Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si marunte: Andreea Răducan intră în Hall of Fame

GALERIE
raducan-andreaua
  • raducan-andreaua
- +

 

Andreea Răducan, multiplă medaliată în competiţiile internaţionale de gimnastică, în prezent preşedinte al FRG, va intra în Hall of Fame, ceremonia fiind programată în 19 mai, în Oklahoma City. ”Sunt extrem de bucuroasă să mă aflu alături de cei mai buni gimnaşti ai lumii din toate timpurile”, a scris Răducan într-un mesaj pe Facebook.  La 34 de ani, Andreea Răducan primeşte recunoaşterea internaţională şi din partea Hall of Fame. Alături de multipla campioană tricoloră, la ceremonia din 19 mai, la Oklahoma City, vor mai fi onoraţi foştii gimnaşti Nastia Lukin şi Paul Hamm. De asemenea, va participa şi Aleksei Nemov, care a primit distincţia în 2017, dar nu a putut participa la ceremonia de atunci. Deşi a rămas în istoria gimnasticii mai ales pentru deposedarea de medalia de aur la individual-compus, la JO din 2000, fiind acuzată la acea vreme de rezultat pozitiv la pseudoefedrină, Andreea Răducan a adunat numeroase medalii pentru România: aur pe echipe la JO din 2000, argint la sărituri, tot la JO de la Sydney, cinci titluri mondiale, o medalie de argint şi una de bronz la CM, precum şi o medalie de argint şi una de bronz la Campionatele Europene.

Stoian, lăudat de Zenga

Crotone, echipa antrenată de Walter Zenga, s-a impus în etapa a 28-a din Serie A, scor 4-1 (3-0), împotriva celor de la Sampdoria, una dintre formaţiile la care a fost legitimat în carieră "Omul Păianjen". Înlocuit în minutul 63 cu Barberis, românul Adrian Stoian a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Olteanul a marcat în minutul 23 golul de 2-0, iar evoluţia sa l-a făcut pe Zenga să vorbească la superlativ, într-o intervenţie la SkySport. "La antrenamente toţi jucătorii se exprimă la un nivel înalt, dar important e ca ei să-ţi facă diferenţa în timpul meciurilor. Stoian e un jucător important, care dă greutate echipei, iar azi s-a văzut acest lucru", a spus Zenga, conform sursei citate. Stoian a înscris după ce Viviano, portarul oaspeţilor a respins lovitura de la 11 m executată de Trotta. Crotone se află pe 16, cu 24 de puncte după 27 de partide, în timp ce Sampdoria se situează pe 7, cu 44 de puncte, tot după 27 de dispute.

Când joacă CSM cu Metz

Campioana României, CSM Bucureşti, va juca primul meci cu Metz, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, pe teren propriu, pe 6 aprilie, de la ora 20:30, în timp ce returul se va disputa în Franţa, o săptămână mai târziu, pe 13 aprilie, informează site-ul ehfcl.com. Cu această ocazie, CSM Bucureşti va întâlni pentru prima oară campioana Franţei, Metz, în meciuri oficiale. Celelalte partide din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin sunt Buducnost – Györ, Ferencvaros – Rostov-Don şi FC Midtjylland – Vardar Skopje. Turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin este programat în perioada 12-13 mai 2018, la Budapesta. CSM Bucureşti a cucerit trofeul în 2016, în timp ce la ediţia trecută campioana României a obţinut medalia de bronz.

Mouscron este acuzată de blat

Mouscron, echipă care a fost până de curând antrenată de Mircea Rednic şi la care evoluează mijlocaşul Dorin Rotariu, este acuzată din nou de un meci aranjat în campionatul belgian, la fel ca sezonul trecut. Dacă în urmă cu un an, echipa pregătită atunci de Rednic s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă a sezonului regulat, după victoria într-un meci bănuit a fi fost aranjat, acum clubul valon este acuzat că nu şi-a apărat corect şansele în partida cu AS Eupen, care a evitat in extremis retrogradarea î   nliga a doua, la un gol diferenţă, în dauna celor de la Mechelen. Duminică, AS Eupen a învins, acasă, pe Mouscron cu 4-0 (Rotariu a fost pe teren tot meciul la oaspeţi), iar Mechelen, tot pe teren propriu, pe Waasland-Beveren, cu 2-0. Aflate la egalitate de puncte, 27, Eupen şi Mechelen au fost departajate la golaveraj, avantajul fiind de partea primei echipe, -17, faţă de -18. De remarcat că Eupen a marcat golurile în minutele 73, 76, 80 şi 89, iar Mechelen în 49 şi 57.

Inter a urcat Juventus pe primul loc

Formaţia Napoli a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, duminică, în deplasare, în compania echipei Internazionale Milano, şi a pierdut primul loc în clasamentul Italiei. Napoli are 70 de puncte după 28 de etape, iar Juventus a trecut pe primul loc cu 71 de puncte şi un meci mai puţin disputat. Locul trei este ocupat de AS Roma, cu 56 de puncte, iar Inter Milano este pe V, cu 52 de puncte.

Demisie la Hamburg

Antrenorul Bernd Hollerbach a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Hambürger SV, după înfrângerea cu 0-6, suferită, sâmbătă, în faţa formaţiei Bayern München, în campionat şi după şapte săptămâni de la numirea în funcţie.Locul său a fost luat de antrenorul echipei under 21, Christian Titz, care va fi în funcţie până la finalul sezonului. Îîn vârstă de 48 de ani, Bernd Hollerbach fusese numit la 22 ianuarie, în locul lui Markus Gidol. De atunci, Hamburg nu a bătut pe nimeni, înregistrând trei egaluri şi patru înfrângeri. După 26 de etape, echipa este pe locul 17, penultimul, retrogradabil, cu 18 puncte, la şapte puncte de Mainz, clasată pe locul 16, care duce la baraj. Hamburg, echipă de succes în anii 80, nu a retrogradat niciodată de la crearea Bundesligii, în sezonul 1963/1964.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri