MS: Stafilococul, confirmat în cazul a doi copii de la Spitalul „G. Alexandrescu” şi o moaşă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

MS: Stafilococul, confirmat în cazul a doi copii de la Spitalul „G. Alexandrescu” şi o moaşă

GALERIE
infectii
  • infectii
- +

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat, vineri, că pentru doi din cei trei copii rămaşi internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost confirmată prezenţa stafilococului auriu. Totodată, a fost depistat stafilococ coagulazo pozitiv în cazul unei moaşe. Prezenta stafilococului auriu a fost confirmată în cazul a doi copii din cei trei rămaşi internaţi la Grigore Alexandrescu, potrivit datelor unui comunicat emis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

„Din cele cinci cazuri, doi copii au fost externaţi, iar din cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar in cel de-al 3-lea caz rezultatul este negativ”, se arată în comunicat. Potrivit aceleiaşi surse, în scopul efectuării unor analize amănunţite, au fost prelevate 48 de probe până la acest moment. Prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv a fost depistată în urma acestor verificări şi în cazul unei moaşe.

Reprezentanţii ministerului preciează însă, în acelaşi context, că acest stafilococ diferă de MRSA, depistat în cazul bebeluşilor. Rezultatele celorlalte probe prelevate au indicat lipsa MRSA. „În cadrul verificării au fost prelevate zilele trecute un număr de 48 de probe de sanitaţie, exudate nazale şi probe de apă sterilă. Rezultatele au relevat lipsa MRSA la toate probele efectuate, cu o excepţie. S-a depistat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv la una dintre moaşe. Acest stafilocococ este diferit de MRSA, de cel depistat în cazul nou-născutilor, iar în cazul personalului purtător este necesară respectarea măsurilor de protecţie standard prevăzute în norme”, conform datelor comunicatului citat.

În acelaşi context, reprezentanţii ministerului menţionează şi faptul că vineri au fost prelevate alte 48 de probe noi. De asemenea, aceştia mai precizează şi că Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti va continua verificările foilor de observaţie pentru toţi copiii născuţi în maternitatea Giuleşti în perioada sărbătorilor pascale. „Echipa DSPMB a prelevat astăzi (vineri, n.r.) noi probe: 20 de exudate nazale, 10 teste mâini personal si 18 teste aeromicroflora. De asemenea, continuă verificările foilor de observaţie ale tuturor copiilor născuţi în această maternitate, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, precum şi a măsurilor de dezinfecţie şi sterilizare”, potrivit menţiunilor din comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, verificările cadrelor abilitate ale DSPMB vor continua până în data de 15 mai. „O echipă formată din inspectori sanitari şi medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epistemologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti -DSPMB, realizează, in perioada 08.05-15.05.2019, o acţiune de control la Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii ministerului menţionează că aceste controale ale DSPMB efectuate la Maternitatea Giuleşti, urmăresc respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical. „Controlul vizează respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi normele tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale, după ce, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu au fost internati 5 copii născuţi prin cezariana la Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecţii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate şi internaţi ulterior în alte unităţi sanitare”, mai arată sursa citată.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.