Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si mărunte: Brutăria se ţine scai de Mitică

GALERIE
dragomir-palarie
  • dragomir-palarie
- +

 

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir şi fostul director al RCS - RDS SA Ioan Bendei au fost condamnaţi ieri de Tribunalul Bucureşti la câte patru ani de închisoare în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I, decizia nefiind însă definitivă.  Cei doi au fost trimişi în judecată sub control judiciarîn 22 august 2017 pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani şi respectiv dare de mită şi complicitate la spălare de bani. Potrivit DNA, Dumitru Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei “în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora”. 

Neagu trece la recuperare

Cristina Neagu, cea mai jucătoare de handbal din lume, s-a întors în ţară pentru a se recupera după operaţia de la genunchiul drept ca urmare a rupturii de ligamente încrucişate pe cae a suferit-o în meciul cu Ungaria de la Campionatul European care a avut loc în Franţa.  Intervenţia chiurgicală a avut loc în Belgia, la clinica la care interul stânga de la CSM Bucureşti s-a operat şi în 2013. Neagu va lipsi de pe teren cel puţin şase luni, dar speră să se pună pe picioare cât mai repede: "Genunchiul este inflamat, dureri sunt doar în primele zile, după operaţie. Este normal să mă simt aşa. În mod normal este vorba de 6-7 luni. Acum diferă de fiecare om. Eu sper ca în vară să pot începe pregătirea", a spus Cristina Neagu la sosirea în ţară.

Ofertă din Ungaria pentru Gicu

Gicu Grozav (28 de ani) e aproape să semneze cu o nouă echipă. Fostul dinamovist, care a plecat de la Dinamoîn 2018 după ce abia semnase, e gata să înceapă o nouă aventură în Ungaria.  Presa din ţara vecină scrie despre interesul unei codaşe din prima ligă maghiară pentru aducerea omului care a purtat numărul 10 la naţionala României, sub comanda lui Cosmin Contra. Maghiarii de la Kisvarda, locul 11 din 12 în prima ligă, anunţă că sunt la un pas de a-l aduce pe internaţionalul român. Directorul sportiv al clubului, Attila Revesz, susţine că Grozav a primit o propunere oficială din partea clubului. Fotbalistul n-a plecat cu echipa în cantonamentul din Egipt, deci nu există încă un acord între părţi. La Kisvarda, Grozav ar fi coleg cu alţi trei români: Mihai Mincă, Cornel Ene şi Sergiu Negruţ. La Kisvarda se află şi Artem Milevski, care a jucat în Liga 1 pentru Concordia Chiajna.

 

Keşeru, dorit de Lucescu

Claudiu Keşeru (32 de ani) poate pleca de la Ludogoreţ, după 3 ani şi jumătate. Atacantul a recunoscut că există interes din partea PAOK, echipă antrenată de Răzvan Lucescu. Dorinţa grecilor a venit, se pare, din momentul în care tehnicianul român a devenit principal, în 2017. Până în momentul de faţă, cluburile nu au ajuns la un numitor comun, dar, spune Keşeru, cele două discută în continuare. şansele ca mutarea să se realizeze în această iarnă sunt destul de mici. Recent, PAOK l-a transferat pe Leonardo Bonatini (24 de ani), de la Wolverhampton.

Cech pune mănuşile în cui

Portarul echipei Arsenal Londra, Petr Cech, în vârstă de 36 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitate la finalul acestui sezon.  Portarul cu 124 de selecţii în naţionala Cehiei lasă în urmă o carieră de 20 de ani, din care 15 ani în Premier League. El a câştigat Liga Campionilor şi Liga Europa cu Chelsea, de patru ori campionatul Angliei şi de cinci ori Cupa Angliei. Cech a venit la Arsenal în iunie 2015, de la Chelsea, unde a petrecut 11 sezoane. La Chelsea, Cech venise în 2004, de la Rennes.

Kane lipseşte două luni

Atacantul echipei Tottenham, Harry Kane, accidentat, ieri la meciul pierdut cu Manchester United, scor 0-1, va fi indisponibil până în luna martie.  Harry Kane a suferit o accidentare la ligamentele de la glezna stângă şi va reîncepe imediat perioada de recuperare. El va rata cel puţin nouă meciuri, între care şi turul  optimilor de finală ale Ligii Campionilor cu Borussia Dortmund din 13 februarie. Kane ar putea reveni la 5 martie, la returul din Germania.

 

 

Menotti revine în forţă

Legendarul antrenor César Luis Menotti a fost numit director tehnic naţional în Argentina, a anunţat federaţia de la Buenos Aires. În vârstă de 80 de ani, Menotti a câştigat Cupa Mondială cu Argentina în 1978. El a mai condus Mexicul, FC Barcelona, Atletico Madrid, Boca Juniors şi River Plate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri