Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Bianca Andreescu participă la Charleston

GALERIE
62075371
  • 62075371
- +

Sofia Kenin şi Bianca Andreescu figurează printre cele 16 jucătoare invitate să participe la Credit One Bank Invitational, turneu care va avea loc la 23 iunie, la Charleston, fără spectatori.

Sofia Kenin şi Bianca Andreescu figurează printre cele 16 jucătoare invitate să participe la Credit One Bank Invitational, turneu care va avea loc la 23 iunie, la Charleston, fără spectatori. Potrivit Tennis Channel, cele 16 jucătoare vor fi împărţite în două echipe, căpitani fiind Madison Keys şi Bethanie Mattek-Sands. Turneul va cuprinde 16 meciuri la simplu şi opt la dublu.

Mercato n-are pandemie

Paris Saint-Germain a făcut o primă ofertă pentru atacantul Mauro Icardi, împrumutat de la Inter Milano. Astfel, campioana Franţei oferă 50 de milioane de euro pentru argentinian, plus alte 10 bonus. Potrivit Sky sports, Icardi a fost împrumutat la PSG cu opţiune de cumpărare de 70 de milioane de euro, însă parizienii vor să renegocieze această sumă din cauza pandemiei de coronavirus. În schimb, Inter l-ar vrea de la PSG pe uruguayanul Edinson Cavani, pentru a suplini o eventuală plecare al lui Lautaro Martinez la FC Barcelona. Icardi a marcat 12 goluri în Ligue 1 şi cinci în Liga Campionilor pentru PSG.

 

 

Derbiul andaluz deschide balul

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat, sâmbătă, că prima divizie de fotbal, întreruptă de pandemia de coronavirus, se va relua la 8 iunie, astfel că LaLiga va fi al doilea campionat important din Europa care îşi reia meciurile, după Bundesliga. „Spania a făcut ceea ce trebuia să facă, iar acum se deschid noi orizonturi pentru toată lumea. A venit momentul să vă reluaţi multe dintre activităţile voastre zilnice. La Liga va reveni începând din 8 iunie”, a declarat Sanchez. Anunţul premierului este mai optimist decât aşteptările conducătorilor forurilor fotbalistice spaniole, care plănuiau reluarea campionatului la 12 sau 13 iunie.Vineri, presa spaniolă scria că LaLiga s-ar putea relua la 12 iunie, cu derbiul FC Sevilla - Betis Sevilla, din cadrul etapei a XXVIII-a, un anunţ oficial urmând să fie făcut la 28 mai. Fiecare echipă va juca un meci la 72 de ore, iar competiţia s-ar încheia în acest fel la 19 iulie.

Şi Toulouse atacă FFF

FC Toulouse a depus o plângere la tribunalul administrativ din Paris, pentru a contesta retrogradarea sa în Ligue 2, relatează Le Figaro. “Dacă am luat decizia de a apela la instanţă pentru a ne câştiga drepturile, am făcut asta în primul rând pentru a se respecta echitatea sportivă deoarece mai erau în joc 30 de puncte şi mai ales pentru a mă opune deciziei pripite a preşedintelui federaţiei”, a afirmat preşedintele clubului, Olivier Sadran, într-o scrisoare adresată partenerilor FC Toulouse.Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, a anunţat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din sezon. Au retrogradat Amiens şi Toulouse. Şi Amiens a contestat retrogradarea în instanţă.

Ligue 1 începe în august

Ediţia 2020/2021 a Ligue 1 va începe la 23 august, iar divizia secundă, la 22 august, a stabilit liga profesionistă franceză. LFP precizează că acesta este doar un calendar provizoriu, în aşteptarea anunţurilor pe care UEFA trebuie să le facă cu privire la competiţiile sale europene, la următorul comitet executiv din 17 iunie. Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa a anunţat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din sezon.

S-a retras o mare campioană

Campioana olimpică la schi Anna Fenninger-Veith şi-a anunţat retragerea la vârsta de 30 de ani, informează AFP. „Sunt gata pentru următorul capitol. Inima şi mintea îmi spun că este timpul să fac ceva nou. Şi aşa am decis să mă retrag din cursele de schi”, a declarat sportiva din Austria, pe reţelele de socializare. Veith a cucerit medalia de aur în proba de Super-G din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, în 2014. La aceeaşi ediţie a obţinut argintul la slalom uriaş, iar patru ani mai târziu, la JO de la Pyeongchang, tot argint şi tot la Super-G. În Coreea de Sud, ea a pierdut aurul la o sutime de secundă, în faţa sportivei cehe Ester Ledecka, specialistă în probele de snowboard. În palmaresul ei mai figurează trei titluri mondiale, şi două Globuri de Cristal în Cupa Mondială

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri