Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Astra rămâne depunctată

GALERIE
tas
  • tas
- +

 

Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) a decis respingerea apelului formulat de AFC Astra, în urma hotărârii comisiilor de licenţiere ale FRF. În 20 decembrie 2019, Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a soluţionat apelul formulat de AFC Astra împotriva hotărârii instanţei de fond de sancţionare ca urmare a încălcării cerinţelor de monitorizare financiară. Clubul a fost sancţionat cu deducerea a trei puncte din clasamentul sezonului în desfăşurare, pentru încălcarea articolului 61 bis. alin. 3 privind lipsa datoriilor financiare restante către asigurările sociale/ autorităţile fiscale.

O şansă olimpică pentru poloişti

Echipa naţională de polo a României va participa la turneul preolimpic din Olanda în locul Argentinei, care s-a retras. Argentina a renunţat să participe la turneul de la Rotterdam, programat între 22 şi 29 martie, iar FINA a nominalizat România pentru a-i lua locul. România va face parte din Grupa B, alături de Croaţia, Olanda, Rusia, Germania şi o reprezentativă din Asia. În Grupa A vor evolua Georgia, Canada, Brazilia, Muntenegru, Grecia şi o altă naţională din Asia. Echipele sunt împărţite în două grupe de câte şase echipe la turneul preolimpic. Primele patru formaţii clasate se califică în sferturi, iar ocupanetle locurilor 1-3 merg la Tokyo.

Interes enorm pentru Euro 2020

Mai mult de 28 de milioane de solicitări de bilete au fost înregistrate până acum pentru meciurile de la UEFA EURO 2020, arătând astfel un nivel de interes nemaiîntâlnit pentru această ediţie specială, prima organizată pe întreg continentul, informează FRF. UEFA Euro 2020, turneu organizat în 12 oraşe din Europa cu ocazia aniversării de 60 de ani, a stabilit un record privind procesul de achiziţie a biletelor. În etapa de vânzare dedicată naţiunilor deja calificate, în decembrie 2019, 8.977.427 de tichete au fost solicitate de către suporteri, cerere de trei ori mai mare decât în aceeaşi fază la UEFA Euro 2016. Contabilizând şi succesul procesului de vânzare pentru publicul general din perioada 12 iunie – 12 iulie 2019, când au fost solicitate 19,3 milioane de bilete, rezultă un total de 28,3 milioane de tichete pentru care fanii au aplicat în platforma UEFA. Disponibile au fost doar 2,5 milioane. Interesul pentru Euro 2020 este de două ori mai mare decât cel pentru UEFA Euro 2016, fiind cea mai mare cerere de bilete din istorie.

Petrolul se întăreşte

Jucătorii Serge Yban Malolo Ekollo şi Andrei Răuţă au semnat contracte cu FC Petrolul. Mijlocaşul camerunez va juca, până la finalul actualei stagiuni, pentru FC Petrolul Ploieşti, el fiind împrumutat de la prim-divizionara Astra Giurgiu. Născut pe 20 august 1998, la Yaoundé, Ekollo a evoluat, ultima dată, la Dunărea Călăraşi, bifând 16 prezenţe şi trei goluri marcate în ediţia în curs a Ligii a II-a. Andrei Răuţă a semnat un angajament valabil pentru un sezon şi jumătate cu clubul „galben-albastru”. În vârstă de 24 ani (1.89 metri), fundaşul central născut la Roman vine de la Academica Clinceni, acolo unde, în sezonul de toamnă, a jucat 14 meciuri în Liga 1. Anterior, Răuţă evoluase pentru EA Guingamp B, Astra Giurgiu, Bucovina Pojorâta şi CS Baloteşti.

Federer se conservă pentru Paris

Roger Federer (3 WTA) va disputa doar turneul de Grand Slam de la Roland Garros în sezonul pe zgură din acest an, a declarat agentul tenismenului elveţian, Tony Godsick. În 2017 şi 2018, Federer nu a jucat niciun meci pe zgură. Anul trecut, el a evoluat şi la Roma, şi la Madrid, turnee la care a ajuns în sferturi, precum şi la Roland Garros, unde a fost eliminat în semifinale. Acum, însă, jucătorul de 38 de ani a ales să joace numai la turneul parizian. În ultimii ani, Federer a renunţat să participe la mai multe turnee, în scopul de a-şi prelungi cariera în tenis. Acesta este cel de-al XXII-lea sezon de tenisman profesionist. Deţinătorul recordului de trofee de Grand Slam, 20, a fost eliminat în semifinale la Australian Open, luna trecută, şi probabil nu va juca decât la Indian Wells şi Miami până la Roland Garros, unde are singur titlu, obţinut în 2009.

Pelé îşi contrazice fiul

Fostul mare fotbalist Pelé, care va împlini în octombrie 80 de ani, a negat faptul că suferă de depresie şi că trăieşte retras, aşa cum a susţinut fiul său. „Sunt bine. Continui să-mi accept limitările fizice în cel mai bun mod posibil, dar intenţionez să ţin mingea în joc. Am zile bune şi zile rele. Asta este normal la vârsta mea. Nu îmi este teamă, sunt hotărât, încrezător în ceea ce fac. Nu evit să îmi îndeplinesc angajamentele din programul meu mereu încărcat”, a declarat într-un comunicat Pelé, singuru fotbalist care a câştigat Cupa Mondială de trei ori.Potrivit fiului său, Edinho, Pelé are probleme de sănătate din cauza cărora nu se poate deplasa corect, astfel că este deprimat. Fiul lui Pelé, Edinho, a vorbit pentru TV Globo despre problemele tatălui său.

Teste de sarcină ilegale

Asociaţia franceză a handbalistelor şi handbaliştilor profesionişti (AJPH) a anunţat într-un comunicat, că teste de hormoni de sarcină au fost efectuate fără consimţământul jucătoarelor unui club din liga profesionistă franceză. „Analize ale nivelului hormonilor Beta hCG pentru descoperirea sarcinilor ar fi fost prescrise de medic fără consimţământul jucătoarelor. După ce a intrat în posesia reţetelor care atestă aceste analize, AJPH a trimis o scrisoare clubului şi medicului şi a informat instanţele şi partenerii sociali. Acest tip de control este totalmente ilegal, încalcă viaţa privată a jucătoarelor şi aduce o gravă atingere intimităţii lor”, se arată în comunicatul AJPH, în care nu se precizează numele clubului.Contactată de AFP, Liga Feminină de Handbal (LFH) a indicat că a luat legătura cu clubul în cauză şi aşteaptă explicaţii. Conform France TV Sport, ar fi vorba de gruparea Nantes Atlantique Handball.

           

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri