Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si mărunte: Bergodi a preluat FC Voluntari

GALERIE
bergodi-ride09 -010
  • bergodi-ride09 -010
- +

 

FC Voluntari a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei din Liga I este italianul Cristiano Bergodi. Bergodi a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon. Cristiano Bergodi a pregătit ultima dată formaţia Modena, în 2016. În România, el a mai antrenat echipele FC Naţional, CFR Cluj, Rapid Bucureşti, Politehnica Iaşi, Steaua Bucureşti şi ASA Târgu Mureş

 

Dinamo, lider în Liga Campionilor

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a învins, joi, pe teren propriu, echipa spaniolă Ademar Leon, cu scorul de 35-20 (18-15), în cea de-a şaptea partidă din grupa D a Ligii Campionilor. Pentru Dinamo au înscris Bannour 11 goluri, Komogorov 7, Szasz 4, Descat 4, Alouini 3, Gavriloaia 3, Şandru 2 şi Mousavi 1. Celelalte două partide ale etapei se vor juca între Wisla Plock – Elverum Handball (10 noiembrie), respectiv între Riihimaen Cocks – Wacker Thun (11 noiembrie), dar până atunci, Dinamo redevine liderul grupei, cu 10 puncte, depăşind Ademar (9). În următoarea etapă, campioana României va juca în deplasare, în 18 noiembrie, cu Elverum Handball.  

Ziua şi transferul, la “câini”

Mijlocaşul nigerian Simon Zenke Terwase este, începând de ieri, noul jucător al FC Dinamo. Ultima oară la Tubize (Belgia), Simon Zenke a jucat în prima ligă a campionatului francez pentru Strasbourg şi Nancy şi a mai evoluat în Turcia pentru Samsunspor, Istanbul BB, Sanliurfaspor şi Karabukspor. Născut pe 24 decembrie 1988, Simon Zenke a efectuat vizita medicală la INMS şi s-a alăturat lotului dinamovist pentru prima şedinţă de pregătire sub comanda antrenorului 28 de meciuri a jucat Zenke pentru Tubize, sezonul trecut, în liga a doua a campionatului belgian. Pentru Tubize a evoluat şi în Cupa Belgiei, în două meciuri, cu Oudenaarde şi Mouscron.

 

Goluri româneşti în Europa

Fotbalistul echipei Esbjerg, Adrian Petre, a înscris un gol în meciul câştigat, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-1 după prelungiri, în faţa formaţiei Sonderjyske, în optimile de finală ale Cupei Danemarcei. Echipa românului s-a calificat în sferturile competiţiei. Adrian Petre, integralist la oaspeţi, a marcat în minutul 65. Celălalt gol al învingătorilor a fost înscris de Agus, în minutul 99. Pentru gazde a marcat Luijckx, în minutul 57. Autorul golului echipei Sonderjyske a fost eliminat în minutul 111, când a primit al doilea cartonaş galben. În campionatul lituanian, Liviu Antal, a înscris trei goluri pentru Zalgiris Vilnius în meciul cu Zalgiris Kaunas câştigat, pe teren propriu, cu scorul de 5-2.Meciul a contat pentru etapa a patra a play-off-ului din Lituania.
compania japoneză Rizen Fighting Federation.

Kvitova, incertă pentru finală

Jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 7 WTA, bolnavă de săptămâna trecută, va decide astăzi dacă va juca în finala Fed Cup, în acest weekend, la Praga, informează L’Equipe. “Nu mai am febră, dar încă sunt răcită”, a spus Kvitova. Petra Kvitova, care a urmat un tratament cu antibiotice săptămâna trecută, s-a antrenat uşor joi dimineaţă, timp de aproximativ jumătate de oră, după ce miercuri a stat toată ziua în pat. Din echipa Cehiei pentru finala Fed Cup mai fac parte Katerina Siniakova (31 WTA la simplu, 1 la dublu), Barbora Strycova (locul 33 WTA la simplu, 5 la dublu) şi Barbora Krejcikova (203 WTA la simplu, 1 la dublu). Finala Fed Cup va avea loc sâmbătă şi duminică, la Praga.

Coutinho stă două săptămâni

Mijlocaşul brazilian al FC Barcelona Philippe Coutinho s-a accidentat şi va fi absent cel puţin două săptămâni, a anunţat gruparea catalană. Coutinho a terminat pe teren meciul disputat, marţi, la Milano, cu Inter, în Liga Campionilor, dar a acuzat probleme musculare după partidă. Un examen medical efectuat joi a arătat că jucătorul a suferit o mică leziune a bicepsului femural stâng. Coutinho va rata meciul cu Betis Sevilla, programat duminică, la Barcelona, în etapa a XiI-a a LaLiga. Campionatele europene se vor întrerupe apoi pentru meciurile echipelor naţionale.

Gestul lui Mourinho

Antrenorul echipei Manchester United, José Mourinho, a făcut un gest provocator, miercuri, la Torino, după meciul cu Juventus, ducând mâna la ureche pentru "a-i auzi mai bine" pe fanii gazdelor cum îl fluieră. Portughezul a declarat că n-ar mai repeta gestul, dar a reacţionat în acest fel deoarece a fost insultat 90 de minute. "M-au insultat 90 de minute pentru că mi-am făcut meseria. Am făcut acel gest pentru că am vrut să-i aud mai bine. Nu aş mai face-o acum, a fost în tensiunea momentului, dar am venit aici ca profesionist şi ei ei mi-au insultat familia, astfel că am recţionat", a declarat Mouriho. Gestul lui Mourinho nu a rămas fără urmări pe teren, jucătorii echipei Juventus Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci şi Paulo Dybala înconjurându-l şi apostrofându-l pe tehnician. Ashley Young şi Sergio Romero i-au sărit în ajutor lui Mourinho, apoi stewarzii l-a escortat la vestiare.

Înfrângeri pe linie la baschet

Vicecampioana României la baschet masculin din 2018, Steaua Bucureşti, a fost învinsă pentru a patra oară în grupa E a FIBA Europe Cup, miercuri, pe teren propriu, de formaţia daneză Bakken Bears, scor 63-98 (34-53). Principalii marcatori ai Stelei au fost Mandache 21 puncte şi  Spencer 16. Steaua a pierud toate cele trei partide anterioare din grupă. În următorul meci, steliştii vor juca tot în deplasare cu Z Mobile Pristina, în 13 noiembrie. Şi campioana CSM Oradea a fost învinsă în grupa A, în deplasare, scor 82-91 (41-33) de către echipa germană s.Oliver Würzburg. Richard 24 şi Valeika 14 au fost cei mai buni marcatori pentru CSM Oradea. CSM Oradea va juca următoarea partidă pe teren propriu, în 14 noiembrie, cu ZZ Leiden.

Ceferin candidează sigur

Aleksander Ceferin nu are contracandidat la preşedinţia UEFA. Slovenul este singurul candidat la alegerile care vor avea loc anul viitor în luna februarie, potrivit anunţului făcut de forul continental.  La Congresul UEFA de la Roma, din 7 februarie 2019, vor mai fi aleşi un vicepreşedinte al FIFA (candidat Sandor Csányi din Ungaria), un vicepreşedinte FIFA din partea federaţiilor britanice (candidaţi Greg Clarke din Anglia şi David Martin din Irlanda de Nord), un membru al Comitetului Executiv al FIFA, cu un mandat de patru ani (candidat Reinhard  Grindel din Germania, şi alţi doi membri cu un mandat de doi ani (Fernando Gomes din Portugalia şi Georgios  Koumas din Cipru). Vor fi aleşi şi opt membri ai Comitetului Executiv al UEFA, data limită pentru depunearea candidaturilor este 7 decembrie.

 

Maywheather a anulat circul din Japonia

Fostul boxer Floyd Mayweather Jr. a anulat lupta cu japonezul Tenshin Nasukawa, susţinând că a fost dezinformat cu privire la gala în care urma să se desfăşoare înfruntarea. Mayweather anunţase, luni, într-o conferinţă de presă, că va lupta în Japonia, la 31 decembrie, într-o gală de arte marţiale mixte (MMA), în care îl va întâlni pe reprezentantul ţării gazdă Tenshin Nasukawa. Fostul boxer spune că nu şi-a dat acordul pentru un meci transmis la nivel mondial cu Nasukawa, ci doar pentru o confruntare demonstrativă de trei reprize, într-un cadru restrâns şi pentru un public bogat. Înfruntarea lui Floyd Mayweather cu japonezul de 20 de ani era programată să aibă loc la Saitama.

 

Trézéguet, ambasador la Juventus

Clubul Juventus Torino a anunţat, ieri, că fostul internaţional francez David Trézéguet a devenit ambasador al mărcii Juventus.  “Sunt onorat că am devenit ambasador al brandului Juventus. Va fi extraordinar să fiu implicat în obiectivele ambiţioase ale clubului, să colaborez cu fanii noştri şi cu sponsorii. Îi mulţumesc clubului Juventus pentru că mi-a dat această oportunitate, ceea ce reprezintă o şansă pentru mine să cresc şi la nivel personal”, a declarat Trézéguet. Francezul a jucat la Juventus Torino timp de 11 sezoane, în perioada 2000-2010. După ce s-a retras din activitatea de fotbalist profesionist, francezul a fost jucător-preşedinte al Juventus Legends şi a participat la numeroase evenimente legate de brandul Juventus.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri