anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Moştenirea lui Iohannis (III)

GALERIE
catalin onofrei
 • catalin onofrei
- +

Din pricina lui Klaus şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va băga în sperieţi pe toţi cei săraci cu duhul. În frunte cu liberalii.

Iohannis a dezamăgit fiindcă nu a încercat nici măcar o singură dată să se ridice cu adevărat la înălţimea aşteptărilor. În ultimii opt ani, totul la acest individ a însemnat simulare şi ratare premeditată.

Dacă Ion Iliescu a creat sistemul postdecembrist, prin recuperarea din găurile de şobolani a securiştilor şi a activiştilor PCR, doar pentru a-şi împlini dorinţa de putere; dacă Emil Constantinescu a fost zdrobit crunt de sistem, fiind înconjurat de oameni, aidoma lui, de foarte slabă factură; dacă Traian Băsescu a încălecat sistemul, cu scopul de a profita la maximum, inclusiv pentru a plăti nişte vechi poliţe pesediştilor ce-l hărţuiseră fără încetare; aşadar, dacă primii trei şefi de stat au preferat totuşi să joace, Klaus Iohannis a vândut partida de la început.

Liberalul este precum fotbalistul care, purtat de încurajările înflăcărate ale fanilor, ajunge foarte des (deşi fără să vrea) în faţa porţii adverse, dar ratează de fiecare dată, chiar şi din cele mai avantajoase situaţii. Recunosc, îţi trebuie ceva timp până să înţelegi că individul luftează intenţionat, şutând aiurea pe lângă minge ori degajând balonul departe, în tribune, spre stupoarea spectatorilor. Penelistul s-a născut talent, dar în opt ani a omorât toate speranţele românilor. E ceva cumplit de dezgustător la malacul ăsta din PNL, împiedicat de propria trândăvie, ce a mimat în 2014 atât de convingător opoziţia faţă de Partidul Social Democrat.

România lui Iohannis a ajuns grav bolnavă. Blocarea definitivă a luptei anti-corupţie, dar mai ales lipsa reformelor esenţiale au transformat România într-un stat în derivă. Politicienii nu se mai sfiesc să afirme că în circa 8-10 ani sistemul naţional de pensii va colapsa, dar, cu toate acestea, continuă să ofere pensii speciale şi pomeni sociale din împrumuturi ce vor fi plătite de alţii.

Mai grav, peste câteva luni, pesediştii lui Marcel Ciolacu vor prelua complet guvernarea, iar populismul va deveni literă de lege. Pentru a impune agenda politică, adică doar pentru a puncta la imagine, fiind ajutaţi în acest sens de presa cumpărată la chintal, se vor contra zilnic, la orele de maximă audienţă, cu liberalii tiripliciului Ciucă. Dar nu vor taxa nici averile ilicite, nu vor desfiinţa nici pensiile speciale, nu vor ajusta nici veniturile funcţie de performanţă. Dintr-o dată vor pricepe că nu e constituţional să-i ajuţi pe cei buni, dar nici să-i dai afară pe cei leneşi. Însă se vor feri ca de foc să schimbe Constituţia lui Iorgovan, deşi uriaşa majoritate parlamentară din care fac parte le-ar pemite teribil de uşor să purceadă în această direcţie. Ce armată de inutili!

Un fost preşedinte al PNL, Valeriu Stoica, spunea la un moment dat că un politician de calitate se va înconjura de oameni extraordinari, în timp ce un individ incapabil va aduce în juru-i doar oameni de mâna a doua sau a treia. Iată cea mai validă explicaţie pentru pletora de nulităţi ce sufocă astăzi instituţiile statului. De altfel, e suficient să rosteşti „Guvernul Ciolacu”, ca să simţi pe ceafă răsuflarea rece a întunericului.

Din pricina lui Klaus Iohannis şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, năşite de acelaşi Iohannis, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va speria pe toţi cei săraci cu duhul. Dar mai ales pe liberali.

Se va repeta oare scena din 2000 cu „tribunul” C.V. Tudor care răcnea fioros din toţi bojocii, în timp ce pesediştii „rivalului” Ion Iliescu îi finanţau generoşi campania electorală? Posibil, doar că, în noua dramatizare, rolurile vor fi interpretate de George Simion şi Marcel Ciolacu. Caz în care Iohannis trădătorul îşi va fi îndeplinit misiunea pentru care a fost transferat vreme de zece ani, pe bani frumoşi, la echipa Lenea Cotroceni! De data asta, o va fi nimerit! Va fi golul secolului. Pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de, vic-to-ri-e! (Sfârşit)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Cosmin PAȘCA

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Vetuşti, incompetenţi, poate uşor retardaţi, dar în orice caz, mai puţin mizerabili decât liberalii. Or, tocmai această reinventare a PSD ca partid frecventabil, aparent onest, e cel mai toxic testament pe îl lasă PNL după epoca Ciucă-Iohannis.

opinii

Fuga, lupta şi a treia variantă

Briscan ZARA

Fuga, lupta şi a treia variantă

Nimeni nu se gândeşte ce se întâmplă exact în momentul acela, momentul groazei, momentul instinctului maxim de fugă sau luptă, în care niciunul dintre combatanţi nu mai este raţional, când eşti în stare să muşti cu dinţii din carnea celuilalt pentru a nu muri. Atunci nu ştii ce faci, nu mai eşti tu însuţi, ci un criminal în devenire, singurul tău gând fiind să supravieţuieşti, nu te interesează nimic altceva. Nimic.

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Cristina DANILOV

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Una dintre marile probleme ale secolului este, firește, stresul. Și cine nu a fost niciodată stresat de solicitări excesive, aflându-se în imposibilitatea de a îndeplini toate sarcinile pe care și le-a propus într-o zi? La finalul unei zile adeseori ne gândim câte lucruri în orele ce tocmai au trecut au fost de prisos? Cât timp petrecem făcând activități sau lucrări care nu sunt cu adevărat importante? Și, mai ales, câtă energie am folosit pentru a rezolva probleme care nu sunt ale noastre? Și acest lucru se întâmplă pentru că este o mare diferență între ceea ce ar trebui să faci și ceea ce tu, realmente, poți face.

Unificatori şi dezbinatori (II)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (II)

Când noul război era la porţile cetăţii, România era mai izolată şi mai slabă chiar decât în pragul celuilalt război. Politicienii de strânsură le-au spus românilor că duşmanul e înafară. Şi aşa credem şi azi, din naivitate şi prostie. Din păcate, duşmanii cei mai aprigi ai unităţii României sunt chiar înlăuntrul ei.

pulspulspuls

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Băbăeţ, haidaţ’ bă, dar nici chiar aşa, băă... Iacătă mai jos poza care circulă cu mare frenezie prin mediul online, şi de care se râde cu mare poftă! 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.