Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Arbitri în slujba stăpânilor

GALERIE
Arbitrul-Marian-Barbu-viciere-de-rezultat-in-favoarea-FCSB-in-meciul-cu-UTA-2-1400x1050
  • Arbitrul-Marian-Barbu-viciere-de-rezultat-in-favoarea-FCSB-in-meciul-cu-UTA-2-1400x1050
- +

 

FCSB a învins, duminică, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa UTA Arad, în etapa a XVIII-a a Ligii 1.Gazdele au marcat din două penaltiuri controversate, transformate de Tănase în minutele 22 şi 81. Golul oaspeţilor a fost marcat de Roger în min.82. Primul penalty a fost acordat uşor la un contact în careul arădean între Roger şi Octavian Popescu. La al doilea, Medjimorec a comis henţ în careu, însă mingea trimisă de Dumiter în faţa porţii ieşise în aut de poartă. Ieri s-au mai disputat două meciuri în etapa a XVIII-a: FC Argeş - Gaz Metan Mediaş 1-2 (1-1). Şerban ('8) / Trif ('45^1), Şteau ('90^4); FC Botoşani – CSU Craiova 2-2 (2-1). Kage ('35), Ejouma ('42) / Koljic ('21), Gustavo ('57). Ivan (C) a ratat un penalty în min. 37.

Întâlnim azi Norvegia

Naţionalele de handbal feminin ale României şi Norvegiei s-au calificat duminică în grupele principale ale CM din Spania, după a doua victorie în grupa C şi înaintea confruntării directe din 7 decembrie. Opt partide s-au disputat duminică în grupele preliminare. Rezultatele înregistrate în meciurile de duminică au fost: Franţa – Slovenia 29-18, Muntenegru - Angola 30-20 (grupa A), Rusia - Polonia - Rusia 26-23, Serbia - Camerun 43-18 (B), România - Kazahstan 38-17, Norvegia - Iran - Norvegia 41-9 (C), Suedia - Porto Rico 48-10, Olanda-Uzbekistan 58-17 (D). În ultima etapă a grupei C, astăzi se vor juca meciurile Kazakhstan – Iran şi Norvegia - România, care vor stabili configuraţia finală a clasamentului şi a treia echipă calificată mai departe. România va juca în grupa principalăcu Olanda, Suedia şi Uzbekistan sau Porto Rico.

 

Soarta Barcelonei depinde de Haţegan

Arbitrul Ovidiu Haţegan a fost delegat de UEFA la unul dintre cele mai importante meciuri din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, Bayern Munchen - FC Barcelona, de care depinde calificarea sau nu a catalanilor în optimile de finală ale competiţiei. El va fi ajutat de asistenţii Mircea Grigoriu şi Sebastian Gheorghe, precum şi de rezerva Andrei Chivulete. Partida face parte din Grupa E şi va avea loc miercuri, de la ora 22.00. În clasament, Bayern conduce grupa cu 15 puncte şi este calificată în optimi de pe primul loc al grupei. FC Barcelona este pe locul II, cu şapte puncte, fiind urmată de Benfica, cinci puncte, şi de Dinamo Kiev, un punct. Tot miercuri, se joacă meciul Benfica - Dinamo Kiev. Formaţia lui Mircea Lucescu este eliminată din cupele europene şi, în condiţiile unui probabil succes al portughezilor, FC Barcelona are nevoie de o victorie la München pentru a merge în optimi.

 

ITF nu boicotează China

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), David Haggerty, a declarat că nu există planuri de suspendare a turneelor ​​din China, în urma scandalului legat de jucătoarea Peng Shuai, Astfel, ITF nu va urma exemplul WTA, care şi-a suspendat turneele din China după ce Peng a dispărut din viaţa pulică, în urma dezvălurilor că ar fi fost violată de un fost vicepremier chinez. El a spus că ITF va „lucra în culise” pentru a rezolva problema. Federaţia Internaţională organizează Cupa Davis, Cupa Billie Jean King (fostă FedCup) şi multe turnee challenger şi futures.

Boss-ul Sampdoriei, în arest

Preşedintele clubului Sampdoria, Massimo Ferrero, a fost reţinut, luni dimineaţă, de Garda Financiară italiană într-un dosar de infracţiuni comerciale În acelaşi dosar, alte cinci persoane au fost plasate în arest la domiciliu. Clubul Sampdoria nu este implicat în acest caz, instrumentat de procuratura regiunii Calabria. Ferrero a fost în tribune la meciul pierdut de Sampdoria, scor 1-3, duminică, pe teren propriu, în faţa formaţiei Lazio.  Massimo Ferrero a cumpărat clubul Sampdoria în 2014, de la familia Garrone. În urmă cu doi zile, el declara într-un interviu acordat presei italiene că se simte obosit şi că este în căutarea unor invesitori care să preia clubul Sampdoria.

Ţiriac a vândut turneul de la Madrid

IMG, companie din cadrul grupului Endeavour care produce evenimente sportive şi de divertisment, a încheiat un acord cu Super Slam Ltd şi afiliaţii săi pentru a achiziţiona turneul de tenis Mutua Madrid Open, deţinut până în prezent de omul de afaceri Ion Ţiriac, şi turneul de golf Acciona Open de España. Mutua Madrid Open se alătură turneului de tenis Miami Open şi altor evenimente ATP şi WTA din lista IMG. În 2019, IMG a mutat Miami Open pe Stadionul Hard Rock cu o capacitate de 65.000 de locuri (14.000 pentru tenis), „casa” echipei de fotbal american Miami Dolphins, unde înregistrează acum una dintre cele mai mari audienţe din tenis în afara turneelor de Grand Slam şi a finalelor circuitelor, 350.000 de spectatori pe eveniment.

 

Ultras bagă meciul în ceaţă

Derbiul valon dintre Standard şi Charleroi, disputat, duminică, la Liege, a fost întrerupt definitiv în minutul 88, din cauza fumigenelor aruncate pe teren de suporteri ai gazdelor. Partida a contat pentru etapa a XVII-a a campionatului belgian şi în momentul întreruperii scorul era de 3-0, în favoarea oaspeţilor. Arbitrul a trimis ambele echipe la vestiare, în momentul în care mai mulţi fani au pătruns pe teren, provocând intervenţia forţelor de ordine. Meciul mai fusese oprit, după o oră de joc, tot din cauza fumigenelor. Fanii gazdelor l-au luat la ţintă pe portarul propriei echipe, Arnaud Bodard.

De frica talibanilor

Lotul de box al Afganistanului, care a participat la Campionatele Mondiale de la Belgrad (desfăşurate în octombrie-noiembrie), s-a refugiat în Serbia, după competiţie, refuzând să se întoarcă în ţara guvernată de talibani. 11 boxeri şi doi oficiali au rămas în Serbia după CM. Unul dintre sportivii afgani, Hasib Malikzada, a confirmat că echipa s-a mutat între hoteluri şi săli de sport pentru a se antrena în timpul şederii lor prelungite în Serbia. Malikzada a declarat că talibanii îi vor „ucide” dacă vor găsi echipa şi a precizat că el şi-a închis deja sala de sport din Kabul, la scurt timp după ce talibanii au răsturnat guvernul, în august.

 

Finală inedită în MLS

New York City FC a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa Philadelphia Union în finala Conferinţei de Est şi s-a calificat în ultimul act al Major League Soccer. În Conferinţa de Vest, sâmbătă, Portland Timbers a trecut, cu 2-0, pe teren propriu, de Real Sal Lake. Finala campionatului nord-american de fotbal va avea loc, sâmbătă, la Portland. Ambele finaliste au terminat pe locul IV meciurile din sezonul regulat, disputate în conferinţele din care au făcut parte.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri