Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si marunte: Chiricheş, prieten cu bisturiul

GALERIE
chiriches-napoli
  • chiriches-napoli
- +

 

Clubul Napoli a anunţat că fundaşul Vlad Chiricheş a fost operat cu succes,ieri, la umărul stâng.  “A fost o intervenţie complexă şi perfect reuşită”, se arată pe site-ul grupării italiene. Operaţia a avut loc la clinica Villa Stuart. “Vlad va fi apt pentru cantonamentul din vară, de la Dimaro Folgarida”, a precizat SSC Napoli. Vlad Chiricheş s-a accidentat la umărul stâng la meciul pe care Napoli l-a pierdut, în 22 aprilie, pe teren propriu, 1-2, în faţa formaţiei Atalanta, în etapa a XXXIII-a din Serie A. Chiricheş s-a lovit la umărul stâng în urma unui duel cu Zapata şi a fost înlocuit cu Luperto în minutul 13. El s-a mai accidentat la umăr şi a fost operat în urmă cu un an. În plus, în septembrie trecut, Vlad Chiricheş a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior la genunchiul stâng şi a fost operat la Roma, revenind pe teren în februarie.

Messi la cota 600

În urma dublei reuşite în turul semifinalei Ligii Campionilor Barcelona – Liverpool, scor 3-0, starul Barcelonei a ajuns la cota 600 de goluri în tricoul catalanilor, în toate competiţiile. În urmă cu fix 14 ani, pe 1 mai 2005, Lionel Messi marca primul său gol în tricoul blaugrana în faţa formaţiei Albacete.  Cu aceste două goluri, Messi a ajuns la 112 reuşite în 134 de meciuri în Liga Campionilor.

 

Casillas se simte OK

Portarul echipei FC Porto, Iker Casillas, a postat un mesaj de reţelele de socializare în care a precizat că se simte bine, după ce a suferit un infarct miocardic la antrenamentul de miercuri. “Totul este sub control, a fost o mare sperietură, dar toate forţele mele sunt intacte”, a postat Iker Casillas pe reţelele de socializare. Cotidianul As notează că portarul a simţit o puternică durere în piept, fiind scos de la antrenament pe targă şi examinat de medicul echipei, care a decis transportarea imediată a jucătorului la spital. Casillas, în vârstă de 38 de ani, joacă la FC Porto din 2015, după ce a fost transferat de la Real Madrid.

De Ligt vrea concurenţă

Fundaşul Matthijs De Ligt vrea să plece de la Ajax la FC Barcelona, însă impresarul Mino Raiola nu este de acord, scrie El Mundo Deportivo. Raiola ar prefera ca jucătorul său să meargă la Bayern München, Manchester United sau Juventus Torino. Conform presei catalane, aceste echipe ar fi mai rentabile decât FC Barcelona, care îi are pe postul de fundaş pe Piqué, Lenglet, Umtiti, Murillo şi Vermaelen.

Se retrage Xavi

Fostul internaţional spaniol Xavi Hernandez a anunţat, ieri, că sezonul 2018/2019 a fost ultimul pentru el ca fotbalist, informează cotidianul As. “Acesta este ultimul meu sezon ca jucător, dar abia aştept să văd ce îmi rezervă viitorul ca antrenor. Filosofia mea ca antrenor reflectă stilul pe care l-am dezvoltat de-a lungul anilor sub influenţa lui Johan Cruyff. Ador să văd echipele care au iniţiativă pe teren, cu un fotbal ofensiv. Fotbalul este un instrument minunat pentru a uni oamenii şi a schimba vieţi în bine”, a precizat Xavi într-o scrisoare trimisă presei. Xavi, în vârstă de 39 de ani, a jucat în 769 de meciuri pentru FC Barcelona înainte de a pleca în Qatar, la Al Sadd, în 2015. El are în palmares opt trofee LaLiga, trei Cupe ale Spaniei şi patru trofee ale Ligii Campionilor. În plus, spaniolul a câştigat de două ori Campionatul European şi o dată Cupa Mondială.

Candidatură feminină la DfB

Ute Groth, preşedinta unui mic club sportiv din Germania, DJK TuSA 06 Düsseldorf, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei germane de fotbal (DFB) sperând să devină prima femeie care va ocupa acest post. “Vreau să schimb lucrurile prin candidatura mea. Avem nevoie de oameni oneşti şi entuziaşti în poziţiile de top din cadrul DFB”, a spus Groth (60 ani) într-o scurtă declaraţie. Clubul DJK TuSA 06 Düsseldorf are legitimaţi 1.200 de sportivi la diferite discipline, având şi o secţie de fotbal feminin. Potrivit presei germane, la funcţia de preşedinte al DFB ar putea candida nume grele precum Philipp Lahm, Rudi Völler, Matthias Sammer, Christoph Metzelder. Succesorul lui Grindel va fi cunoscut în septembrie, Federaţia neavând niciodată la şefie o femeie. Preşedintele Federaţiei germane de fotbal, Reinhard Grindel, şi-a anunţat demisia la începutul lunii aprilie.

 

Din Liga a II-a, în Liga Europa

FC Malines, (sau KV Mechelen în denumirea flamandă) echipă din a doua ligă, a câştigat Cupa Belgiei, după ce a învins formaţia La Gantoise, scor 2-1, miercuri, pe arena Roi Baudoin din Bruxelles. FC Malines este primul club din liga secundă care câştigă Cupa după Tournai în 1956. Pentru FC Malines au marcat Storm (‘38) şi Mera (‘61), în timp ce pentru La Gantoise a înscris Dompé (‘32). Câştigătoarea cupei este direct calificată pentru Liga Europa, însă FC Malinea este anchetată pentru trucare de meciuri şi şi-ar putea pierde licenţa pentru cupele europene.

ASA reacţionează vehement

Federaţia sud-africană de atletism (ASA) a anunţat într-un comunicat că este “dezamăgită şi şocată” de decizia TAS în cazul atletei Caster Semenya. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul formulat ea şi de Federaţia Sud-africană de Atletism (ASA) împotriva regulii Diferenţei de Dezvoltare Sexuală (DDS) a IAAF, care presupune că sportivele cu hiperandrogenie vor trebui să-şi reducă nivelul de testosteron şi să-l menţină apoi pentru a putea să concureze pe plan internaţional. ASA a comparat decizia TAS cu politica de apartheid din Africa de Sud, din perioada 1948 -1991: “Africa de Sud ştie foarte bine ce înseamnă discriminarea şi TAS nu doar tolerează acest lucru, ci a făcut şi eforturi pentru a o justifica”, se scrie în comunicat.

Hoţii la Arthur

Locuinţa jucătorului Arthur (FC Barcelona) a fost spartă în timpul meciului cu Liverpool, anunţă presa spaniolă, care susţine că hoţii l-au ameninţat cu un cuţit pe fratele jucătorului.  Doi hoţi au profitat de faptul că jucătorul era în lotul FC Barcelona pentru meciul cu Liverpool, astfel că au reuşit să intre în casa acestuia printr-o fereastră lăsată deschisă. Însă, spre surpriza lor, în locuinţă se afla fratele jucătorului, care urmărea meciul la televizor. După ce l-au ameninţat pe acesta cu un cuţit şi o şurubelniţă, hoţii au fugit cu mai multe bijuterii şi un ceas Rolex. Cazul este anchetat de poliţia spaniolă.

Accident mortal la schi acrobatic

Schiorul Kevin Rolland, medaliat cu bronz la half-pipe, la Jocurile Olimpice din 2014, a fost internat în stare gravă la Grenoble, după o căzătură suferită în urmă cu două zile, la La Plagne. Rolland, în vârstă de 29 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, iar acum starea sa este stabilă. Sportivul a căzut în timp ce încerca să doboare recordul mondial la quarter-pipe. Kevin Rolland este unul dintre cei mai buni sportivi francezi în domeniul schiului acrobatic. Campion mondial la half-pipe în 2009, câştigător al Winter X-Games în 2016 şi al medaliei de bronz la JO din 2014, francezul a obţinut şi argintul la Mondialele de la Park City, în februarie.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri