Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Au întors Cupa României la Ploieşti

GALERIE
cupa noua
  • cupa noua
- +

 

Programată iniţial la Craiova, finala Cupei României, sezonul 2019/2020, va avea loc la Ploieşti, pe Stadionul Ilie Oană. Comitetul de Urgenţă al FRF a decis schimbarea locului de desfăşurare pentru ultimul act al Cupei României. Meciul e programat la 22 iulie, iar ora de start va fi stabilită ulterior. Dorinţa de a oferi finalistelor, oricare ar fi acestea, posibilitatea unor deplasări mai scurte pentru partidă a contat în luarea deciziei de mutare a partidei.Finalistele vor fi cunoscute în această săptămână, după returul semifinalelor FCSB - Dinamo (scor 3-0, în tur) şi Poli Iaşi - Sepsi Sfântu Gheorghe (1-5), care vor avea loc astăzi, respectiv, mâine de la ora 20:00

„Nu-l scăpaţi pe Messi!”

FC Barcelona are obligaţia de a prelungi contractul lui Lionel Messi, a declarat preşedintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu, după ce în ultimele zile au apărut zvonuri conform cărora argentinianul ar vrea să plece. „Este clar că avem obligaţia să-i prelungim contractul. Messi este cel mai bun jucător din lume şi mai are mulţi ani de jucat. Sunt liniştit, el a spus mereu că vrea să se retragă de la FC Barcelona”, a declarat Bartomeu. Joia trecută, postul Cadena Ser a anunţat că Messi se gândeşte foarte clar să-şi ducă la bun sfârşit contractul care expiră în 2021 şi apoi să plece de la FC Barcelona.

Mărăcineanu rămâne pe post

Roxana Mărăcineanu va rămâne şi în noul Guvern francez. Ea va fi ministru delegat al Sporturilor, în cadrul Guvernului condus de Jean Castex. Jean-Michel Blanquer a fost numit ministru al Educaţiei Naţionale, Tineretului şi Sporturilor în noul Guvern francez, iar fosta înotătoare va avea rolul de ministrul delegat al Sporturilor. Campioană mondială la 200 metri spate în 1998 şi vicecampioană olimpică în 2000, reprezântând Franţa, Roxana Mărăcineanu a fost numită, la 4 septembrie 2019, ministru al Sporturilor în locul Laurei Flessel, fostă campioană olimpică la scrimă, care a demisionat din motive personale. Ea era ministru în guvernul lui Edouard Philippe din 17 mai 2017.

Transfer de top la Voluntari

Cel mai bun baschetbalist român al ultimului deceniu, Vlad Moldoveanu, va juca la CSO Voluntari, cu care a semnat un contract pe următoarele două sezoane, a anunţat clubul ilfovean.”Sunt bucuros să mă alătur proiectului CSO Voluntari. Eu şi Ionuţ Georgescu vorbeam de câţiva ani buni să lucrăm în echipă şi uite că, în sfârşit, se întâmplă! Este probabil cel mai greu proiect al carierei, cea mai mare provocare: să ducem această echipă în topul Ligii Naţionale. Dar sunt sigur că se poate! Dacă nu credeam în asta, nu semnam”, a declarat Moldoveanu. La CSO Voluntari, Vlad Moldoveanu va purta maioul cu numărul 9, în memoria idolului său, regretatul Antonio Alexe, fostul căpitan al primei reprezentative. Sârbul Sasa Ocokoljic va fi antrenorul principal al echipei CSO Voluntari până în 2022. Ionuţ Georgescu este team-manager la echipă.

 

 

Werder a scăpat de ruşine

Werder Bremen şi-a asigurat menţinerea în prima divizie din Germania, după ce a remizat, în deplasare, cu formaţia Heidenheim, scor 2-2, în meciul retur al barajului pentru menţinerea/promovarea în 1.Bundesliga. Theuerkauf în minutul 3 a marcat în propria poartă, iar Heidenheim a egalat prin Kleindienst, în minutul 85. Pentru Werder Bremen a mai marcat Augustinsson, în minutul 90+4, iar pentru Heidenheim a punctat din nou Kleindienst, în minutul 90+7, din penalti. În tur, scorul a fost egal, 0-0. Werder, formaţia cu cele mai multe meciuri jucate în istoria 1.Bundesliga, a terminat pe locul 18, antepenultimul în prima ligă şi a evoluat o singură dată în liga a doua, în sezonul 1980/1981.

 

 

ATP schimbă algoritmul

ATP a schimbat baza de calcul a clasamentului tenismenilor profesionişti, perioada luată în considerare crescând de la 52 de săptămâni la 22 de luni, în urma întreruperii competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus. În aşteptarea unei reveniri la competiţii în august, clasamentul, care funcţionează în mod tradiţional pe baza celor mai bune 18 rezultate înregistrate în 52 de săptămâni, va acoperi acum o perioadă de 22 de luni (martie 2019 - decembrie 2020), potrivit ATP. Clasamentul a fost îngheţat începând cu 16 martie 2020, la doar câteva zile după ce circuitul a fost suspendat din cauza pandemiei COVID-19. Printre elementele cheie ale sistemului revizuit de 22 de luni se numără următoarele: clasamentul unui jucător va fi format din cele mai bune 18 rezultate înregistrate între martie 2019 şi decembrie 2020; un jucător nu poate înregistra acelaşi turneu de două ori între „cele mai bune 18 rezultate”; punctele câştigate de un jucător în 2020 vor rămâne în clasamentul său timp de 52 de săptămâni sau până când turneul în cauză va avea loc din nou, în 2021, oricare situaţie se produce prima

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri