Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte:Cătălin Ştirbu, la naţională

GALERIE
stirbu-cat
  • stirbu-cat
- +

 

 

Fostul antrenor al formaţiei feminine de volei Penicilina Iaşi, Cătălin Ştirbu, care conduce acum gruparea CSM Focşani, din Divizia A2, a ajuns în anturajul echipelor naţionale ale României. Ştirbu, care este profesor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost numit team-manager al selecţionatei tricolore de juniori II, formată din băieţi sub 18 ani. Reprezentativa amintită se pregăteşte centralizat în această perioadă, la Bucureşti, în vederea participării la turneul de calificare la Campionatul European. Turneul în care micii tricolorii îşi propun să obţină viza de a accede la competiţia care aduce la start cele mai bune echipe europene va avea loc în perioada 11-17 ianuarie, în capitala Bulgariei, Sofia. (Ovidiu MINEA)

Răducioiu, în staff-ul dinamovist

 Fostul internaţional Florin Răducioiu a fost numit în funcţia de team manager la Dinamo Bucureşti şi va fi prezentat oficial astăzi, alături de antrenorul Flavius Stoican. În vârstă de 51 de ani, fostul atacant care a evoluat la echipe precum AC Milan, Espanyol sau Stuttgart, s-a lansat în fotbalul profesionist la Dinamo Bucureşti. Flavius Stoican a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, la 17 decembrie, când administratorul special al clubului, Iuliu Mureşan, a anunţat ruperea contractului cu Mircea Rednic.

 

Liber pentru Ionuţ Radu

Portarul Andre Onana, aflat la final de contract cu Ajax Amsterdam, a primit permisiunea clubului olandez de a semna o înţelegere cu Inter Milano, valabilă din vară. Internaţionalul camerunez va semna un contract pe cinci ani cu Inter, Portarul de 25 de ani se află în Italia, pentru a efectua vizita medicală şi semna înţelegerea . Transferul lui Onana va însemna cel mai probabil plecarea lui Ionuţ Radu de pe San Siro. Portarul român este acum rezerva slovenului Samir Handanovic, titular în poarta campioanei Italiei. Radu nu a prins niciun minut în acest sezon.

Monaco nu-l ia pe Loţi

Clubul AS Monaco a anunţat, luni, că noul antrenor al echipei din Ligue 1 este Philippe Clement. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2024. Clement îi succede la AS Monaco lui Niko Kovac, care a fost demis săptămâna trecută. Philippe Clement a antrenat ultima dată echipa FC Bruges, cu care a câştigat de două ori campionatul Belgiei şi o dată Supercupa Belgiei.Printre tehnicienii aflaţi pe lista clubului monegasc se număra şi Laszlo Bölöni, pretendent la funcţia de selecţioner al naţionalei României.

E ceva putred la Viborg

SCM Râmnicu Vâlcea a anunţat, eri , că meciul cu Viborg HK, din grupa D a EHF European League, care ar fi trebuit să se dispute la 9 ianuarie, la Viborg, a fost amânat. “Viborg HK a informat despre mai multe persoane din cadrul clubului care au fost testaţe pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2, prin urmare, se poate presupune că există o infecţie în echipă iar persoanele infectate ar trebui să fie izolate până când situaţia este stabilă în cadrul echipei, drept pentru care EHF e luat decizia de a se amâna partida”, a precizat SCM Râmnicu Vâlcea. Amânarea a fost confirmată şi de EHF, care a precizat că meciul nu va avea loc la data stabilită iniţial din cauza unor “probleme legate de Covid”.

Meciuri pentru naţionala U20

Echipa naţională sub 20 de ani a României va disputa în luna martie primele meciuri amicale din noul an. Selecţionata condusă de Bogdan Lobonţ va întâlni Norvegia şi Elveţia. Partida cu Norvegia se va disputa în România, pe data de 24 martie 2022, şi este ultimul duel al selecţionatei U20 din turneul amical cu 8 naţiuni din Europa. Un al doilea meci amical a fost stabilit în deplasare, pe 28 martie 2022, în compania selecţionatei similare a Elveţiei. Detalii privind locul de disputare şi ora de începere a meciurilor vor fi comunicate în perioada următoare.

Nataşa a câştigat Turul

Rusoaica Natalia Nepriaeva a câştigat Turul de Schi, contând pentru Cupa Mondială de schi fond, la finalul probei cu startul în bloc de la Val di Fiemme (Italia), încheiată cu victoria norvegiencei Heidi Weng.Weng s-a impus în această cursă cu format unic, care se încheie cu o urcare dificilă de 3,6 km, cu pante maxime de aproape 30%, în faţa suedezei Ebba Andersson şi a franţuzoaicei Delphine Claudel. Natalia Nepriaeva, clasată pe poziţia a patra marţi, se impune în Turul de Schi pentru prima oară în cariera sa. Ea a devansat-o cu 46 de secunde pe Andersson în ierarhia finală, în timp ce Weng a ocupat poziţia a treia, la 1:07. Turul de Schi a fost compus din şase curse repartizate în trei etape, între 28 decembrie şi 4 ianuarie, cu un clasament final stabilit prin adunarea timpilor.

           

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri