Moş Nicolae, atras într-un proiect didactic inedit: căţărare după cadouri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Eveniment deosebit pentru copiii cu dizabilităţi de la Liceul „Pavelcu“

Moş Nicolae, atras într-un proiect didactic inedit: căţărare după cadouri

GALERIE
catarare
  • catarare
- +

15 copii cu dizabilităţi de la Liceul Tehnologic „Vasile Pavelcu“, cu vârste cuprinse între patru şi 14 ani, vor participa mâine la un „traseu de căţărare după cadouri“. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Zero Gravity“ şi Primăria Municipiului Iaşi, şi va avea loc începând cu ora 11, în sala de escală de pe strada Plopii fără Soţ nr. 18-22. 

Printre copiii cu deficienţe de auz, vorbire sau locomotorii care se vor căţăra după daruri se numără şi Antonia, o fetiţă de 14 ani cu tetrapareză spastică din naştere, o formă severă de paralizie cerebrală care afectează membrele, dar care face terapie, kinetoterapie şi căţărări, cu ajutorul cărora şi-a mai recăpătat din mobilitate. Alături de Antonia se va afla şi Adela, în vârstă de cinci ani, care s-a născut cu hipoacuzie neurosenzorială sau de percepţie, ceea ce înseamnă că are capacitatea de auz diminuată. Fetiţa face terapie la şcoală, iar prin escaladă învaţă să se coordoneze mai bine prin acordarea unei atenţii sporite vizualizării obstacolelor.

„Adela face terapie gratuită la şcoală. Terapiile în cabinetele private sunt mult prea costisitoare pentru părinţii care se chinuie zilnic cu recuperarea. Cele două fetiţe, împreună cu alţi copii cu dizabilităţi vor primi daruri de la Moş Nicolae abia după ce vor escalada traseele-surpriză, cu ajutorul voluntarilor noştri“, spun reprezentanţii Asociaţiei „Zero Gravity“. Pe tot parcursul căţărării, alături de cei mici vor fi părinţi, psihologi şi psihopedagogi. Evenimentul face parte din proiectul Educaţie la înălţime, iniţiat în luna iulie de către Asociaţia „Zero Gravity“ şi finanţat de Primăria Iaşi.

„Prin acest proiect, am dorit să atragem atenţia asupra situaţiei copiilor cu dizabilităţi care pot face progrese incredibile în recuperare şi în reintegrare în societate şi prin terapii alternative. Escalada devine astfel o metodă non-formală de terapie şi învăţare pentru că apelează la abilităţile fizice, psihice şi emoţionale. Copiii cu deficienţe sunt îndrumaţi să exploreze mai bine mediul înconjurător, să-şi dezvolte memoria, atenţia şi abilitatea de orientare pe un traseu cu obstacole. Şi, cel mai important, acest tip de terapie prin sport ajută la creşterea încrederii de sine“, precizează reprezentaţii „Zero Gravity“. Intrarea la eveniment este des­chisă publicului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.