Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe şi mărunte: Argint la tenis de masă

GALERIE
szocs-bernadette_2
  • szocs-bernadette_2
- +

 

Bernadette Szöcs şi Ovidiu Ionescu s-au calificat, ieri, în finala probei de dublu-mixt la tenis de masă, în cadrul Jocurile Europene de la Minsk, după succesul cu 3-2 (11-13, 11-8, 10-12, 11-6, 11-8) în faţa echipei Franţei, formată din Laura Gasnier şi Tristan Flore. În cealaltă semifinală, germanii Petrissa Solja şi Patrick Franziska au câştigat cu scorul de 3-1 (11-6, 6-11, 13-11, 11-4) meciul cu echipa cehă, Barbora Balazova / Lukas Pistej. În finala disputată tot aseară, Bernie şiOvidiu au pierdut la un scor sever, 0-3 (4-11, 4-11, 4-11) şi au rămas cu medalia de argint.

Bianca ratează şi Wimbledonul

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (25 WTA) a declarat forfait pentru turneul de la Wimbledon, informează Journal de Montreal. Andreescu este în continuare nerefăcută după accidentarea suferită la umăr, la turneul de la Miami, din martie. Câştigătoarea de la Indian Wells a participat la Roland Garros, dar s-a retras după ce a câştigat meciul din turul I. Ea nu are multe puncte de apărat la Wimbledon, după ce anul trecut a pierdut în turul al treilea al calificărilor. În urma acestei retrageri, sportiva cehă Kristyna Pliskova (95 WTA), sora Karolinei Pliskova, a prins un loc pe tabloul principal, iar ucraineanca Lesia Ţurenko (33), un loc de cap de serie.

Arbitru israelian, cu Germania

Meciul pe care reprezentativa de tineret a României îl va disputa, joi, cu naţionala Gemaniei, în semifinalele Campionatului European under 21, va fi arbitrat de israelianul Orel Grinfeld. El va fi ajutat de asistenţii Roy Hassan şi Idan Yarkoni. Letonul Andris Treimanis va fi arbitru de rezervă, iar italienii Marco Guida şi Michael Fabri asistenţi pentru VAR. Meciul se va disputa la Bologna, de la ora 19.00. A doua semifinală, Spania – Franţa, care va avea loc tot joi, însă de la ora 22.00, la Reggio Emilia, va fi arbitrată de bulgarul Georgi Kabakov.

A început turneul piticilor

Formaţia Santa Coloma, din Andorra, s-a calificat, ieri, în finala rundei preliminare a Ligii Campionilor, învingând echipa din San Marino Tre Penne, scor 1-0, la Pristina. Golul a fost marcat de Lopez Iglesias, în minutul 76. Santa Coloma joacă în finală cu echipa care va câştiga meciul Feronikeli (Kosovo) – Lincoln Red Imps (Gibraltar). Finala se va disputa la 28 iunie. Câştigătoarea finalei va evolua în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, iar învinsa în turul doi preliminar al LE. Runda preliminară a LC poate stabili o potenţială adversară pentru CFR Cluj. În turul doi preliminar al Ligii Europa, campioana României va întâlni formaţia care va pierde finala rundei preliminare a LC, dacă nu va trece de Astana în calificările pentru Liga Campionilor.

Din ce în ce mai aproape de Barça

Cotidianul catalan Sport a anunţat, ieri, că FC Barcelona a ajuns la un acord verbal cu Neymar pentru ca atacantul brazilian, acum la PSG, să semneze un contract pe cinci ani. Sursa citată a precizat că Neymar este atât de dornic să plece de la campioana Franţei, încât nu a pus nicio condiţie Barcelonei şi a acceptat tot ce i-a oferit preşedintele Josep Maria Bartomeu pentru a reveni pe Camp Nou, inclusiv un salariu mai mic ca la PSG.Neymar câştigă 36,8 milioane pe euro pe an de la PSG, iar Barcelona i-a propus numai 24 de milioane de euro, sumă apropiată de cea încasată înainte de a pleca din Spania.În plus, brazilianul trebuie să renunţe la plângerea prin care le cere 26 de milioane de euro catalanilor, un bonus pe care l-a obţinut la o prelungire a contractului şi pe care Barcelona nu l-a mai achitat în momentul în care PSG a plătit clauza de reziliere a contractului jucătorului.

Sfert Columbia – Chile

Naţionala Uruguayului a învins la Rio de Janeiro, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa statului Chile, câştigătoarea ultimelor două ediţii, în etapa finală a Grupei C a Copei America. Edinson Cavani a marcat golul, în minutul 82. În celălalt meci din grupă, Ecuador şi Japonia au terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), la Belo Horizone. Japonezii au deschis scorul prin Shoya Nakajima ('15), iar golul egalării a fost marcat de Mena Delgado ('35). Uruguay a câştigat grupa, cu 7 puncte, umată de Chile, cu 6 puncte, Japonia, cu două puncte şi Ecuador, cu un punct, ultimele două echipe fiind eliminate. Victoria uruguayenilor îi trimite pe chilieni în sferturi în faţa Columbiei, una dintre cele mai în formă echipe de la actuala ediţie (maximum de puncte într-o grupă cu Argentina, Paraguay şi Qatar). Programul sferturilor de finală este următorul: Brazilia – Paraguay (joi), Venezuela – Argentina, Columbia – Chile (vineri), Uruguay – Peru (sâmbătă).

 

Nadal, nemulţumit de seeding

Spaniolul Rafael Nadal (2ATP) i-a criticat pe organizatorii turneului de la Wimbledon, care nu respectă clasamentul ATP când stabilesc capii de serie, ci ţin cont de rezultatele jucătorilor pe iarbă, criteriu favorabil elveţianului Roger Federer (3 ATP). „ Dar bine, indiferent dacă sunt numărul 2 sau numărul 3, va trebui să joc la cel mai bun nivel Singurul lucru care nu mi se bun în această poveste este că numai Wimbledonul face aşa. Nu este cazul meu în mod special. S-a întâmplat de multe ori ca anumiţi jucători să fi obţinut un statut, pe propriile lor merite, pentru că au jucat bine tot anul, pe toate suprafeţele. Şi la Wimbledon nu se respectă statutul pe care l-au obţinut şi li se impune o tragere la sorţi mai complicat㔄, a declarat Nadal, pentru canalul Movistar. Spaniolul ar urma să piardă statulul de favorit principal pe jumătatea inferioară a tabloului de simplu, pentru că va fi probabil desemnat cap de serie numărul 3. În locul său ar urma să fie promovat Federer, ca favorit numărul 2, datoriză rezultatelor mai bune înregistrate de elveţian pe iarbă. Favoritul principal va fi liderul ATP, sârbul Novak Djokovic.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri