anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Multe şcoli reiau azi cursurile în mod normal, altele intră în scenariul roşu

GALERIE
elevi scoala
 • elevi scoala
- +

Mai multe unităţi şcolare din judeţ, dar şi structuri ale unor şcoli sau clase de elevi vor relua începând de astăzi cursurile faţă în faţă după ce săptămânile trecute au fost identificate cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, iar orele s-au susţinut online. Totodată, se suspendă cursurile la trei clase de la trei unităţi şcolare, preşcolarii de la Grupa mare B de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, structura GPP nr. 27, elevii de la clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Paradis” şi preşcolarii de la grupa mică de la Grădiniţa „Happy Kittens” vor intra în scenariul roşu pentru 14 zile.

În cazul şcolilor care vor relua cursurile de mâine, acestea sunt Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” şi Colegiul Naţional „Mihai Sadoveanu”, unde a fost suspendată activitatea „faţă în faţă” cu elevii de la toate clasele, vor relua începând de astăzi cursurile în regim normal. Totodată, tot începând de azi vor relua cursurile „faţă în faţă” şi preşcolarii de la Grădiniţa PP 12 gurpa mică A, de la Grădiniţa PP 22 grupa mijlocie C. Alături de aceştia, şi elevii clasei a IX-a D de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, elevii clasei I de la Şcoala Primară Valea Satului, elevii de la clasa a V-a C de la Şcoala „George Călinescu” şi elevii clasei a XII-a E de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” vor relua cursurile faţă în faţă.

Pe lista unităţilor de învăţământ care vor relua începând de astăzi cursurile în regim normal se numără şi Şcoala „Seven Hills International School” Iaşi, unde au fost suspendate cursurile pentru elevii de la Stage 6, dar şi la Liceul „Al.I. Cuza” Iaşi, unde fuseseră suspendate orele pentru clasa a IV-a, şi la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu” Tomeşti, unde fuseseră suspendate orele la două clase. Începând cu data de 7 octombrie vor fi reluate cursurile faţă în faţă la Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Chica Vodă” Iaşi, clasa A9, grupa 2, la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce” Iaşi, clasa a II-a, la clasa a VII-a A de la Colegiul Naţional, dar şi la stuctura Şcoala Primară Dumbrava, clasa a III-a şi a IV-a simultan şi de la grupa mare B de la Grădiniţa cu Program Normal nr. 26. Tot de miercuri vor reveni la orele faţă în faţă şi toţi elevii de la Liceul Tehnologic Agricol Miroslava. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.