Moş Nicolae e aşteptat să ne bage daruri în urne
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Moş Nicolae e aşteptat să ne bage daruri în urne

GALERIE
cizme
  • cizme
- +

Ca în fiecare an, la vremea asta, ţara miroase a cremă de ghete, semn că românii îşi pregătesc temeinic încălţările cele mai mari şi mai încăpătoare, în aşteptarea lui Moş Nicolae, care le va umple cu daruri. 

Avem informaţii de ultimă oră despre pregătirile compatrioţilor noştri:

                                                        *         *         *

* Sătenii din Consumatori au o problemă după ce, anul trecut, Moşul le-a umplut cu vin ghetele lăsate în faţa uşilor; toţi s-au bucurat de pleaşcă, dar şi-au dat seama că nu pot consuma produsele din încălţări nici ţinându-se cu mâinile de nas. În această seară ei vor lăsa în ghete, preventiv, şi peturi goale.

* Omologii lor din Puturoşi sunt nemulţumiţi că, în acest an, sărbătoarea Sfântului Nicolae pică în ziua de votare, după încheierea campaniei, aşa că nu vor mai primi în ghete pungi cu orez şi mălai, sticle cu ulei, salam, pui congelaţi, găleţi, chiar cizme din cauciuc.

* Cizme din cauciuc bine spălate şi proaspăt vulcanizate vor aranja în această seară, în faţa uşilor, oamenii din Machitori; spre deosebire de ei, nenumăraţi săteni de prin Teleorman vor pregăti încălţări cu specific local, chiar dacă, în anii trecuţi, cadourile primite de la Moş le-au rupt tălpile din carton.

* Românii din multe sate de munte îşi vor scoate afară ghetele presărate cu piper, să alunge jivinele şi să nu se mai întâmple ca în 2019, când, înainte de Moş Nicolae, a trecut Moş Martin, care le-a înfulecat încălţările din piele; un singur sătean a scăpat cu ghetele nemâncate de urs, deoarece i le-a mâncat lupul.

                                                        *         *         *

* Toţi cei din blocul PI6 şi-au scos deja încălţările în faţa uşilor, motiv pentru care pe hol s-a format o ceaţă galben-verzuie, ca gazele toxice din Primul Război Mondial; un singur locatar, Pandele Sinteză, nu s-a plâns de miros, aşa că vecinii au sunat, să vină să-l ia cu izoleta.

* Dacă Moş Nicolae ar citi pagina aceasta ar afla că micuţul Petronel Trompetă, copil nemulţumit de darurile primite în anii trecuţi, a pus în ghetuţa dreaptă o capcană de şoareci şi câteva cuie înmuiate în insecticid, iar în cea stângă a băgat perniţa de ace a mamei şi briciul tatălui, deschis.

* Dacă locatarii din cartierul Bugetari ar citi pagina aceasta ar afla că Moş Nicolae a fost zărit încă de dimineaţă la un bufet din zonă, unde consuma de zor alături de alţi moşnegi, şi n-ar mai scoate ghetele în faţa uşilor, să nu se mai întâmple ca în 2019, când moşul, cu poftă, dar fără bani, le-a vârât pe toate în sac şi le-a amanetat.

* Despre alegerile de mâine Moşul ne-a declarat în exclusivitate: "Eu nu-i pot ajuta pe români decât cu tradiţionalele cadouri sau nuieluşe în ghete; în urne trebuie să-şi bage singuri darurile, dacă doresc să aibă un viitor frumos!".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.