Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Muguruza, ultimul obstacol pentru Serena

GALERIE
muguruza-garbine_2
  • muguruza-garbine_2
- +

 Spaniola va juca finala feminină la Roland Garros, în timp ce la băieţi se înfruntă doi jucători care n-au triumfat niciodată pe arena pariziană: Djokovic şi Murray

 
 
Principala favorită, Serena Williams, a învins-o, ieri, pe olandeza Kiki Bertens (58 WTA), scor 7-6, 6-4, în semifinalele turneului de la Roland Garros şi va juca în finală cu Garbiñe Muguruza  (4 WTA), care a trecut de australianca Samantha Stosur (24).  Principala favorită a avut nevoie de o oră şi 46 de minute pentru a trece de Kiki Bertens. Jucătoarea din Olanda a reuşit break-ul încă din debutul meciului, însă Serena a revenit şi a egalat la 5, iar setul s-a decis în tiebreak. Williams a greşit mai puţin şi s-a impus cu 9-7. Manşa secundă a început tot cu jucătoarea din Olanda la conducere. Bertens s-a desprins la 2-0, însă Serena Williams a revenit la 3-3, unde a câştigat împotriva serviciului şi nu a mai cedat iniţiativa până la final. S-a terminat 7-6, 6-4 pentru Serena Williams. Liderul mondial, Serena Williams a reuşit 5 aşi faţă de numai unul singur al adversarei. Totodată, jucătoarea din Statele Unite a avut 37 de lovituri câştigătoare, iar Bertens, doar 17. Williams a avut, de asemenea, şi mai multe greşeli neprovocate, 31 la număr, faţăa de 19 ale adversarei.  
Garbiñe Muguruza (22 ani) ajuns în ultimul act la Internaţionalele Franţei, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-4, pe Samantha Stosur (32 ani), sportiva care a trecut în optimile de finală de Simona Halep. Jucătoarea din Spania a început în forţă şi s-a desprins la 4-0 şi nu a mai cedat avantajul până la finalul setului, impunându-se cu 6-2. Actul secund a fost echilibrat până la 2-2, când Muguruza a câştigat de două ori împotriva serviciului şi a încheiat manşa cu 6-4.  Serena Williams şi Garbiñe Muguruza s-au mai întâlnit în finala unui turneu de Grand Slam anul trecut, la Wimbledon, unde liderul mondial a câştigat în două seturi, scor 6-4, 6-4. Serena, în vârstă de 34 de ani, a câştigat de trei ori turneul de la Roland Garros, ultima oară chiar anul trecut. Serena Williams are 21 de titluri de Grand  în carieră, din cele 27 de finale disputate.
Finala masculină se va juca între primii doi jucători ai lumii: Novak Djokovic (Serbia) şi Andy Murray (Marea Britanie). Djokovic l-a învins cu 6-2, 6-1, 6-4 pe austriacul Dominic Thiem, surpriza turneului masculin (15 ATP), care de luni va intra în premieră între primii zece jucători ai lumii. Djokovic, 29 de ani, a fost pentru al şaselea an consecutiv în semifinale la Roland Garros, turneu pe care nu l-a câştigat niciodată, de altfel singurul din categoria Grand Slam  care îi lipseşte din palmares. El a fost învins aici în finală în 2012, 2014 şi 2015.  Thiem, 22 de ani, nr. 15 mondial, nu mai atinsese până acum semifinalele unui astfel de turneu. În cea de-a doua semifinală, Murray, aflat la prima sa finală pe zgura pariziană  a trecut de elveţianul Stan Wawrinka (4 ATP), deţinătorul titlului, în patru seturi, 6-4, 6-2, 4-6, 6-2.
Semifinalele turneului de dublu masculin: Feliciano Lopez / Marc Lopez (Spania) – Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia) 6-2, 3-6, 7-5; Bob Bryan / Mike Bryan (SUA) – Lukasz Kubot / Alexander Peya (Polonia / Austria) 7-5, 6-1. Semifinale la dublu feminin: Ekaterina Makarova / Elena Vesnina (Rusia) – Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova (Cehia) 6-4, 6-2; Caroline Garcia / Kristina Mladenovic (Franţa) – Margarita Gasparian / Svetlana Kuzneţova (Rusia) 4-6, 6-4; 6-3;
Finala la dublu mixt: Martina Hingis / Leander Paes (Elveţia / India) – Sania Mirza / Ivan Dodig (India / Croaţia) 4-6, 6-4, 10-8.
 
Topul recalcitranţilor
Alexander Zverev, Carla Suarez şi Nick Kyrgios sunt cei mai amendaţi jucători de la ediţia actuală a turneului de la Roland Garros. Cei trei jucători au primit amenzi totale de 22.500 de dolari pentru comportament nesportiv. Germanul Alexander Zverev este cel mai amendat jucător de tenis de la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros. În vârstă de 19 ani, Alexander Zverev a primit 8.300 de euro amendă după comportament nesportiv în timpul meciului cu Dominic Thiem, partidă câştigată de jucătorul austriac cu scorul de 6-7, 6-3, 6-3, 6-3. Zverev este urmat în acest clasament de Carla Suarez Navarro. Jucătoarea din Spania a fost amendată cu 8.000 de dolari din cauză că a solicitat sfatul antrenorului de mai multe ori, deşi acest lucru este interzis în turneele de Grand Slam. Suarez a apelat la serviciile antrenorului în meciul din turul 4 al turneului, cu Iulia Putinţeva. Australianul Nick Kyrgios a fost şi el amendat cu 6.200 de dolari din cauza comportamentului obscen pe care l-a avut în turul 3, la meciul pierdut cu Richard Gasquet, 2-6, 6-7, 2-6.
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri