Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Canada a câştigat ATP Cup

GALERIE
index
  • index
- +

 

Canada a câştigat,ieri,în premieră, Cupa ATP de la Sydney.În finală, canadienii au învins cu 2-0 echipa Spaniei. Felix Auger-Aliassime (11 ATP) a adus victoria echipei lui după ce l-a întrecut, cu scorul de 7-6, 6-3, pe Roberto Bautista Agut (19 ATP). În primul meci, Dennis Shapovalov (14 ATP), l-a întrecut, cu scorul de 6-4, 6-3, pe Pablo Carreño. Canada a început competiţia cu o înfrângere (0-3 cu SUA), apoi a trecut de Marea Britanie 2-1), Germania (2-1) şi Rusia (2-1), graţie victoriei de la dublu a lui Auger-Aliassime şi Shapovalov în faţa lui Daniil Medvedev şi Ruslan Safiullin.

Uraaaa, am învins!

Naţionala de handbal masculin a României a învins duminică, la Cluj, reprezentativa Republicii Moldova, scor 33-23 (18-15) şi, cu două victorii din două partide, s-a calificat în prima fază play-off a Campionatului Mondial din 2023. Tricolorii au învins anterior Israel, scor 33-30, iar cu patru puncte în grupa a III-a a preliminariilor europene au încheiat pe primul loc. Şi Israel s-a calificat mai departe, de pe locul II. În prima fază play-off cele opt echipe calificate se vor întâlni cu ultimele opt clasate la CE 2022

Puşcaş a spart ghinionul

Atacantul George Puşcaş a marcat pentru Reading în Cupa Angliei, dar echipa sa a fost eliminată de formaţia de liga a patra Kidderminster Harriers, scor 1-2, în turul trei. Puşcaş a marcat în minutul 45+1, în timp ce pentru echipa adversă au înscris Austin ('69) şi Morgan-Smith ('82) Atacantul român a marcat pentru Reading după 277 de zile.

Victorii la debut

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a învins duminică, pe teren propriu, formaţia poloneză Zaglebie Lubin, scor 34-32 (18-14), în primul meci din grupa B a European League. Tot duminică, în cealaltă partidă din etapa inaugurală a grupei B, între deţinătoarea trofeului, Nantes (Franăa) , şi SG BBM Bietigheim (Germania), oaspetele au câştigat cu 27-25. În grupa C, Măgura Cisnădie a debutat, sâmbătă, tot cu victorie, scor 33-28, cu formaţia norvegiană Storhamar Handball Elite. Celălalt meci din grupă: Lada Togliatti (Rusia) – Herning Ikast (Danemarca) 24-27. SCM Râmnicu Vâlcea nu a avut însă şansa de a debuta în competiţie, în grupa D, în deplasare, cu Viborg HK, după ce adversara a anunţat cazuri de Covid-19 în lot, iar disputa a fost amânată.

Voracova s-a întors acasă

Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova a părăsit Australia, sâmbătă, după anularea vizei sale pentru motive sanitare, au anunţat surse guvernamentale, Jucătoarea de 38 de ani a fost ţinută în acelaşi hotel ca şi sârbul Novak Djokovic, căruia i s-a interzis intrarea în ţară din cauza statutului său de vaccinare cu o săptămână înainte de Australian Open. Ea a plecat cu un avion din Melbourne în cursul serii de sâmbătă. Deşi a primit scutire medicală de la Australian Tennis, la fel ca Djokovic, Voracovei i s-a refuzat intrarea, considerându-se că motivul său de scutire nu îndeplineşte condiţiile stricte de intrare pe teritoriu impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.

Galata o ia la vale

Formaţia Galatasaray, cu Olimpiu Moruţan şi Alexandru Cicâldău titulari, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 0-1, de echipa Giresunspor, promovată în acest sezon, în etapa a XX-a a campionatului Turciei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Suleimanov, în minutul 11. Moruţan a fost integralist, în timp ce Cicâldău a fost înlocuit în minutul 73, cu Yilmaz. În clasament, Galatasaray este pe locul X, cu 27 de puncte, iar Giresunspor pe XIII, cu 25 de puncte. Lider este Trabzonspor, cu 49 de puncte.

Cupa Africii a început cu un scandal

Patru jucători importanţi „din lotul Burkina Faso şi selecţionerul Kamou Malo au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19, dar antrenorul antrenorul secund, Firmin Sanou a contestat metoda de testare: „Vineri dimineaţă, o echipă medicală s-a prezentat la hotelul nostru pentru analize, când am încercat să înţelegem cine i-a trimis, CAF (Confederaţia Africană de Fotbal) ne-a spus clar că nu ei i-au trimis la echipă, aşa că am refuzat să facem testele. Seara a sosit o echipă, aparent cea a CAF. Am efectuat testele” a spus Sanou, menţionând că acestea sunt teste antigen, şi nu teste PCR, care trebuie efectuate cu 48 de ore înainte de meci. Echipa din Burkina Faso intenţionează să solicite o a doua opinie, a asigurat Sanou.Aseară, în meciul de deschidere disputat la Yaoundé, ţara gazdă,Camerun, a învins cu 2-1 echipa Burkina Faso

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri