Mortul care s-a întors acasă la 8 zile de la înmormântare a înviat şi oficial
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Mortul care s-a întors acasă la 8 zile de la înmormântare a înviat şi oficial

GALERIE
mortul viu de la Costuleni Iasi_Gabriel Luca
  • mortul viu de la Costuleni Iasi_Gabriel Luca
- +

În urma acţiunii bărbatului din Costuleni, Judecătoria Răducăneni a admis oficial că acesta trăieşte, deşi îşi va putea reface actele de identitate

 

„Mortul-viu” de la Costuleni se află la o lună distanţă de „învierea” oficială. Judecătoria Răducăneni a admis cererea formulată de Gabriel-Constantin Luca privind anularea actelor referitoare la propriul deces. Sentinţa de anulare a actului de deces şi a certificatului de deces întocmite pe numele săteanului de 52 de ani nu este încă definitivă, termenul de apel urmând să expire în 30 de zile. Dacă Primăria comunei Răducăneni nu va înainta apel împotriva sentinţei, ceea ce este rezonabil, Luca va reintra luna viitoare şi oficial în rândul oamenilor vii.

Citește și: FOTO - Mortul viu de la Iași. Povestea fiului care s-a întors din cealaltă lume după îngropare

În octombrie anul trecut, Gabriel Luca a plecat de acasă, din comuna Costuleni, pentru a lucra la o stână. Nu a spus unde şi pentru cât timp pleacă, aşa că mama sa, împreună cu care locuia, a intrat la griji. După patru zile, i-a reclamat dispariţia la Poliţie, pe 25 octombrie. La scurt timp, pe 7 noiembrie, în Jijia a fost găsit cadavrul unui om înecat. Semăna la chip cu Gabriel Luca, iar îmbrăcămintea părea aceeaşi, aşa că famlia l-a recunoscut. Trei zile mai târziu, actele de deces erau deja întocmite. Înmormântarea a avut loc pe 10 decembrie. La acea dată, Luca se afla la Tansa, lucrând la tatăl fostului şef al Poliţiei Locale, Alexandru Hordilă. Acesta din urmă avea să „rezolve cazul”, după ce a auzit de la o cunoştinţă comună că Luca s-ar fi înecat şi ar fi fost şi îngropat. Ştiind că omul trăieşte şi că lucrează la tatăl său, Hordilă i-a comunicat vestea. O săptămână mai târziu, Gabriel Luca îi bătea la poartă mamei sale, la Costuleni. „A început să mă doară inima. I-am spus: Măi, dar eu te-am îngropat pe tine! Iar el mi-a răspuns: Ehe, bine că ai avut bani... Vă daţi seama? Eu am cheltuit o groază de bani pe preot, pe clopotar, priveghi... I-am pus şi cruce la groapă...“, avea să povestească octogenara. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.