Motociclistul implicat în accidentul rutier de la Belcești are o evoluție favorabilă. Până în prezent nu a avut nevoie de transfuzie de sânge

miercuri, 11 septembrie 2024, 16:35
2 MIN
 Motociclistul implicat în accidentul rutier de la Belcești are o evoluție favorabilă. Până în prezent nu a avut nevoie de transfuzie de sânge

Un pacient de 20 de ani a fost internat ieri în secția de Ortopedie, în urma unui accident rutier suferit în timp ce conducea o motocicletă.

Acesta a fost transportat de echipa ESA din localitatea Satu-Nou, Belcești, și a fost diagnosticat cu politraumatism sever. La sosire, se afla în comă de gradul II, fiind intubat orotraheal și ventilat mecanic. Printre leziunile suferite se numără un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștinței, traumatism cranio-facial, hemoragie subarahnoidiană parietală stângă, hematom în peretele abdominal stâng, fracturi la nivelul paletei humerale și al treimii inferioare a femurului stâng, precum și o fractură a procesului anterior al calcaneului stâng. De asemenea, pacientul a suferit o contuzie la halucele drept. Însă, în prezent evoluția sa este favorabilă, fiind detubat și conștient.

 

În următoarele zile ar putea fi nevoie de sânge

„Pacientul se află în continuare la terapie intensivă și va avea nevoie de intervenții chirurgicale ortopedice. Neurochirurgul monitorizează și el evoluția, deoarece pot fi necesare și alte intervenții chirurgicale. În următoarele zile ar putea fi nevoie de sânge, însă până acum, pentru urgența apărută luni și marți, nu a fost necesară o astfel de solicitare”, a  declarat Diana Cimpoeșu – medic-șef UPU-SMURD Iași.

Pacientul are grupa sanguină AB4 cu Rh pozitiv, însă până în prezent nu a fost necesară administrarea de sânge. Medicii anticipează că va urma o intervenție chirurgicală mai complexă pentru care ar putea fi nevoie de sânge.

 

Reluarea mersului și a mișcărilor va dura, iar riscul de complicații există

„Evoluția pacientului este încurajatoare și sperăm că se va recupera, dar spitalizarea și procesul de recuperare vor fi îndelungate. Reluarea mersului și a mișcărilor va dura, iar riscul de complicații există, la fel ca în orice boală. Deși parametrii de evoluție sunt favorabili, respectiv pacientul este tânăr, și-a recăpătat conștiența, este stabil din punct de vedere hemodinamic și evoluția hemoragiei subarahnoidiene a fost bună, nu se poate garanta că nu vor apărea complicații în viitor”, a  declarat Diana Cimpoeșu.

 

Citește și: 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii