Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Bălgrădean rămâne la FCSB

GALERIE
balgradean-pufi
  • balgradean-pufi
- +

 

FCSB a anunţat, ieri,pe site-ul oficial, că portarul Cristian Bălgrădean şi-a prelungit contractul. Noua înţelegere este valabilă până la 30 iunie 2020.”Clubul şi jucătorul au oficializat înţelegerea în această dimineaţă, la Baza Sportivă FCSB”, se arată pe fcsb.ro. Cristian Bălgrădean, în vârstă de 31 de ani, este legitimat la FCSB din februarie 2018.

Blatter îşi dă succesorul în judecată

Fostul preşedinte al FIFA Joseph Blatter a declarat că va da în judecată forul mondial şi pe actualul şef al federaţiei internaţionale, Gianni Infantino, pentru că i-au adus atingere reputaţiei prin publicarea de informaţii false. Elveţianul în vârstă de 83 de ani este suspendat din 2015, ca urmare a scandalului de corupţie care a afectat profund FIFA în urmă cu câţiva ani. “Informaţiile şi declaraţii ale FIFA cu privire la veniturile mele sunt false, astfel că îmi afectează reputaţia”, a precizat Blatter. Blatter contestă în special informaţiile conform cărora ar fi primit, după Cupa Mondială din 2014, o primă de 12 milioane de franci elveţieni. El a mai declarat că au existat informaţii false şi cu privire la retragerea sa şi s-a plâns să FIFA nu i-a returnat bunurile confiscate după suspendare, în special o importantă colecţie de ceasuri şi de documente personale.

Sărbătoarea visată de “cormorani”

Formaţia Liverpool, locul doi în clasamentul Premier League, va sărbători cu o replică a trofeului câştigarea titlului, duminică, dacă va reuşi această performanţă, originalul urmând să fie la Brighton, unde va juca liderul Manchester City, informează The Times. Cele două trofee sunt identice, însă doar cel de la Brighton este originalul. Potrivit independent.co.uk, alte competiţii au optat ca trofeul să fie dus cu elicopterul la câştigătoare, însă Premier League a ales soluţia unei replici a trofeului. În plus, medalii pentru câştigători se vor afla la ambele stadioane. Liverpool va întâlni, duminică, de la ora 17.00, pe teren propriu, formaţia Wolverhampton, iar Manchester City va juca de la aceeaşi oră, în deplasare, cu echipa lui Florin Andone, Brighton. Înaintea acestei ultime etape a campionatului Angliei, Manchester City are 95 de puncte, iar Liverpool are 94 de puncte.

Scad acţiunile “lăncierilor”

Acţiunile clubului Ajax au scăzut cu 20 la sută la bursa din Amsterdam, după eliminarea echipei olandeze din Liga Campionilor în faza semifinalelor. Potrivit L’Equipe, acest declin de ultim moment vine totuşi în contextul în care în ultimele şase luni acţiunile clubului din Amsterdam au înregistrat o creştere semnificativă, de 33 la sută. Formaţia Tottenham Hotspur s-a calificat în finala Ligii Campionilor, miercuri seară, după o răsturnare spectaculoasă de situaţie în manşa secundă a semifinalei cu Ajax Amsterdam, disputată de echipa engleză în deplasare şi câştigată cu 3-2 datorită unui gol marcat în minutul 90^6.

Se suspendă şi impresarii

Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat că agentul de jucători Mino Raiola a fost suspendat pe o perioadă de trei luni. Suspendarea este valabilă în perioada 9 mai – 9 august. Vărul lui Mino Raiola, Vincenzo, a fost suspendat două luni.Federaţia nu a precizat motivul suspendărilor, însă presa italiană scrie că ar fi legat de transferul lui Gianluca Scamacca la PSV Eindhoven în 2015, când gruparea AS Roma a fost nemulţumită de felul în care jucătorul a părăsit clubul.Mino Raiola este agentul care l-a dus pe Paul Pogba la Manchester United. El a intermediat şi transferurile lui Zlatan Ibrahimovic şi Henrik Mhitarian la gruparea engleză.

Neymar face apel

Atacantul brazilian Neymar a făcut apel la suspendarea de trei meciuri decisă de UEFA, după comentariile jucătorului în urma eliminării echipei Paris Saint-Germain în optimile Ligii Campionilor. La 26 aprilie, Neymar a fost suspendat trei jocuri de Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA, pentru insulte la adresa arbitrilor după meciul cu Manchester United, din manşa secundă a optimilor Ligii Campionilor, disputat la 6 martie.Neymar nu a jucat în partida respectivă, dar i-a criticat dur pe arbitri pe reţelele de socializare după penaltiul primit de United pe final. Deocamdată nu a fost anunţată data la care va fi judecat apelul.

Beckham, fără permis

David Beckham a rămas pentru şase luni fără permisul de conducere, deoarece a folosit telefonul mobil în timp ce se afla la volanul automobilului său Bentley. Fostul căpitan al naţionalei Angliei, în vârstă de 44 de ani, şi-a recunoscut vina în acest caz produs în noiembrie. El a fost denunţat la poliţie, după ce a fost filmat în trafic de un martor. Beckham a rămas şi fără şase puncte pe permisul de conducere şi a primit o amendăde 750 de lire sterline.

Sanchez poate ajunge la Inter

Alexis Sanchez (30 de ani) a fost adus ca o mare speranţă la Manchester United, în urmă cu un sezon şi jumătate, însă chilianul este departe de a confirma, iar agentul jucătorului încearcă să-l readucă în Italia. Fernando Felicevich, agentul fotbalistului chilian, se află de mai multe zile la Milano, acolo unde a discutat cu oficialii clubului Inter Milano despre o posibilă mutare a lui Sanchez, în vară, scrie Gazzetta dello Sport. Potrivit sursei citate, nerazurrii văd în Sanchez un înlocuitor pentru Mauro Icardi, cel care s-a aflat într-un conflict cu echipa şi fanii în acest sezon şi ar putea pleca la finele acestei stagiuni. Fostul jucător de la Arsenal are un salariu săptămânal uriaş la Manchester United, aproximativ 500.000 de lire sterline, cu bonusuri incluse. Acest lucru, combinat cu faptul că nu a dat randamentul aşteptat, îi determină pe şefii lui United să facă tot posibilul pentru a-l vinde în această vară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri