Multe şcoli reiau azi cursurile în mod normal, altele intră în scenariul roşu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Multe şcoli reiau azi cursurile în mod normal, altele intră în scenariul roşu

GALERIE
elevi scoala
  • elevi scoala
- +

Mai multe unităţi şcolare din judeţ, dar şi structuri ale unor şcoli sau clase de elevi vor relua începând de astăzi cursurile faţă în faţă după ce săptămânile trecute au fost identificate cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, iar orele s-au susţinut online. Totodată, se suspendă cursurile la trei clase de la trei unităţi şcolare, preşcolarii de la Grupa mare B de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, structura GPP nr. 27, elevii de la clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Paradis” şi preşcolarii de la grupa mică de la Grădiniţa „Happy Kittens” vor intra în scenariul roşu pentru 14 zile.

În cazul şcolilor care vor relua cursurile de mâine, acestea sunt Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” şi Colegiul Naţional „Mihai Sadoveanu”, unde a fost suspendată activitatea „faţă în faţă” cu elevii de la toate clasele, vor relua începând de astăzi cursurile în regim normal. Totodată, tot începând de azi vor relua cursurile „faţă în faţă” şi preşcolarii de la Grădiniţa PP 12 gurpa mică A, de la Grădiniţa PP 22 grupa mijlocie C. Alături de aceştia, şi elevii clasei a IX-a D de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, elevii clasei I de la Şcoala Primară Valea Satului, elevii de la clasa a V-a C de la Şcoala „George Călinescu” şi elevii clasei a XII-a E de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” vor relua cursurile faţă în faţă.

Pe lista unităţilor de învăţământ care vor relua începând de astăzi cursurile în regim normal se numără şi Şcoala „Seven Hills International School” Iaşi, unde au fost suspendate cursurile pentru elevii de la Stage 6, dar şi la Liceul „Al.I. Cuza” Iaşi, unde fuseseră suspendate orele pentru clasa a IV-a, şi la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu” Tomeşti, unde fuseseră suspendate orele la două clase. Începând cu data de 7 octombrie vor fi reluate cursurile faţă în faţă la Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Chica Vodă” Iaşi, clasa A9, grupa 2, la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce” Iaşi, clasa a II-a, la clasa a VII-a A de la Colegiul Naţional, dar şi la stuctura Şcoala Primară Dumbrava, clasa a III-a şi a IV-a simultan şi de la grupa mare B de la Grădiniţa cu Program Normal nr. 26. Tot de miercuri vor reveni la orele faţă în faţă şi toţi elevii de la Liceul Tehnologic Agricol Miroslava. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.