul surorii era complet cufundat în apă şi apa avea un miros de putrefacţie când am deschis mormântul. Ni s-a spus că cineva şi-a făcut o canalizare pentru mormânt şi dacă ne-ar interesa, putem să facem şi noi la fel”, a spus Mirela Hrom, fiica celui decedat.

Oamenii se gândesc acum că acea zonă a cimitirului Pacea, din zona terenului de sport, ar putea fi cu probleme, iar rudele celor îngropaţi acolo ar putea afla că şi criptele lor sunt pline cu apă. De altfel, în zonă sunt mai multe camere pentru colectoarea apelor din izvoarele subterane pe tot versantul acelui deal, dar acestea sunt pline tot timpul.

Mai mult, pe monitorulbt

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X