Multe cazuri tratate la spitalul veterinar al USAMV Iași în perioada Sărbătorilor Pascale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Multe cazuri tratate la spitalul veterinar al USAMV Iași în perioada Sărbătorilor Pascale

GALERIE
Spital totem
  • Spital totem
- +

Medicii interni, cadrele didactice și studenții de la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași (USAMV – în curând Universitatea pentru Științele Vieții) au tratat de patru ori mai mulți pacienți în perioada Paștelui, în comparație cu o perioadă normală, fără sărbători.

Compartimentul de Urgențe al Facultății de Medicină Veterinară, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 8, Pavilion P4, Parter; Tel. 0232.407.362, a funcționat NON-STOP și în perioada Sărbătorilor Pascale, decizie care s-a dovedit extrem de utilă pentru iubitorii de animale, în contextul în care a fost singurul serviciu din zona Moldovei care a funcționat după acest program.

Deschis pe data de 8 martie anul acesta, la Compartimentul de Urgențe de la USAMV apelează atât ieșenii cât și locuitorii din celelalte județe apropiate Iașului, media cazurilor fiind de aproximativ 10 urgențe pe zi. Această medie a fost întrecută de aproape patru ori în perioada 30 aprilie - 5 mai 2021, la serviciile specialiștilor de la USAMV Iași apelând-se pentru cazuri grave, ce nu suportau amânare, aglomerându-se astfel toate spațiile Compartimentului de urgențe și spitalizarea.

”Această afluență de cazuri este explicată și de faptul că, în această perioadă, am fost singura linie de gardă din Iași, preluând atât urgențele medico-chirurgicale cât și non-urgențele. Prioritate au avut cazurile grave, dar în aceeași măsură s-a intervenit și în cazurile mai puțin grave sau minore. Medicii interni, cadrele didactice și studenții care au lucrat în această perioadă s-au descurcat exemplar în fața unui număr impresionant de cazuri, dând dovadă de profesionalism și dăruire. Le suntem profund recunoscători pentru că s-au angajat, cu empatie și devotament, în această misiune deloc ușoară, uitând de zilele de sărbătoare, de odihnă, de familiile dumnealor, dedicându-se salvării pacienților care le-au cerut ajutorul”, a transmis conf. univ. dr. Sorin-Aurelian Pașca, prodecanul Facultății de Medicină Veterinară din Iași.

Proprietarii animalelor de companie tratate au transmis mesaje de mulțumire inclusiv pe rețelele de socializare.

”Este foarte bine că s-a putut realiza acest lucru, era nevoie de aceste servicii. Azi clinica era plină de micii pacienți. Respect pentru tinerii care lucrează în aceste zile de Sărbătoare și care își dau toată silința să rezolve problemele. Felicitări!”, a transmis proprietarul unui animal de companie pe o rețea de socializare.

Reamintim că USAMV Iași a deschis primul Spital Clinic pentru Animalele de Companie din Moldova, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară. Unicitatea spitalului constă în diversitatea specializărilor și dotărilor cu echipamente medicale, precum și în capacitatea de spitalizare, asistență și supraveghere medicală a pacienților 24 de ore din 24, 7 zile din 7, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend și în perioadele sărbătorilor legale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.