anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

GALERIE
puls
  • puls
- +

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Văzut-am că deunăzi l-aţi pricopsit pe preacucernicul Arsenie de la Neamţ cu “crucea moldavă”, o distincţie hărăzită acelor vrednici credincioşi care se îngrijesc de trupul Bisericii noastre strămoşeşti şi îi sporesc averea spre lauda ei şi a Domnului nostru în veac. Înţelegem că acesta este un obicei plăcut Domnului, care pleacă de pe vremea Sfântului Constantin, şi ţinut neîntrerupt până astăzi de către binecredincioşii episcopi şi arhimandriţi, cu excepţia doar a doi ani (361 -363 e.n.) din timpul domniei lui Iulian Apostatul, de ocară să-i fie numele.

Aşadar, înţelegem că mai presus de voinţa noastră păcătoasă este voia Celui de Sus, care ne poartă prin cele lumeşti, iară Sfinţia Voastră sunteţi primul chemat să o împliniţi. Ştim, de asemenea, că Domnul nostru, la prima sa venire în lume, s-a arătat îngăduitor cu păcătoşii, cu vameşii şi desfrânatele, că învăţătura noastră trebuie să fie salvare pentru păcătoşi şi nu banchet pentru neprihăniţi.

Spunem asta ca să arătăm că înţelegem grija pe care i-aţi arătat-o credinciosului Arsenie de la Neamţ, zis şi Ciorăpel, după ce a fost filmat păcătuind prin aşternuturi de hotel cu ţoape şi piţipoance.

În nevrednicia noastră îndrăznim însă să dăm un sfat Sfinţiei Voastre, să nu mai binecuvântaţi ipochimeni de acest fel în timpul campaniei electorale, ci mai din timp, mai fără legătură cu nevoile lor politice. Pentru că, prea iubite Înaltpreasfinţite, un păstor trebuie să arate norodului că el conduce turma, iară nu turma pe el. Har Domnului şi Doamne, ajută!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.