MS: Stafilococul, confirmat în cazul a doi copii de la Spitalul „G. Alexandrescu” şi o moaşă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

MS: Stafilococul, confirmat în cazul a doi copii de la Spitalul „G. Alexandrescu” şi o moaşă

GALERIE
infectii
  • infectii
- +

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat, vineri, că pentru doi din cei trei copii rămaşi internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost confirmată prezenţa stafilococului auriu. Totodată, a fost depistat stafilococ coagulazo pozitiv în cazul unei moaşe. Prezenta stafilococului auriu a fost confirmată în cazul a doi copii din cei trei rămaşi internaţi la Grigore Alexandrescu, potrivit datelor unui comunicat emis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

„Din cele cinci cazuri, doi copii au fost externaţi, iar din cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar in cel de-al 3-lea caz rezultatul este negativ”, se arată în comunicat. Potrivit aceleiaşi surse, în scopul efectuării unor analize amănunţite, au fost prelevate 48 de probe până la acest moment. Prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv a fost depistată în urma acestor verificări şi în cazul unei moaşe.

Reprezentanţii ministerului preciează însă, în acelaşi context, că acest stafilococ diferă de MRSA, depistat în cazul bebeluşilor. Rezultatele celorlalte probe prelevate au indicat lipsa MRSA. „În cadrul verificării au fost prelevate zilele trecute un număr de 48 de probe de sanitaţie, exudate nazale şi probe de apă sterilă. Rezultatele au relevat lipsa MRSA la toate probele efectuate, cu o excepţie. S-a depistat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv la una dintre moaşe. Acest stafilocococ este diferit de MRSA, de cel depistat în cazul nou-născutilor, iar în cazul personalului purtător este necesară respectarea măsurilor de protecţie standard prevăzute în norme”, conform datelor comunicatului citat.

În acelaşi context, reprezentanţii ministerului menţionează şi faptul că vineri au fost prelevate alte 48 de probe noi. De asemenea, aceştia mai precizează şi că Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti va continua verificările foilor de observaţie pentru toţi copiii născuţi în maternitatea Giuleşti în perioada sărbătorilor pascale. „Echipa DSPMB a prelevat astăzi (vineri, n.r.) noi probe: 20 de exudate nazale, 10 teste mâini personal si 18 teste aeromicroflora. De asemenea, continuă verificările foilor de observaţie ale tuturor copiilor născuţi în această maternitate, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, precum şi a măsurilor de dezinfecţie şi sterilizare”, potrivit menţiunilor din comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, verificările cadrelor abilitate ale DSPMB vor continua până în data de 15 mai. „O echipă formată din inspectori sanitari şi medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epistemologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti -DSPMB, realizează, in perioada 08.05-15.05.2019, o acţiune de control la Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii ministerului menţionează că aceste controale ale DSPMB efectuate la Maternitatea Giuleşti, urmăresc respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical. „Controlul vizează respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi normele tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale, după ce, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu au fost internati 5 copii născuţi prin cezariana la Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecţii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate şi internaţi ulterior în alte unităţi sanitare”, mai arată sursa citată.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.