Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte:„Pancone”, secund la naţională

GALERIE
pancone
  • pancone
- +

 

Daniel Pancu va fi secund la echipa naţională, el declarând, într-o postare pe reţelele de socializare, că va face tot ce este omeneşte posibil să-i bucure pe suporterii primei reprezentative. „N-am refuzat niciodată naţionala. Ca fotbalist, ca suporter nu mai zic, ca nimic. Dacă pot să ajut România, din orice poziţie, o fac. Mereu am zis că suporterii naţionalei merită o echipă Nu ştiu cât pot să ajut eu, dar ştiu sigur că voi face tot ce e omeneşte posibil să reuşim să fim iar mari, să vă bucurăm şi să fluturăm steagurile în tribună împreună”, a scris Pancu pe Facebook. Fostul jucător al Politehnicii, în vârstă de 44 de ani, va face parte din staff-ul noului selecţioner Edward Iordănescu. Pancu este liber de contract din ianuarie 2021, atunci când şi-a încheiat contractul de antrenor cu Poli Iaşi, echipa evoluând în Liga 1 la acel moment. Stafful lui Iordănescu mai este format din: Florin Constantinovici, de asemenea antrenor secund, Leo Toader, antrenor cu portarii, Michele Ianucci şi Alexandru Radu, analişti video. Parafarea actelor va avea loc astăzi sau mâine

Sincopa clujenilor

Campioana CFR Cluj a înregistrat o remiză, scor 1-1, luni, pe teren propriu, cu FC Botoşani, în ultimul meci al etapei a XXIII-a a Ligii I Casa Pariurilor. Avantajul clujenilor faţă de ocupanta poziţiei secunde, FCSB, s-a micşorat la 8 puncte. Pentru CFR a marcat Deac ('45+1-din penalty, acordat pentru un henţ al lui Şeroni), iar pentru FC Botoşani a punctat Dawa, în minutul 81. Clasament: 1. CFR Cluj – 59 p; 2. FCSB – 51 p; 3. Voluntari-48 p; 4. CSU Craiova – 35 p (38-26); 6. Farul – 35 p (26-15; 22 j); 7. Rapid – 33 p; 8. FC Argeş - 31 p; 9.Sepsi – 29 p;10. UTA – 28 p; 11. Mioveni – 25 p; 12. Chindia- 24 p; 13. Mediaş - 23 p; 14. FCU Craiova – 22 p; 15. Dinamo – 12 p; 16. Academica – 11 p (22 j).

 

Cutremur în „Parcul „Prinţilor”

Formaţia Paris Saint-Germain a fost eliminată , în optimile Cupei Franţei, după ce a fost învinsă, la loviturile de departajare, scor 5-6, de echipa OGC Nice, pe stadionul parizian „Parc des Princes”. La finalul celor 90 de minute de joc şi a prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0. Schneiderlin, Todibo, Atal, Gouiri, Guessand şi Dante au transformat pentru Nice, în timp ce Delfort a ratat. Pentru PSG au transformat Messi, Mbappé, Draxler, Verratti şi Bernat, iar Paredes şi Xavi Simons au ratat. În sferturi, OGC Nice va evolua cu Olympique Marseille.

 

 

Gabi Ruse, exact ca Simona

Andrei Cociaşu a anunţat, ieri, pe Instagram, că nu mai este antrenorul jucătoarei de tenis Gabriela Ruse. Jucătoarea de 24 de ani a reuşit o ascensiune fulminantă anul trecut. A început anul pe locul 177, dar a reuşit să intre în top 100 după ce a reuşit o serie formidabilă, cu finale consecutive venind din calificări la Hamburg şi Palermo, câştigând primul său titlu în Germania. Săptămâna aceasta a urcat pe locul 61 în lume după prima sa participare la Australian Open. Cociaşu colabora cu Ruse de la începutul verii trecute, perioadă în care sportiva a câştigat turneul de la Hamburg şi a fost finalistă la Palermo, ambele competiţii având loc în luna iulie.

 

În sfârşit, se joacă!

Meciul de handbal feminin dintre echipele Viborg şi SCM Râmnicu Vâlcea, amânat de două ori din cauza coronavirusului, va avea loc la 16 februarie, a anunţat clubul vâlcean. „Jocul cu Viborg HK din EHF European League, programat iniţial pentru 9.01 si reprogramat ulterior pentru data de 30.01, amânat de două ori din cauza cazurilor de Covid-19, se va disputa in data de 16.02, in Viborg, Danemarca, la ora locala 17:00 (18:00 - ora României)”, a anunţat clubul vâlcean.Partida cu Viborg a fost amânată iniţial din cauza infectărilor cu Covid-19 din lotul danez, iar a doua oaă ca urmare a depistării pozitive a mai multor jucătoare de la Vâlcea. Meciul contează pentru prima etapă a grupei D a EHF European League.

Coreenii, din nou la Cupa Mondială

Coreea de Sud a obţinut marţi a zecea sa calificare consecutivă la Cupa Mondială de fotbal, după ce a învins Siria cu 2-0, în deplasare, în etapa a opta a preliminariilor grupei A din preliminariile zonei asiatice pentru Mondialul 2022. Golurile meciului disputat în Dubai au fost înscrise de Kim Jin-Su (minutul 53) şi Kwon Chang-Hoon ('71). Coreea de Sud este a doua ţară din Asia care obţine biletul pentru Qatar pe teren după Iran, deja calificată în aceeaşi grupă A. Selecţionerul Siriei este românul Valeriu Tiţa.

 

Thiem amână revenirea

Tenismanul austriac Dominic Thiem ar fi trebuit să revină în această săptămână la turneul de la Cordoba (Argentina), însă el a renunţat la participare din cauza accidentării la mâna dreaptă. Thiem nu a mai evoluat din 23 iunie 2021, când a abandonat meciul cu Adrian Mannarino, din turul doi de la Mallorca. În prezent pe locul 37 mondial, el era beneficiarul unui wild card la Cordoba şi urma să evolueze direct în turul doi.

Man, coleg cu Pandev

Clubul Parma, la care este legitimat şi Dennis Man, a anunţat, luni, achiziţionarea atacantului macedonean Goran Pandev. Jucătorul născut la 27 iulie 1983 a fost achiziţionat de la Genoa. Atacantul macedonean a mai evoluat de-a lungul carierei la Inter Milano, Lazio, Napoli sau Galatasaray. La Parma, el va fi coechipier cu Dennis Man, dar nu şi cu Valentin Mihăilă., împrumutat la Atalanta până la finalul sezonului.

Marinică trece la birou

Antrenorul Mario Marinică şi-a încheiat mandatul de selecţioner al reprezentativei statului Malawi odată cu finalul parcursului la Cupa Africii pe Naţiuni.Preşedintele subcomitetului tehnic al Federaţiei de Fotbal din Malawi (FAM), Tiya Banda, a anunţat că românul va reveni în postul de director tehnic al forului. „Vrem ca fotbalul rapid şi foarte rapid să fie ADN-ul nostru fotbalistic la nivel de echipă naţională de seniori. Acest lucru ar trebui să se aplice şi fotbalului feminin. Şi se poate realiza doar cu Marinică director tehnic şi nu selecţioner al echipei naţionale”, a declarat Banda, potrivit africafootunited.com.

Amânare după amânare

Campionatele Mondiale de Nataţie, organizate la Fukuoka, au fost amânate din nou, din mai 2022 în iulie 2023, din cauza „situaţiei pandemice şi a măsurilor in vigoare din Japonia”, a anunţat Federaţia Internaţională de nataţie într-un comunicat. Iniţial, aceste mondiale erau programate în vara anului 2021, dar au fost amânate prima oară în urma reportării Jocurilor Olimpicie de la Tokyo, din 2020 în 2021. Astfel, Campionatele Mondiale următoare, prevăzute la Doha, vor avea loc în ianuarie 2024, cu şase luni înainte de JO-2024, a menţionat FINA.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri