Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si mărunte: Bronz mondial la haltere

GALERIE
Iovu-MDA-8-SZJ_resize
  • Iovu-MDA-8-SZJ_resize
- +

 

Sportiva Cristina Iovu a obţinut bronzul la categoria 55kg (stilul aruncat), la Campionatele Mondiale de haltere, care se dispută în Turkmenistan iar la general a ocupat locul IV. Tot sâmbătă a intrat în concurs şi Elena Andrieş, la categoria 49 kg. Aceasta a avut o prestaţie remarcabilă şi s-a clasat în final pe locul V, fiind însă prima sportivă din Europa în clasamentul total.

Puşcaş, al doilea gol în Serie B

Atacantul George Puşcaş a marcat, în mintul 90, golul victoriei echipei sale, Palermo, în meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, cu Cosenza, în etapa a XI-a a Serie B.  Puşcaş a intrat pe teren în minutul 76, în locul lui Stefano Moreo. Un minut mai târziu, Salvi a deschs scorul pentru gazde, dar Baclet a egalat, în minutul 79. Oaspeţii au terminat meciul în zece jucători, Riccardo Idda fiind eliminat în mintul 90^7. Golul reuşit de Puşcaş este al doiela în Serie B, în acest sezon. El a înscris şi la 21 octombrie, tot din postura de rezervă, golul victoriei în meciul Lecce - Palermo, scor 1-2. Sicilienii au urcat pe locul I în clasamentul Serie B, cu 21 de puncte din zece meciuri. Tot zece partide are şi Pescara, clasată pe locul secund, cu 19 puncte, echipa din oraşul de la Marea Adriatică urmând a evolua, luni, acasă cu Lecce.  Pe locul al treilea se află Verona, cu 18 puncte, din 11 meciuri.

Voleibaliste în Liga Campionilor

Echipa de volei feminin CSM Bucureşti va evolua în grupa A a Ligii Campionilor, iar vicecampioana Europei în 2018, Volei Alba Blaj, în grupa E, dacă va trece de turul al treilea preliminar al competiţiei, conform tragerii la sorţi de la Budapesta. Gala CEV de vineri seară a inclus şi tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor. La feminin, CSM Bucureşti a fost repartizată în grupa E, cu echipele Dinamo Moscova, Chemik Police şi Fenerbahçe. Volei Alba Blaj ar urma să joace în grupa A, dacă va trece de turul al treilea, cu VakifBank Istanbul, Beziers VB şi Maritza Plovdiv. În turul al treilea, Volei Alba Blaj se va confrunta, în 7 şi 13 noiembrie, cu Stuttgart.  În timp ce echipa CSM Bucureşti este debutantă în Liga Campionilor, Volei Alba Blaj şi-a trecut în palmares medalia de argint în 2018, la Turneul Final Four găzduit de Bucureşti.

Starea Ligii a II-a

Rezultatele etapei a XV-a: Ripensia Timişoara – FC Argeş 1-1; Dacia Brăila – Petrolul Ploieşti 2-3; Daco-Getica Bucureşti – Luceafărul Oradea 3-1; ACS Poli Timişoara – Aerostar Bacău 1-2;  Academica Clinceni – ASU Politehnica Timişoara 2-0; Sportul Snagov – Energeticianul 2-0; CS Baloteşti – Chindia Târgovişte 1-4; Pandurii Târgu Jiu – Metaloglobus Bucureşti 1-2; Farul Constanţa – CS Mioveni 3-3; UTA - Universitatea Cluj 0-5. Clasament: 1. Chindia – 35 p; 2. Clinceni – 33 p; 3. Snagov – 33 p; 4. Petrolul – 32 p; 5. “U” Cluj – 30 p; 6. Argeş - 29 p.

Del Potro ratează Londra

Argentinianul Juan Martin del Potro, locul 4 ATP, a anunţat oficial că nu va participa la Turneul Campionilor de la Londra, din cauza unei accidentări, astfel că el va fi înlocuit de japonezul Kei Nishikori, locul 11 ATP. "Este frustrant pentru mine să nu pot concura la Londra. Este un turneu special şi am încercat tot ce a fost posibil pentru a îmbunătăţi starea genunchiului meu. Recuperarea decurge bine, dar am nevoie de mai mult timp. Bineînţeles, este dezamăgitor pentru mine acum, dar am avut un sezon foarte bun, una peste alta", a declarat Del Potro. Argentinianul a participat ultima dată la Turneul Campionilor în 2013, când nu a trecut de faza grupelor. El a jucat o finală în 2009 la această competiţie, pierdută în faţa rusului Nikolai Davidenko.

 

Bolt nu se lasă de fotbal

Fostul atlet Usain Bolt a declarat, sâmbătă, că încă poate deveni fotbalist, deşi Central Coast Mariners a decis să nu îi ofere un contract. “Cred că mai sunt oameni care îmi contactează agentul cu oportunităţi, astfel că voi vedea ce va fi. Eu am învăţat că am în continuare asta în mine”, a spus Bolt într-un interviu pentru Herald Sun. Usain Bolt a precizat că s-a despărţit în termeni cordiali de Mariners. “Am trăit o experienţă frumoasă la ei. Băieţii erau grozavi, doar că n-am reuşit să reglăm lucruri legate de contract. însă sper că voi avea altă şansă la altă echipă”. Recent, Bolt a refuzat o ofertă de la echipa din Malta Valletta, la care este legitimat Bogdan Gavrilă.

Se reanalizează eşantioane olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că reanalizează eşantioane prelevate de la sportivi în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012. Analizele vor fi realizate prin cele mai recente metode ştiinţifice. Înaintea Jocurilor Olimpice din 2016, în contextul investigaţiilor legate de scandalul de dopaj din Rusia, au fost reanalizate peste 500 de eşantioane de la JO-2012, iar atunci s-au descoperit 48 de încălcări ale codului antidoping, cazurile fiind majoritatea de dopaj cu steroizi anabolizanţi. Programul de reanalizare a eşantioanelor de la JO din 2012 va continua în 2019.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri