Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si mărunte: Afară cu străinii!

GALERIE
becali-ciobanu
  • becali-ciobanu
- +

Afară cu străinii!

FCSB s-a întărit în această iarnă cu Adrian Stoian, Ioan Hora şi Florentin Matei, dar nu se opreşte aici. Gigi Becali a făcut deja planurile pentru campania de transferuri din vară, iar principalele ţinte sunt doi fundaşi ai României U21. Este vorba despre Alexandru Paşcanu (Leicester), respectiv Adrian Rus (Sepsi), titularii naţionalei lui Mirel Rădoi: “Îl voi lua pe Paşcanu în vară. Am vorbit cu cineva de la echipa naţională, mi-a spus că Paşcanu şi Adrian Rus sunt foarte buni, dar Paşcanu e mai tehnic şi e mai bun pentru Steaua. Vreau să nu mai am nici măcar un jucător străin în echipă peste 3-4 ani. Veţi vedea doar jucători români în prima echipă, eu realizez ce îmi pun în cap”, a spus Becali la Pro X. Iulian Cristea (24 de ani) va veni şi el în vară la FCSB, liber de contract, când îşi termină înţelegerea pe care o are cu Gaz Metan. Alexandru Paşcanu (20 de ani) va deveni liber de contract în vară, deoarece a intrat în ultimele şase luni de contract cu fosta campioană a Angliei. FCSB este pe locul doi în Liga 1 Betano, cu 40 de puncte, la şase în spatele liderului CFR Cluj, cu cinci etape înainte de finalul sezonului regulat.

Voduţ a fost dat afară

FC Viitorul anunţă încetarea raporturilor contractuale cu jucătorul Mihai Voduţ, după ce în presă a apărut că fotbalistul ar fi pariat pe câteva meciuri, între care şi unul al grupării constănţene. “Începând de astăzi, 22 ianuarie 2019, Mihai Voduţ nu mai este jucătorul formaţiei constănţene”, a anunţat clubul patronat de Gheorghe Hagi. Cancan.ro a notat, duminică seară, că Mihai Voduţ ar fi pariat prin intermediul iubitei sale pe câteva meciuri, între care şi unul al echipei FC Viitorul, cu Astra Giurgiu, anul trecut.

 

Cristiano, condamnat cu suspendare

Fotbalistul echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, a fost condamnat la 23 de luni de închisoare şi amendat cu 18,8 milioane de euro pentru fraudă fiscală. El nu va fi încarcerat, deoarece pedeapsa este mai mică de doi ani de închisoare şi nu are cazier. Ronaldo a fost condamnat pentru fraudă fiscală în perioada cuprinsă între 2011 şi 2014. Cristiano Ronaldo a fost prezent, marţi, la Madrid, pentru a-şi afla sentinţa, deşi ceruse să fie audiat video. El a venit alături de iubita lui, Georgina Rodriguez. În schimb, procesul fostului jucător Xabi Alonso, tot pentru evaziune fiscală, a fost suspendat.

 

Jianu avansează şi la dublu

Perechea Florin Jianu/Nicolas Alvarez (România/Spania), cap de serie numărul 2, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul concursului de juniori de la Australian Open. Jianu şi Varona au trecut în optimi de cuplul britanic Jacob Fearnley/Connor Thompson, scor 6-3, 6-7, 10-8, după 68 de minute de joc. În sferturi, Jianu şi Varona vor juca împotriva perechii australiene Tristan Schoolkate / Dane Sweeney. În schimb, perechea formată din Nicholas Ionel şi vietnamezul Nguyen Phuong Van a fost învinsă cu 5-7, 2-6 de cuplul Liam Draxl/Zane Khan (Canada/SUA), cap de serie numărul 8

Boateng, transferat la Barcelona

Atacantul ghanez Kevin-Prince Boateng va evolua la FC Barcelona, a anunţat, luni seară, gruparea catalană pe site-ul oficial.  Internaţionalul ghanez de 31 de ani, de la Sassuolo, a fost împrumutat până la finalul sezonului cu opţiune de cumpărare pentru opt milioane de euro. Fostul jucător de la Borussia Dortmund, Tottenham şi AC Milan va fi prezentat joi.

 

Atleţi ruşi sub steag neutru

Un număr de 42 de sportivi ruşi au primit autorizaţia să concureze în competiţiile de atletism în 2019 sub drapel neutru, în timp ce Rusia rămâne sub incidenţa suspendării de către Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), a anunţat, luni seara, forul internaţional. Nu este pentru prima oară când o astfel de autorizaţie este acordată anumitor sportivi ruşi, în ciuda descoperirii în 2015 a unui amplu scandal de dopaj instituţional din această ţară. Astfel, 72 de sportivi ruşi au putut participa sub drapel neutru la Campionatele Europene de la Berlin din luna august. Forul mondial a precizat, totodată, că a dat prioritate atleţilor care intenţionează să concureze în sală, ceea ce ar putea conduce la extinderea listei ulterior.  Printre atleţii ruşi care vor participa la competiţii anul acesta sub drapel neutru figurează Timur Morgunov (vicecampion european la prăjină), Serghei Şubenkov (vicecampion european la 110 m garduri) şi Maria Lasiţkene (campioană europeană la înălţime), deja prezenţi la Berlin vara trecută.


30 de români la FOTE

România va participa cu 30 de sportivi la cea de-a XIV-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiţie găzduită de localităţile Sarajevo şi Sarajevo de Est, din Bosnia-Herţegovina, în perioada 9-16 februarie. Cel mai bun rezultat obţinut de un reprezentant al României la o ediţie de iarnă a FOTE a fost medalia de aur cucerita de Emil Imre la short track 1.000 m, în 2013, la Braşov. La ediţiile de iarnă ale FOTE de până acum, România a obţinut şapte medalii - una de aur, două de argint şi patru de bronz. Tricolorii vor participa la biatlon, schin alpin, schi fond, short-track, patinaj artistic şi snowboarding.

Pizzi pleacă de la beduini

Tehnicianul argentinian Juan Antonio Pizzi nu va mai continua ca selecţioner al Arabiei Saudite, după ce echipa a fost eliminată în optimile Cupei Asiei pe Naţiuni. La finalul meciului cu Japonia, pierdut cu scorul de 0-1, Pizzi a anunţat că acordul său s-a terminat, subliniind că oficialii saudiţi nu i-au propus prelungirea contractului.Juan Antonio Pizzi era selecţioner al Arabiei Saudite din noiembrie 2017 şi a condus naţionala saudită la victoria contra Egiptului din grupa A de la Cupa Mondială din 2018.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri