Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si mărunte:Alt român în MSL?

GALERIE
nedelcu-dragos
  • nedelcu-dragos
- +

 

Dragoş Nedelcu (21 de ani) poate pleca de la FCSB în această iarnă. Gigi Becali a emis o hârtie prin care anunţă că îl cedează pentru 2 milioane de euro şi, din câte se pare, a apărut şi prima echipă interesată.  Mijlocaşul poate ajunge în MLS, la Chicago Fire, dar potrivit ProSport, mutarea depinde de transferul unui fotbalist la Montreal Impact. Dacă Chicago Fire va înainta oferta oficială şi transferul se va perfecta, Dragoş Nedelcu va fi al doilea român care ajunge la Chicago Fire. Răzvan Cociş (35 de ani), retras din activitate, a evoluat pentru gruparea din MLS în perioada 2014-2017. Recent, în prima ligă din SUA a ajuns şi Alexandru Mitriţă. Mijlocaşul a părăsit Craiova, după un an şi jumătate, pentru un transfer la New York City FC. Totul s-a făcut pentru 8 milioane de euro.

 

Steliano se întoarce în Liga I

Steliano Filip (24 de ani) este la un pas să revină în Liga 1 Betano. Fundaşul stânga a negociat cu Dunărea Călăraşi, şi-a dat acordul verbal, iar în zilele următoare va semna înţelegerea. Filip a avut o primă experienţă ratată în afara României. Transferul din urmă cu un an, la Hajduk Split, părea că va fi rampa de lansare, dar evoluţiile au fost mai degrabă modeste. În cele 12 luni petrecute în Croaţia, Steliano Filip a prins 11 meciuri pentru Hajduk.

Interes de la PAOK pentru Lucescu sr.

Mircea Lucescu (73 de ani) a fost demis de la naţionala Turciei chiar înainte de startul preliminariilor pentru Campionatul European din 2020, iar viitoarea destinaţie a fostului selecţioner nu este încă sigură. Presa din Grecia vine cu o variantă total neaşteptată. Potrivit Gazzetta.gr, “Il Luce” ar fi gata să accepte funcţia de consilier în cadrul clubului unde fiul său este antrenor, PAOK. Unul dintre obiectivele lui Lucescu ar fi construirea unui club care să facă faţă în competiţiile europene. Ar fi prima oară când Răzvan Lucescu colaborează cu tatăl său în cadrul unui club. Sursa citată mai punctează faptul că Mircea Lucescu ar urma să se implice de la distanţă. Răzvan Lucescu este antrenor celor de la PAOK Salonic din vara anului 2017, timp în care a strâns 80 de partide şi a cucerit o Cupă a Greciei. Acesta a mai fost şi antrenorul celord e la Skoda Xanthi, între 2014 şi 2017.

Ramos s-a dat de gol

Sergio Ramos riscă să primească o sancţiune din partea UEFA după declaraţiile de la finalul partidei Ajax – Real Madrid 1-2. Căpitanul madrilenilor a declarat că a forţat obţinerea cartonaşului galben din minutul 90, pentru a fi apt de joc în primul meci din sferturi, dacă Real va trece de olandezi. “Uitându-mă la rezultat, aş minţi dacă aş spune că nu am forţat. Nu este vorba de subestimarea adversarului pentru că nu cred că această dublă s-a încheiat, însă uneori în fotbal trebuie să iei decizii dificile”. Ulterior, Ramos şi-a dat seama de greşeala făcută şi a încercat să se “scoată” cu o postare pe Twitter. “Vreau să fie clar că pe mine mă doare mai mult decât pe oricine altcineva, nu am forţat primirea cartonaşului, aşa cum nu am făcut-o nici împotriva Romei în precedentul meci de UEFA Champions League”, a precizat Ramos

De-ale suporterilor

Mai multe persoane au fost rănite, iar una se află în stare gravă, în urma unei bătăi între suporteri ai echipelor Lazio Roma şi FC Sevilla, miercuri seară, la Roma, a anunţat presa italiană.  Potrivit La Repubblica, trei persoane au fost rănite - doi spanioli şi un american. În schimb, Gazzetta dello Sport susţine că patru persoane au fost spitalizate, după ce au fost înjunghiate, adăugând că un englez ar fi în stare critică. “Totul era calm, dar în jurul orei 22.00, am auzit ţipete şi zgomote de pahare sparte. Ne-am uitat pe geam şi am văzut bărbaţi cu cagule, înarmaţi cu cuţite şi bâte, care atacau alte persoane”, a povestit patronul unui bar local. Circa 40 de persoane au fost implicate în aceste incidente produse în cartierul Monti, din centrul Romei, care s-au încheiat cu intervenţia poliţiei şi uzul de gaze lacrimogne.

Hamsik s-a transferat în China

Slovacul Marek Hamsik, star şi căpitan al echipei Napoli, a semnat cu formaţia chineză Dalian Yifang, a afirmat avocatul grupării italiene.  Mijlocaşul va ajunge astăzi în China, pentru un transfer estimat la 20 de milioane de euro. Transferul jucătorului de 31 de ani a fost suspendat săptămâna trecută, deoarece modalităţile de plată nu coincideau cu acordurile încheiate. Hamsik joacă la Napoli din 2007 şi a marcat 121 de goluri în 520 de meciuri.  Potrivit presei italiene, el a semnat pe trei sezoane şi va câştiga nouă milioane de euro pe an.

Laborator autosuspendat

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, ieri, că laboratorul din Helsinki şi-a autosuspendat activitatea. Laboratorul este suspendat până când se va finaliza mutarea sa într-un alt sediu, în cadrul unei alte organizaţii. Astfel, începând din data de 15 februarie laboratorul din Helsinki nu va face analize de urină şi de sânge în scopul testării antidoping.  Laboratorul poate solicita ridicarea suspendării imediat după ce transferul său în noul sediu a fost finalizat.

Paraguay, fără selecţioner

Tehnicianul columbian Juan Carlos Osorio a demisionat, ieri din postul de selecţioner al naţionalei statului Paraguay.  Osorio a fost numit în funcţie în urmă cu doar cinci luni şi a condus un singur meci, cu Africa de Sud, scor 1-1. “Din motive familiale nu mai pot continua ca antrenor al echipei naţionale”, a declarat Osorio, într-o conferinţă de presă. Conducătorii federaţiei speră să-i găsească un înlocuitor cât mai repede în perspectiva Copei America, din perioada 14 iunie - 7 iulie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri