Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si marunte:Becali a pierdut marca Steaua

GALERIE
@steaua-sigla-veche
  • @steaua-sigla-veche
- +

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ieri recursul formulat de FCSB în ceea ce priveşte folosirea numelui „Steaua” şi marca „Steaua”, gruparea CSA Steaua a MAPN devenind astfel deţinătoarea bunurilor. Gruparea FCSB făcuse recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care i se interzicea folosirea numelui „Steaua”. În data de 21 decembrie 2016, în litigiul cu Clubul Sportiv al Armatei, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). După această decizie, Becali a înregistrat marca "FCSB", dar şi aceasta a fost contestată de juristul CSA, Florin Talpan, care a considerat că se poate confunda cu FC Steaua Bucureşti şi cu mărcile anulate.

Vin staruri mari la Cluj

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, ieri, că antrenorul echipei legendelor FC Barcelona, Albert Ferrer, a convocat 35 de jucători pentru meciul demonstrativ de la Cluj, pe care îl vor disputa cu jucătorii români ai Generaţiei de Aur. "Proiectul de la Cluj merge foarte bine. Sunt 35 de jucători din câte ştiu eu. Am vorbit cu Ferrer zilele trecute, el este antrenorul de la Barça Legends. Este turneul final de campionat mondial şi s-ar putea ca unii jucători să aibă contracte cu televiziuni care transmit meciurile de la mondial. Abidal, Davids, De Boer, Stoicikov, Puyol, Andersson, Mendieta au fost convocaţi. Noi vom începe de pe întâi să ne antrenăm", a declarat Popescu, la Digi Sport. La 16 iunie, la Cluj Arena va avea loc un meci demonstrativ în legendele FC Barcelona şi jucătorii Generaţiei de Aur, în cadrul evenimentului Sports Festival. 

Prima suspendare a antrenorului Mutu

Antrenorul formaţiei FC Voluntari, Adrian Mutu, a fost sancţionat de către Comisia de disciplină a FRF cu suspendare pentru două etape şi o penalitate sportivă de 320 de lei, Antrenorul formaţiei FC Voluntari a fost eliminat de arbitrul Iulian Călin în ultimele minute ale partidei cu Juventus Bucureşti după ce Adrian Mutu a şutat nervos într-o minge care venise spre banca tehnică.

Beşiktaş a refuzat rejucarea

Formaţia Beşiktaş a refuzat să se prezinte la continuarea meciului din deplasare cu Fenerbahçe, din returul semifinalelor Cupei Turciei, întrerupt, la 19 aprilie, în minutul 57, după ce tehnicianul oaspeţilor, Şenol Guneş, a fost lovit la cap cu un obiect aruncat din tribune. Beşiktaş a protestat, astfel, faţă de decizia federaţiei turce ca meciul să fie reluat din momentul întreruperii, cu porţile închise. în urma neprezentării oaspeţilor şi după ce partida tur s-a încheiat 2-2, Fenerbahçe s-a calificat în finala Cupei Turciei, în care va întâlni echipa Akhisar Beldiyespor. În plus, Beşiktaş a fost exclusă din ediţia viitoare a Cupei Turciei şi amendată cu aproape 800.000 de euro.Intenţia clubului Beşiktaş de a nu se prezenta la acest meci a fost anunţată anterior.

 

Gerrard, antrenor la Rangers

Clubul Glasgow Rangers a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că fostul căpitan al naţionalei Angliei, Steven Gerrard, a acceptat să devină antrenorul echipei scoţiene. Gerrard va prelua conducerea tehnică a echipei din Glasgow în această vară, iar contractul său este valabil patru ani. Marţi, de la Glasgow Rangers a fost demis Graeme Murty, technician care antrena echipa din luna decembrie. Steven Gerrard, în vârstă de 37 de ani, fostul internaţional englez s-a retras din activitate în 2016, când evolua la Los Angeles Galaxy. De atunci, Gerrard conduce echipa under-18 a clubului Liverpool.Gerrard a evoluat aproape întreaga carieră la echipa Liverpool, de la juniorat până în 2015 (peste 700 de meciuri), fiind considerat căpitanul emblematic al formaţiei engleze. Ultima dată, Steven Gerrard a jucat la LA Galaxy, în perioada ianuarie 2015 - noiembrie 2016.

Cât ar câştiga Liverpool?

Jucătorii echipei Liverpool vor primi câte  850.000 de euro, din partea conducerii clubului, dacă vor ridica trofeul Ligii Campionilor. Ei au trecută în contract această primă. De partea cealaltă, fotbaliştii de la Real Madrid au o primă mai mare pentru câştigarea trofeului, un milion de euro net. Câştigătoarea trofeului Ligii Campionilor va primi din partea UEFA peste 60 de milioane de euro pentru întreaga evoluţie din acest sezon al cupelor europene. Real Madrid şi Lipverpool se vor întâlni, la 26 mai, la Kiev, în finala celei mai importante competiţii europene rezervate cluburilor. Real are 12 trofee în palmares, trei consecutive şi patru din ultimele cinci. Liverpool a câştigat de cinci ori Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, ultima dată în 2005.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri