Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Bayern rade tot

GALERIE
Bayern-visual-1920-logo-1280x720
  • Bayern-visual-1920-logo-1280x720
- +

Echipa Bayern München a câştigat, joi, pentru a doua oară Cupa Mondială a Cluburilor, învingând în finală, la Al Rayyan, cu scorul de 1-0, formaţia mexicană Tigres UANL. Golul a fost marcat de Pavard, în minutul 59, certificat de arbitrajul video. Bayern şi-a trecut în palmares al şaselea său trofeu în mai puţin de nouă luni, după titlul de campioană a Germaniei, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei.
Bavarezii, care au avut şi două bare în acest meci (Leroy Sané Corentin Tolisso) au egalat performanţa reuşită de FC Barcelona în 2009. De asemenea, antrenorul lui Bayern, Hansi Flick, are şase trofee de la preluarea echipei, în noiembrie 2019. Bayern a câştigat competiţia în ciuda faptului că nu au putut conta pe mai mulţi jucători de bază, precum Thomas Müller, Leon Goretzka, Javi Martinez, toţi pozitivi la COVID-19, şi Jerome Boateng, din motive personale. Tigres UANL este prima echipă din zona CONCACAF care joacă finala. Pentru

Victorie la masa verde

SCM Râmnicu Vâlcea a anunţat, vineri, că meciul cu Brest Bretagne, din ultima etapă a grupei B a Ligii Campionilor la handbal feminin, a fost anulată, echipa franceză neputând face deplasarea în România. “Partida din cadrul rundei a XIV-a cu Brest Bretagne Handball a fost anulată. Condiţiile meteorologice extreme din partea de nord a Franţei, în special din zona Britania, au dus la anularea mai multor zboruri, implicit cel al echipei adverse. Prin urmare acest joc nu se va mai desfăşura, oaspeţii fiind în imposibilitate de a se deplasa în România”, este anunţul făcut de SCM Râmnicu Vâlcea în social media. Meciul SCM Râmnicu Vâlcea – Brest Bretagne Handball era programat duminică, la Râmnicu Vâlcea. SCM ocupă locul şase în clasamentul grupei, cu 8 puncte. Ca urmare a anulării meciului, în mod normal echipa vâlceană ar urma să primească două puncte.

Budescu s-a întors la saudiţi

Fotbalistul Constantin Budescu a fost prezentat oficial, joi, de clubul Damac FC, echipă din prima ligă a campionatului Arabiei Saudite. În vârstă de 31 de ani, Budescu a mai jucat în Arabia Saudită în sezonul 2018-2019, la Al Shabab. El a jucat în acest sezon la Astra Giurgiu, iar de-a lungul carierei a mai evoluat la Petrolul Ploieşti, Dalian Yifang (China) şi FCSB.”Sunt Budescu şi vin aici pentru o nouă provocare”, a declarat fotbalistul în filmuleţul de prezentare în care au fost montate faze din cariera sa pe acordurile melodiei Mr.Saxobeat a Alexandrei Stan.

Selecţioner italian peste Prut

Federaţia Moldovenească de Fotbal a anunţat, ieri, că noul selecţioner al echipei naţionale este italianul Roberto Bordin. Acesta a fost antrenor secund la CFR Cluj în sezonul 2009/2010. Naţionala moldoveană a mai fost pregătită până acum de 13 antrenori, inclusiv şapte tehnicieni din afara Moldovei Ivan Danilianţ (Austria), Viktor Pasulko (Germania), Gabi Balint (România), Ştefan Stoica (România), Igor Dobrovolski (Rusia), Semen Altman (Ucraina) şi Engin Firat (Germania). Danemarca, Austria, Scoţia, Israel şi Insulele Feroe vor fi adversarii Moldovei în campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2022. Debutul lui Roberto Bordin pe banca Moldovei va avea loc la 25 martie contra selecţionatei din Insulele Feroe.

Vânzare cu amănuntul

FC Viitorul a anunţat, ieri că l-a împrumutat pe fundaşul Bradley de Nooijer în Ucraina, la Vorskla Poltava. Împrumutul este valabil până la finalul acestui sezon. În vârstă de 23 de ani, Bradley de Nooijer a evoluat în peste 100 de meciuri pentru FC Viitorul în perioada august 2017 - ianuarie 2021, fiind unul dintre jucătorii care au contribuit la câştigarea Cupei României şi a Supercupei României în 2019. În acest sezon, FC Viitorul a mai vândut doi jucători de bază, Gabriel Iancu şi Kevin Lukassen.

 

Alonso, accident pe şosea

Echipa de Formula 1 Alpine a anunţat, ieri, că spaniolul Fernando Alonso a suferit un accident în Elveţia, în timp ce se deplasa cu bicicleta. Pilotul este conştient şi se simte bine, a precizat Alpine F1. „Gazzetta dello Sport” notează că Alonso a fost lovit de o maşină în apropiere de Lugano. Spaniolul ar avea o fractură la mandibulă şi probleme la dantură. El a fost operat cu succes la maxilarul superior şi va rămâne spitalizat încă 48 de ore. Potrivit echipei de Formula 1 Alpine, el îşi va putea relua rapid antrenamentele şi accidentul nu va avea impact asupra pregătirii pentru sezonul 2021.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri