Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte:Budescu, două etape la sărmăluţe

GALERIE
1612374978273
  • 1612374978273
- +

 

Jucătorul echipei Astra Giurgiu,Constantin Budescu, a fost suspendat două jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 4.500 lei, după ce a fost eliminat la meciul cu FC Argeş. Formaţia FC Argeş a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a XXII-a a Ligii I. Au marcat Şerban (’61) şi Maric (’83).Astra Giurgiu a jucat în inferioritate numerică pe final, Constantin Budescu fiind eliminat în minutul 90 pentru injurii.

 

Greu de câştigat acasă!

Duminică seara, formaţia Academica Clinceni a realizat una dintre marile surprize ale Ligii I, învingând pe „Arena Naţională cu 1-0 formaţia FCSB, liderul campionatului. Golul a fost marcat de Jutric, în minutul 60. În multe opinii, Academica a realizat cele mai neaşteptate rezultate, formaţia lui Ilie Poenaru reuşind în tur şi o victorie în Bănie. Un alt rezultat neaşteptat s-a înregistrat la Ovidiu: FC Viitorul, echipă candidată la play-off, a fost învins pe teren propriu de FC Voluntari, cu acelaşi scor, prin reuşita brazilianului Betancor, în min.5. Ultimul meci al etapei: FC Botoșani – CFR Cluj 2-1 (2-1).Papa ('31), Roman ('37) / Debeljuh ('2)

Transferuri în Liga I

Fedele (mijlocaş elveţian) – de la Valenciennes la CSU Craiova; Jo Santos (atacant brazilian) – de la FC Hermannstadt la FC Viitorul; Ruan Ribeiro (mijlocaş de bandă brazilian) de la Vila Nova (Brazilia) la FC Argeş; Morsay (mijlocaş ofensiv suedez) - de la Chievo - şi Kongshavn (portar norvegian)-de la Alesund – la Dinamo; Aosman (mijlocaş ofensiv sirian), de la Tuzla Sport (Turcia) la FC Hermannstadt;

Hamilton rămâne la Mercedes

 Pilotul britanic Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial, şi-a prelungit contractul cu Mercedes. Precedenta înţelegerea a expirat la finalul anului 2020, iar noul contract este valabil doar pentru sezonul 2021. Şeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a precizat că semnarea noului contract a fost întârziată de complicaţiile cauzate de pandemie. Atât el, cât şi Hamilton au contractat virusul şi s-au recuperat în ultimele trei luni. Campionate Mondiale. Singurul an în care a pierdut titlul a fost în 2016, când coechipierul său de atunci, germanul Nico Rosberg, l-a învins înainte de a-şi anunţa retragerea în mod surprinzător. Lewis Hamilton, în vârstă de 36 de ani, a cucerit primul său trofeu în Formula 1 în 2008, când evolua la McLaren. În acest an, el va face echipă la Mercedes tot cu finlandezul Valtteri Bottas (31 de ani).

Tampa Bay a câştigat Super Bowl

Tampa Bay Buccaneers a câştigat pentru a doua oară Super Bowl, finala campionatului de fotbal american NFL. Tampa Bay s-a mai impus în finală în 2002. Flormaţia din Florida a învins, duminică, pe teren propriu, echipa Kansas City Chiefs, cu scorul de 31-9. A fost pentru prima dată în istorie când o echipă a jucat finala NFL pe propria arenă şi a treia oară când o formaţiei (Kansas City) nu reuşeşte să înscrie un touchdown în ultimul act. Jucătorul învingătorilor Tom Brady, 43 de ani, a obţinut cel de-al şaptelea trofeu din carieră, în zece finale disputate, ambele performanţe fiind recorduri ale competiţiei. El a fost ales a cincea oară MVP-ul meciului pentru Trofeul Vince Lombardi, de asemenea un record. Kansas City era campioana en-titre şi are două titluri în palmares. 

Nimic nu mai merge la Marseille

PSG a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0 (2-0), echipa Olympique Marseille, în etapa a XXIV-a a Ligue 1. Au marcat: Mbappé ('9) şi Icardi ('24). Dimitri Payet (OM) a fost eliminat în minutul 90. După acest succes în derbiul campionatului francez, PSG se menţine pe locul III în clasament, cu 52 de puncte, după Lille, 54 de puncte, şi după Olympique Lyon, care a acumulat 52 de puncte. OM este la al şaselea meci consecutiv fără victorie (două remize şi patru înfrângeri) şi ocupă locul 9, cu 33 de puncte.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri