Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte:

GALERIE
jumet
  • jumet
- +

 

CS Dinamo a anunţat, ieri, că l-a achiziţionat pe handbalistul Javier Humet, acesta semnând un contract valabil doi ani. „Născut în Spania pe 22 ianuarie 1990, Humet este de trei ani cetăţean român, fiind component al naţionalei României”, se arată pe site-ul CS Dinamo. Humet (inter dreapta, 1,96 m înălţime) are o experienţă de 12 ani la cel mai înalt nivel, începută în 2008 la Portland San Antonio, în Spania. Din 2012 a venit în România, unde a jucat până în prezent, exceptând sezonul 2013-2014, când a a fost sub contract cu Ivry (Franţa). În România, Humet a jucat la HCM Constanţa (2012-2013 şi 2014-2015), la CSM Bucureşti (2015-2018) şi la Steaua, în ultimele două sezoane.

Europenele de gimnastică – în decembrie

Campionatele Europene de gimnastică masculină şi cele de gimnastică feminină, care ar fi trebuit să aibă loc lunile trecute, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, au fost programate să se desfăşoate în decembrie, la Baku. Cele două competiţii vor fi precedate de Europenele de gimnastică ritmică, programate în perioada 26-29 noiembrie, la Kiev. Potrivit European Gymnastics, pentru Campionatele Europene de gimnastică artistică s-au stabilit următoarele date: 9-13 decembrie competiţia masculină, 17-20 decembrie competiţia feminină. Ambele vor fi găzduite de Baku. Formatul competiţiilor rămâne neschimbat şi va reprezenta în continuare o şansă de calificare individuală la JO.

Dinamo şi-a învins rivala din L2

Echipa de fotbal Dinamo a câştigat cu scorul de 1-0 (0-0) meciul amical cu divizionara secundă FC Rapid disputat, joi, pe terenul central al bazei sportive de la Săftica, aceasta fiind prima partidă disputată de cele două formaţii de la declanşarea pandemiei de coronavirus, cea care a dus la întreruperea tuturor competiţiilor sportive. Unicul gol al întâlnirii disputate fără spectatori a fost înscris de Slavko Perovic în minutul 59, în urma unei lovituri de colţ. Cea mai mare ocazie a formaţiei giuleştene a avut loc în minutul 36 când mingea şutată de Marian Drăghiceanu a lovit bara. Întâlnirea a reprezentat debutul antrenorilor Adrian Mihalcea şi Dan Alexa la echipele lor, FC Dinamo, respectiv FC Rapid, având în vedere că ambii au fost instalaţi în funcţii cu puţin timp înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19.

 

Suspendare pentru scandări şovine

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, întrunită ieri, a decis ca gruparea Petrolul Ploieşti să fie penalizată cu 7500 de lei din cauza scandărilor fanilor la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din sferturile de finală ale Cupei României. “În baza art. 82/1 şi 3/b coroborat cu art. 83/2/c raportat la art. 54/2 din RD clubul ACS Petrolul 52 Ploieşti se sancţionează cu penalitate sportivă de 7500 lei”, este decizia de pe site-ul FRF. La 4 martie, Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat în semifinalele Cupei României, învingând în sferturile de finală, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Petrolul Ploieşti. Partida a fost marcată de o întrerupere de câteva minute spre final, cauzată de scandările suporterilor Petrolului.

 Diego Costa, condamnat

Fotbalistul Diego Costa a fost condamnat de tribunalul din Madrid la şase luni de închisoare pentru delicte fiscale, relatează El Mundo, care precizează că jucătorul nu va fi încarcerat, pedeapsa fiind comutată într-o amendă, potrivit legislaţiei spaniole. Diego Costa a fost găsit vinovat de o fraudă de peste un milion de euro. Costa a achitat deja în urmă cu câteva luni suma de 1,14 milioane de euro imputată de fisc, pe care ar fi trebuit să o plătească după anul fiscal 2014. Jucătorul a recunoscut faptele care îi sunt imputate de fisc şi va achita acum o amendă pe 12 luni de 100 de euro pe zi, adică 36.000 de euro. Brazilianul a fost acuzat că nu a declarat 5 milioane de euro din transferul său la Chelsea, din 2014, şi că nu a declarat şi o parte din drepturile de imagine.

Cinci înlocuiri şi în Premier League

La fel ca şi în Bundesliga, în campionatul Angliei (Premier League) s-a adoptat o reformă care permite cinci înlocuiri pe echipă la fiecare meci, în loc de trei cum era până acum. De asemenea, pe banca de rezerve vor sta nouă jucători în loc de şapte ca până acum. Premier League se va relua de la 17 iunie, după ce a fost întrerupt la 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Nu-s probleme cu Zlatan

Clubul AC Milan a anunţat, ieri,că nu există complicaţii în cazul accidentării lui Zlatan Ibrahimovic, acesta urmând să fie supus unui nou control peste zece zile. „Ibrahimovic a fost supus unor noi teste ca urmare a accidentării la muşchiul solear drept. Recuperarea lui decurge bine, fără complicaţii, noi teste urmând să fie făcute peste zece zile”, a anunţat clubul lombard. Ibrahimovic s-a accidentat la piciorul drept, în timpul unui antrenament. El a plecat apoi câteva zile în Suedia, însă a revenit miercuri la Milano. În vârstă de 38 de ani, Ibrahimovici are contract cu AC Milan până la finalul acestui sezon. El a mai jucat la AC Milan în sezoanele 2010/2011 şi 2011/2012. Ultima dată, el a evoluat pentru Los Angeles Galaxy, în MLS.

Trabzon fac contestaţie la TAS

Gruparea Trabzonspor a anunţat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia Corpului de Control Financiar al Cluburilor de excludere pe un sezon dun cupele europene. Trabzonspor va depune apelul în termen de zece zile.Clubul a precizat că respectă decizia UEFA, dar a făcut o analiză împreună cu avocaţii săi şi nu este de acord cu sancţiunea.Camera decizională a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a decis în această săptămână excluderea echipei Trabzonspor pentru un sezon din cupele europene, pentru neîndeplinirea criteriilor din înţelegerea la care a ajuns cu UEFA în 2016 pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri