MRU cere demisia de onoare a ministrului Bugetului și demisia șefului Statisticii

joi, 14 august 2014, 20:40
2 MIN
 MRU cere demisia de onoare a ministrului Bugetului și demisia șefului Statisticii

Prim-vicepreședintele PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu, cere demisia din funcție a directorului Institutului Național de Statistică (INS), Tudorel Andrei, și a ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, întrucât ar fi încercat să ascundă cifrele reale ale "dezastrului economic" în care a ajuns România.

"Cer în mod imperios demisia lui Tudorel Andrei, directorul INS, numit în funcție de Victor Ponta. (…) INS a fost politizată și a devenit piesă a aparatului de propagandă a lui Victor Ponta. Lui Liviu Voinea îi cer demisia de onoare, cu atât mai mult cu cât va pleca în scurt timp la BNR pe funcția de viceguvernator. Ce a făcut Liviu Voinea astăzi pune sub semnul întrebării motivele pentru care domnia sa a fost propus pe funcția de viceguvernator al BNR. Tudorel Andrei și Liviu Voinea au încercat să ascundă cifrele reale ale dezastrului economic în care a ajuns România. Sunt convins că au făcut acest lucru pentru a-l ajuta în campania electorală pe Victor Ponta", susține prim-vicepreședintele PDL, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, consideră că Guvernul Ponta a încercat să ascundă faptul că nu a reușit să păstreze echilibrul economic pe care l-a primit de la el în 2012.

"Ce face Victor Ponta acum este o încercare de cosmetizare a unei situații dramatice pentru care vom plăti cu toții în perioada care urmează. (…) Victor Ponta a distrus economia românească. Cifrele pe care a încercat să le ascundă sunt un motiv suficient să demisioneze din fruntea Guvernului. Ce să mai discutăm de o candidatură la Președinție", adaugă prim-vicepreședintele PDL.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii