Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si marunte: Calificare prestigioasă a blăjencelor

GALERIE
@@volei-alba-blaj
  • @@volei-alba-blaj
- +

 

Campioana en-titre a României la volei feminin, Volei Alba Blaj, a învins, ieri, pe teren propriu, formaţia poloneză Developres Rzeszow, cu scorul de 3-1 (15, 16, -20, 12) acesta fiind al cincilea succes consecutiv în grupa A a Ligii Campionilor. Volei Alba Blaj s-a calificat astfel în faza Play-off 6 a competiţiei. În cealaltă partidă a grupei, Volero Zürich s-a impus în deplasare, cu ASPTT Mulhouse VB, scor 3-1. După cinci etape, Volei Blaj este lider, cu 14 puncte, urmată de Volero, cu 10, ASPTT şi Developres, ambele cu câte 3 puncte. Campioana României se califică în faza Play-off 6. În ultimul meci din grupa A, campioana României va juca în deplasare, în 27 februarie, cu Volero Zurich.

Viitorul a adus o armă secretă

FC Viitorul a anunţat că l-a achiziţionat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna, cu două zile înaintea meciului cu CSM Poli Iaşi, din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I. Răducanu a semnat un contract pe trei ani şi jumătate. Am ales Viitorul pentru că este campioana României, pot creşte aici foarte mult. A contat foarte mult şi faptul că voi lucra alături de domnul Hagi, dar şi că li se oferă multe şanse de a juca celor tineri. Îmi doresc să confirm încrederea, să ajung titular şi să încheiem campionatul cât mai sus în clasament“, a declarat Robert Răducanu. 

 

Etapa începe la Craiova

Arbitrul George Rădulescu va conduce la centru meciul CS Universitatea Craiova - ACS Poli Timişoara, primul din ultima etapă a sezonului regulat, care se va disputa, astăzi, de la ora 20.45. Rădulescu va fi ajutat de Iulian Radu şi Radu-Iulius Timar, în timp ce rezervă va fi Denis Haidiner. Observatori vor fi Cristian Nica şi Romulus Chihaia.

Mai câştigă şi Becali în faţa Armatei

Tribunalul Bucureşti a respins, miercuri, cererea Clubului Sportiv al Armatei Steaua ca gruparea de fotbal patronată de Gigi Becali să nu mai folosească marca FCSB. Sentinţa nu este definitivă. "Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Obligă reclamantul la plata către pârâtul FCSB a cheltuielilor de judecată parţiale în sumă de 10.000 lei. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Tribunalul Bucureşti", se arată pe portalul instanţelor de jduecată. În data de 21 decembrie 2016, în litigiul cu Clubul Sportiv al Armatei, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). După această decizie, Becali a înregistrat marca "FCSB", dar şi aceasta a fost contestată de juristul CSA, Florin Talpan, care a considerat că se poate confunda cu FC Steaua Bucureşti şi cu mărcile anulate.

Roma s-a încurcat în Ucraina

Echipa Şahtar Doneţk a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa AS Roma, într-un meci din optimile de finală ale Ligii Campionilor, în care a fost condusă cu 0-1, prin golul marcat de Cengiz Under, în min. 41. În repriza a doua, elevii lui Paulo Fonseca au reuşit două goluri frumoase prin Ferreyra (’52) şi Fred (’71). În celălalt meci al zilei, Sevilla a remizat pe teren propriu cu Manchester United, scor 0-0. Echipa gazdă a ratat multe ocazii, dar elevii lui Mourinho au fost salvaţi de noroc şi paradele portarului De Gea. Meciurile retur vor avea loc pe 13 martie.

Suflat de sub nasul lui Hagi

Noul fundaş al CSU Craiova, Florin Gardoş, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a mai avut o discuţie cu Gheorghe Hagi, patronul şi antrenorul FC Viitorul, înainte de a semna cu gruparea craioveană. "Eu nu am discutat cu nimeni de la Steaua, nici în vară nici acum. Restul sunt poveşti. în perioada aceasta singurul om cu care am vorbit, şi vreau să-i mulţumesc, este Gică Hagi. Am luat în considerare şi varianta Viitorul, am avut o conversaţie cudânsul şi vreau să-i mulţumesc pentru sfaturile pe care mi le-a dat. Cam atât, nu vreau să vorbesc mai mult despre conversaţia avută cu dânsul", a declarat jucătorul. Florin Gardoş a fost împrumutat de la Southampton formaţiei CSU Craiova, până la finalul actualului sezon.

Muntari, coleg cu Andone

Clubul Deportivo La Coruña a anunţat, joi, că mijlocaşul ghanez Sulley Muntari a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon cu gruparea la care este legitimat Florin Andone. Muntari, primul jucător ghanez din istoria clubului Deportivo La Coruña, se antrenează cu echipa din LaLiga din data de 9 februarie. Sulley Muntari, în vârstă de 33 de ani, a jucat ultima dată în Italia, la Pescara. El a evoluat anterior, între  altele, pentru Inter Milano şi AC Milan. Cu Inter, Muntari a câştigat opt trofee, între care şi Liga Campionilor în 2010.

Kruşelniţki a pierdut medalia

Sportivul rus Alexander Kruşelniţki, depistat pozitiv cu medonium la două controale antidoping, a fost deposedat de medalia de bronz cucerită la curling, la JO de la Pyeongchang, pe care o câştigase la dublu mixt, împreună cu soţia lui, Anastasia Brîzgalova. Bronzul ar urma să revină echipei Norvegiei, clasată pe locul IV, dar decizia va aparţine CIO şi Federaţiei Internaţionale de Curling. Kruşelniţki nu a mai fost audiat de TAS, pentru că nu a cerut acest lucru. El a recunoscut controlul pozitiv, dar a negat că a luat intenţionat substanţa interzisă.Sportivul rus a fost depistat pozitiv cu meldonium de două ori în două zile, la JO-2018 de la Pyeongchang.

Gremio a câştigat Recopa

Gremio Porto Alegre a câştigat, miercuri, după 22 de ani, Recopa Sudamericana, echivalentul Supercupei Europei. Brazilienii au învins, la loviturile de departajare, cu 5-4, pe Independiente. După 90 de minute de joc, scorul a fost 0-0. Argentinienii au evoluat din minutul 42 fără Fernando Amorebieta, eliminat. La penaltiuri, Martin Benitez a fost singurul jucător care a ratat, chiar la ultima lovitură. În meciul tur, disputat la Buenos Aires, scorul a fost 1-1. Anul trecut, Gremio a câştigat Copa Libertadores, iar Independiente s-a impus în Copa Sudamericana. Gremio a triumfat a doua oară în istorie în Recopa Sudamericana.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri