Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Programul etapei a II-a

Multe și mărunte:

GALERIE
YXNoPThiZGVhM2I0MGMwNGMyOGY1MGJmODUwMzU4ZGExOGU0.thumb
  • YXNoPThiZGVhM2I0MGMwNGMyOGY1MGJmODUwMzU4ZGExOGU0.thumb
- +

*play-off: FC Botoşani – CSU Craiova (miercuri, ora 19:00), Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj (miercuri, 21;30), Academica – FCSB (joi, 20:15). Clasament:1. FCSB – 36 p (2-1); 2. CFR – 35 p (3-0); 3. Craiova – 30 (0-0); 4.Sepsi – 24 (0-0); 5. Clinceni – 22 p (0-3); 6. Botoşani – 21 p (1-2)

* play-out: FC Hermannstadt – Astra (marţi, 16;45),Viitorul – Gaz Metan (marţi, 19:00), , Dinamo – UTA (marţi,21:30), FC Argeş - Chindia (miercuri,16:45), Poli Iaşi – FC Voluntari (joi,17:30). Clasament: 1. Chindia – 23 p (2-0); 2.UTA – 22 p (1-0); 3.FC Argeş - 21 p (0-0): 4.Astra -20 p (0-0); 5. Mediaş-18 (1-1); 6.Voluntari – 17 (1-1); 7.Viitorul – 16 p (0-1); 8.Dinamo-15 p (0-0); 9. Poli Iaşi – 14 p (0-0): 10. Hermannstadt – 13 p (0-2).

 

A venit  şi rândul „Specialului”

Antrenorul portughez José Mourinho a fost dat afară, ieri,de la conducerea tehnică a echipei Tottenham, la mai puţin de o săptămână de finala Cupei Ligii. Mourinho, în vârstă de 58 de ani, l-a înlocuit pe Mauricio Pochettino în noiembrie 2019, dar a fost demis acum după o evoluţie internă slabă şi după eşecul în Europa League. După 32 de meciuri, Tottenham ocupă locul VII în campionat, cu 50 de puncte, la cinci puncte de West Ham United, de locul IV, de Champions League. Echipa londoneză a fost eliminată de Dinamo Zagreb în optimile de finală ale Ligii Europei, cu scorul general de 3-2.Favorit să-i ia locul lui Mourinho ar fi Julian Nagelsmann, antrenorul formaţiei RB Leipzig.

                                                 

 

Simona se antrenează cu Kenin

Simona Halep se pregăteşte intens pentru noul sezon de zgură, care începe la Stuttgart. pe suprafaţa de joc pe care a reuşit să scrie istorie în ultimii ani. Însoţită în Germania de antrenorul australian al echipei, Darren Cahill, Simona Halep e pregătită să întreacă cel mai bun rezultat obţinut la Stuttgart de-a lungul carierei, semifinale (2015, 2017). Ieri, Simona Halep s-a pregătit alături de finalista de anul trecut de la Roland Garros şi campioana de la Australian Open 2020, Sofia Kenin. Antrenamentul a fost atent supravegheat de Darren Cahill, care a fost alături de Simona şi în România pentru a pregăti aşa cum se cuvine sezonul de zgură care va culmina cu turneul de Grand Slam de la Roland Garros programat în perioada 30 mai – 13 iunie.

 

Succes remarcabil pentru Jianu

Tenismanul român Filip Jianu a reuşit să intre pe tabloul principal de simplu al turneului challenger de la Tallahassee (Florida), dotat cu premii totale de 52.080 dolari, luni, după ce l-a învins în ultimul tur al calificărilor pe americanul Donald Young, cu 6-4, 6-2. Jianu (19 ani, 375 ATP) a trecut de Young (31 ani, 346 ATP), fost număr 38 mondial în 2012, după 64 de minute. Donald Young a câştigat titlul la Tallahassee în 2011. În primul tur preliminar, Jianu a trecut de alt american, Aleksandar Kovacevic (22 ani, 414 ATP) cu 6-4, 5-7, 7-6 (4).

Räikkönen a fost pedepsit

Pilotul finlandez al echipei Alfa Romeo, Kimi Räikkönen, a fost penalizat cu 30 de secunde şi a pierdut cele două punctele aferente locului IX ocupat în Marele Premiu al Regiuni Emilia Romagna de la Imola. Comisarii FIA au stabilit că pilotul Alfa Romeo a încălcat regulile, deoarece nu a trecut pe linia boxelor pentru reluarea cursei după pauza cauzată de întreruperea cu steagul roşu, în urma accidentului dintre Valtteri Bottas (Mercedes) şi George Russell (Williams). Din acest motiv, el a fost penalizat cu 30 de secunde după cursă, ceea ce l-a retrogradat pe locul 13. După penalizarea finlandezului, piloţii Alpine, Esteban Ocon (Franţa) şi Fernando Alonso, au urcat câte o poziţie, pe locul IX respectiv X. Spaniolul, dublu campion mondial, înregistrează astfel primul punct de la revenirea în Formula 1.

 

Astra, la primul trofeu

Jucătoarea australiană Astra Sharma, locul 165 mondial, a câştigat, duminică, primul său trofeu WTA la simplu, turneul de categorie WTA250 de la Charleston.  Sharma a învins-o în finală pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, locul 27 WTA scor 2-6, 7-5, 6-1. Meciul a durat o oră şi 55 de minute. Sportiva din Australia mai are în palmares două trofee la dublu, cel de la Bogota din 2019 şi cel de la Guadalajara din 2021.

Betis clasament visează

Betis Sevilla a şters din clasamentul LaLiga cele trei cluburi spaniole care fac parte dintre fondatorii Superligii europene şi, astfel, a ajuns pe locul al treilea. În prezent pe locul al şaselea în LaLiga, Betis Sevilla a lăsat să se înţeleagă ce crede despre proiectul Superligii europene, eliminând din clasamentul publicat pe site-ul său web cele trei cluburi spaniole asociate proiectului: Atletico Madrid, Real Madrid şi FC Barcelona.O modificare care nu a trecut neobservată pe reţelele de socializare, dar care nu a fost comentată de clubul andaluz, ajuns astfel pe locul al treilea în clasamentul său virtual.

 

Finală Leicester – Chelsea

Formaţia Leicester City s-a calificat în finala Cupei Angliei, după ce a învins, duminică, pe stadionul Wembley din Londra, cu scorul de 1-0, echipa Southampton, în semifinalele competiţiei. Golul a fost marcat de Iheanacho, în minutul 55. În cealaltă semifinală, disputată sâmbătă, Chelsea s-a impus cu 1-0 în faţa echipei Manchester City. Finala Leicester City – Chelsea Londra este programată în data de 15 mai, tot pe stadionul Wembley.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri