Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si mărunte:“Tinerii” s-au încins pe final

GALERIE
radoi
  • radoi
- +

 

Reprezentativa under 21 a României a terminat la egalitate, scor 3-3, partida amicală disputată la Cluj, ieri, în compania naţionalei similare a Belgiei, meci la care a revenit pe final de la 1-3. Golurile oaspeţilor au fost marcate de Cools (’35), Iseka  (’56) şi Mbenza (’59). Tricolorii au înscris prin Drăguş (’45 – dintr-un penalty acordat cu uşurinţă), Olaru (’90) şi Ciobanu (‘90^3). Selecţionerul Mirel Rădoi a folosit următorii jucători: I.Radu (Căbuz) – Boboc, Rus, Ghiţă (Ciobotariu), Ştefan (A.Radu) – Moruţan (Dobre), Nedelcu (Grigore), Dragomir – Man (Ciobanu), Petre (Coman), Drăguş (Moldoveanu).

Ultimul antrenament, la Mogoşoaia

Antrenamentul oficial al echipei naţionale dinaintea meciului cu Lituania din Liga Naţiunilor va avea loc, astăzi la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia şi nu pe Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, care va găzdui întâlnirea, informează FRF.  Ultimele 15 minute, de la ora 11.45, vor fi deschise presei. După şedinţa tehnică, de la ora 12.00, selecţionerul Cosmin Contra va susţine o conferinţă de presă. Lituanienii se vor antrena pe Stadionul Ilie Oană, de la ora 18.00. De la ora 17.30, la arena ploieşteană va avea loc conferinţa de presă a oaspeţilor.

Un argint la lupte

Sportivul Nicu Ojog a obţinut medalia de argint la categoria 82 kg, la lupte greco-romane, la Campionatele Mondiale under 23, care se desfăşoară la Bucureşti. Ojog a fost învins în finală de georgianul Gela Bolkvadze.  Ojog a condus cu 3-0 şi 3-1, dar cu 35 de secunde înainte de final a fost pus în parter, unde adversarul sau a reuşit un procedeu de două puncte. La 3-3, georgianul a câştigat aurul deoarece a punctat ultimul. Bronzul le-a revenit lui Mîkîta Klomovici (Belarus, victorie în faţa japonezului Takahiro Tsuruda) şi Mahdi Asgar Ebrahimi (Iran, victorie în faţa egipteanului Ahmed Hassan Aly Mahmoud Ahmed).

Victorie de prestigiu pentru Viitorul

Formaţia FC Viitorul a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Ludogoreţ Razgrad, într-un meci amical. Golurile au fost marcate de Voduţ (’30) şi Artean (’79). În formaţia constănţeană au evoluat: Buzbuchi – Mailson, Luchin, Mladen, Neciu – Houri, Artean, Iacob – Vână, Voduţ (titulari), apoi Băjan, Dima, de Nooijer, Pitu, Călin, Achim, Filip, Munteanu, Stoica şi Casap. Pentru FC Viitorul nu au putut evolua în acest meci şapte jucători de bază: Ianis Hagi şi Tudor Băluţă - convocaţi la naţionala de seniori pentru partidele cu Lituania şi Muntenegru, din Liga Naţiunilor, Denis Drăguş, Virgil Ghiţă, Andrei Ciobanu şi Radu Boboc - convocaţi la lotul U21. Nici bulgarii n-au putut folosi majoritatea titularilor, din cauza convocărilor la loturi.

CSM Oradea a ieşit din cursă

Campioana României la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă ieri pe teren propriu, de formaţia olandeză ZZ Leiden, cu scorul de 72-76 (31-40),în penultimul meci din grupa A a FIBA Europe Cup. Cu o etapă rămasă de disputat, CSM Oradea este eliminată din competiţie. Principalii marcatori ai partidei au fost Watson 16 puncte, Richard 13, pentru CSM Oradea. În urma rezultatului, CSM adună şapte puncte şi ocupă  locul III în grupă, dar insuficient pentru calificarea mai departe.

Se întoarce Ganea la matcă?

Managerul Viitorului, Gică Hagi, a spus declarat că pentru moment nu ia în calcul o eventuală repatriere a lui Cristi Ganea, într-un interviu acordat pentru Telekom Sport.  Fundaşul lateral nu a prins lotul în niciun meci oficial pentru Athletic Bilbao, în actuala stagiune, lucru asupra căruia "Regele" spune că nu are nicio putere.  "Am vorbit cu Ganea, eu am luat decizia mea, ca şi club. După aia, e problema lui ce se întâmplă acolo, ce nu se întâmplă. Nu am cum să manageriez eu acest lucru”, a spus Hagi. Profitând de pauza competiţională, Athletic Bilbao a dat curs invitaţiei celor de la Deportivo La Coruña pentru a participa la Trofeul Teresa Herrera. Competiţia constă într-un meci amical, disputat pe "Riazor", care din 1990 este organizat de fosta echipă a lui Florin Andone şi Costel Pantilimon. S-a terminat 2-2 în timpul regulamentar, astfel că s-a mers la loviturile de departajare, unde bascii au avut câştig de cauză. Mereu lăsat în tribună în meciurile oficiale, Cristi Ganea a fost folosit de antrenorul Eduardo Berizzo în repriza secundă contra lui Deportivo.

VAR în Premier League

Cluburile din Premier League au ajuns , ieri, la un acord de principiu pentru introducerea sistemului VAR în sezonul 2019/2020. Grupările, care în aprilie au optat pentru continuarea testării VAR, au primit, joi, informaţii cu privire la rezultatele testării sistemului şi de această dată au ales ca VAR să fie introdus în Premier League. “S-au discutat în detaliu concluziile folosirii VAR în Cupa Angliei şi Cupa Ligii Angliei, precum şi în alte competiţii din întreaga lume. Până la finalul acestui sezon va exista programul de testare non-live în Premier League”, se arată într-un comunicat al Premier League. Cluburile vor trimite o solicitare la International Football Association Board şi la FIFA pentru ca din sezonul 2019/2020 în Premier League să se folosească

 

Bolt nu-şi vede lungul nasului

Fostul atlet Usain Bolt a declarat că nu renunţă la visul său de a deveni fotbalist profesionist şi nu ascultă ce spun "simpli jucători", care nu îi prevăd un viitor în acest sport.  Octuplul campion olimpic în probele de sprint se referă la afirmaţiile atacantului irlandez al formaţiei Perth Glory, Andy Keogh, care a spus că jamaicanul atinge mingea de fotbal ca o trambulină. "Sunt sigur că  el nu a fost la nivelul la care e acum atunci când a început. M-am întâlnit cu Patrick Vieira, am vorbit cu Paul Pogba şi cu Raheem Sterling şi ei sunt bucuroşi să mă vadă că încerc şi mă susţin. Nu-mi fac griji despre ceea ce spun simpli jucători despre mine", a declarat Bolt, pe Sky News. Bolt a încercat să devină fotbalist profesionist în Germania, în Africa de Sud, în Norvegia şi în Australia. În această ultimă ţară, el a dat probe la echipa Central Coast Mariners, pentru care a jucat un meci amical, în care a marcat două goluri.

Violenţe în fotbalul algerian

Aproximativ 40 de persoane, între care s-au numărat şi 18 poliţişti, au fost rănite, marţi seară, în violenţele care au avut loc la finalul unui meci de prim eşalon, la Alger, a anunţat, miercuri, poliţia din Algeria, conform L’Equipe. Poliţia nchetează şi violenţe ale forţelor de ordine, după imagini apărute pe reţelele de socializare. Îîn partida contând pentru etapa a XIV-a a campionatului Algeriei, USM Bel Abbes s-a impus în deplasare în faţa MC Alger, scor 1-0. Rezultatul i-a înfuriat pe fanii gazdelor, iar unii au rupt scaunele din tribune şi le-au aruncat pe teren, care poliţişti. 42 de fani au fost reţinuţi pentru tulburarea ordinii publice, port de armă albă sau posesie de droguri. Pe de altă parte, poliiţa a deschis o anchetă legată de autenticitatea unui filmuleţ distribuit pe reţelele de socializare, “în care este prezentat comportamentul necorespunzător al unor agenţi de menţinere a ordinii în exerciţiul funcţiunii”. În filmuleţ pot fi văzuţi poliţişti bătând cu sălbăticie un suporter aflat la pământ.

 

LeBron l-a depăşit pe Chamberlain

LeBron James a reuşit, ieri, cel mai bun meci al său din acest sezon, primul la Los Angeles Lakers, marcând 44 de puncte în victoria cu Portland Trailblazers, scor 126-117, obţinută pe teren propriu, informează BBC. James a reuşit cel mai mare număr de puncte într-un meci pentru LA Lakers, după Kobe Bryant, care a înscris 60 de puncte, în aprilie 2016. Astfel, LeBron James a ajuns la 31.425 de puncte înscrise în carieră, depăşindu-l pe legendarul Wilt Chamberlain, care a marcat 31.419 de puncte, în anii 60-70, pentru Philadeplhia 76ers şi Lakers. Doar Kareem Abdul-Jabbar, cu 38.387 de puncte, Karl Malone, cu 36.928, Kobe Bryant, cu 33.643, şi Michael Jordan, cu 32.292, au marcat mai mult decât James, în carierele lor. Miercuri, LeBron James a mai reuşit zece recuperări şi nouă pase decisive, iar Lakers a obţinut al patrulea succes la rând.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri